Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Moord in het derde dingspil

Auteur

André Donker

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Moord in het derde dingspil gaat over een seriemoordenaar op het Drentse platteland. Zijn slachtoffers worden zorgvuldig gekozen en dagenlang gemarteld voordat ze uiteindelijk worden gedood. Op uitzonderlijke plaatsen worden hun lichamen teruggevonden, waardoor het lijkt alsof eeuwenoude legendes weer tot leven worden gewekt.
In de dorpen gonst het na het eerste slachtoffer al van de geruchten, waarbij de geest van de Spaanse soldaat als dader niet wordt uitgesloten. Een team van rechercheurs, met daarbij de hulp van een boswachter, tast gedurende een lange tijd in het duister. Het team krijgt ondersteuning van een ernstig zieke vriend en collega. Pas na de derde moord komt hun onderzoek in een stroomversnelling, maar of het bij drie rituele moorden zal blijven, hangt nog van vele factoren af.

Over de auteur

André Donker (1963), werkte ruim veertig jaar aan de natuurbescherming in ons land, deelt tegenwoordig zijn vakkennis in het onderwijs en vanuit zijn eigen bedrijf in natuurbeleving en -educatie (www.andredonkernatuur.nl).
Zijn groene vingers schreven eerder al vele columns en blogs voor diverse kranten en magazines. Als boswachter zat hij aan tafel in bijna alle talkshows van ons land. Daarnaast is hij auteur van ‘Oog in oog met de boswachter’ (2011), de roman ‘Vrije oogst’ (2022), met dan nu voor u, zijn derde boek, een thriller ‘Moord in het derde dingspil’ (2023).

Productinformatie

ISBN
9789464688917 / 978-94-646-8891-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-07-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Thriller: seriemoordenaars

Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 12

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Tony Pekel vd Berg op 01-08-2023
Wat een prachtig boek is dit geworden over historie, natuur en bizarre moorden. Een boek dat je niet weg kunt leggen. De illustraties zijn ook subtiel mooi.
door Simone Boelaars op 31-07-2023
Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen! Erg spannend verhaal met ook leuke kleine details over de natuur. Het heeft me van de 1e tot en met de laatste bladzijde in z'n greep gehad! Ook complimenten voor de illustraties, ze zijn prachtig!
door Evert ten Napel op 17-07-2023
Ik heb dit boek in een paar avonden gelezen, zo spannend was het. En...echte Hollandse namen als Harm, Gerard, Tom, Sjoerd en Roelof, dat spreekt me aan net als de dorpen in het derde dinsgpil. Diever, Ruinen, Anholt, maar ook Havelte en Uffelte, als geboren Drent en fervent motorrijder toer ik er met regelmaat langs en doorheen. Bij de volgende rit zal ik mijn makkers tijdens een koffiestop vertellen dat we in het derde dingspil toeren. Hoe ik dat weet: door het lezen van dit boek. De plot is goed gekozen. Ik verdacht Roelof ook al snel, maar dat het zo af zou lopen was een verrassing. Knap werk en in eenvoudige en begrijpelijke taal! Evert ten Napel TV en sport-verslaggever
door Bas Muijs op 17-07-2023
Ik heb je boek gelezen en ik heb ervan gesmuld. Een superspannend verhaal, met een onverwacht slotakkoord. De schrijfstijl doet me trouwens aan de stijl van Piet Prins denken; de schrijver van de boeken van Snuf de Hond. Ook de sfeer die je creëert brengt me terug naar de verhalen die ik jaren geleden (in buurprovincie Friesland) voor de camera mocht vertellen. Een superspannend boek, dat je meeneemt naar het natuurrijke Drenthe, en je tegelijkertijd steeds verder in het hoofd van een ongrijpbare moordenaar laat kijken. Wie van natuur, historie en van een bizarre moordzaak houdt, moet de eerste bladzijde snel omslaan. Prachtig beschreven natuur en vaderlandse historie, in een wurgend spannend moordverhaal! We spreken elkaar ongetwijfeld nog. Groeten! Bas