Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De ontdekkingen
Niet elke ontdekking draagt bij aan het levensgeluk van de gezinsleden Donker.

Auteur

Wim Pollen

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rigel Donker is sterrenkundige en speelt basgitaar. Loes Blaauw is psychiater en drummer. Zij spelen beiden in een jaren '60 coverband. Na hun studie vestigen Loes en Rigel zich in hun universiteitsstad en stichten een gezin.
Rigel doet een belangwekkende astronomische ontdekking, maar ondervindt daarbij veel tegenwerking van zijn directeur. Loes, koosnaampje Sirius, ontdekt een effectief geneesmiddel tegen psychotische stemmen, maar de lancering daarvan heeft nogal wat voeten in de aarde.
Intussen ontwikkelen hun kinderen, een dochter en haar jongere tweelingbroers, zich tot zelfstandige volwassenen met een geheel eigen leven, maar met een sterke onderlinge verbondenheid.
De ontdekkingen is het verhaal van een reeks van gebeurtenissen en onthullingen die ingrijpen in de levens van de gezinsleden. Verrassend, ontroerend, soms schokkend en uiteindelijk onomkeerbaar.

Over de auteur

Wim Pollen (1948) was sinds 1974 als arts werkzaam in de gezondheidszorg, de laatste 25 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg (psychiatrie). Medio 2022 ging hij met pensioen.
Naast schrijven uit hoofde van zijn beroep hield hij dagboeken bij van zijn fietsreizen in de vorm van een blog. Hij schrijft al jaren korte verhalen met die blogs als uitgangspunt, maar ook over voorvallen uit zijn (artsen)praktijk en de laatste tijd steeds vaker fictie.
Als vrijwilliger bij de stichting Haagse Levensboeken schrijft hij het levensverhaal op van, veelal bejaarde, vertellers. Inmiddels heeft hij 15 levensboeken geschreven.
Zijn verhalen worden goed ontvangen door familie, vrienden en collega's.
Hierdoor aangemoedigd schreef hij na zijn pensionering zijn eerste roman, De Ontdekkingen, gebaseerd op fictieve personages, maar waarin een aantal autobiografische thema's is verwerkt.

Productinformatie

ISBN
9789464890464 / 978-94-648-9046-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-09-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Onderwerpen
Fictie Gezinsleven fictie

Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 57
Inkijk pagina 63

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek