Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Breekpunt
Manifesteren te midden van ziekte en verslaving

Auteur

Ona Dillen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 2021 bereikt Ona de bodem van een diepe, donkere put, wanneer haar zoon in de psychiatrie belandt, haar lichaam al vijf jaar aftakelt zonder duidelijke reden en ze haar grote liefde aan de deur moet zetten. Langzaam klautert ze weer omhoog. Twee jaar later haalt Ona voorzichtig haar dromen onder het stof vandaan. Op hetzelfde moment schuift haar dochter een boek over manifesteren onder haar neus. Ze voelt weer hoop en zin in het leven. Harder dan ooit werkt ze aan zichzelf, zowel fysiek als mentaal. De toekomst lacht haar toe. Of is het slechts een utopie en blijft de geschiedenis zich herhalen?

Over de auteur

Ona Dillen (1976) is trajectbegeleider en helpt vluchtelingen met hun integratie in België. Ze is de trotse mama van twee dochters en een zoon. Schrijven doet ze al sinds ze een pen kan vasthouden. Haar eerste boek, Hoge pieken, diepe dalen, is een non-fictieverhaal en werd gepubliceerd in 2012. Daarna volgden twee kinderboeken en een dichtbundel.
Ona werd vorig jaar aangesteld als dorpsdichter. Ze daagt zichzelf graag uit op schrijfvlak en neemt regelmatig deel aan een schrijfwedstrijd. Zo sleepte ze reeds enkele nominaties in de wacht.
Muziek is haar tweede passie. “Voor elke stemming een ander genre”, zo zegt ze zelf.

Productinformatie

ISBN
9789464891263 / 978-94-648-9126-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-03-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
260
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sonja op 11-03-2024
Mooi en krachtig geschreven biografie. Het boek leest heel erg vlot. De leuke en ook grappige metaforen en het vleugje humor dat doorheen het boek zweeft, maken de zwaardere momenten in het boek wat luchtiger. De sterkte en de eindeloze veerkracht van de schrijfster komt sterk tot uiting doorheen het boek. Ik denk dat dit ervaringsverhaal voor velen een inspiratiebron kan zijn. Ik las het boek praktisch in één ruk uit. Absolute aanrader!
door Heidi op 18-03-2024
Deze biografie leest als een trein! Een boodschap van hoop, nooit opgeven, en blijven geloven in jezelf en je dromen, dat is wat ik onthoud uit dit boek.
Eerlijk en heerlijk geschreven, de heftige episodes worden overgoten met een sausje van humor en relativeringsvermogen, zodat het nooit deprimerend wordt, en je enkel eindeloze bewondering kan hebben voor de kracht en veerkracht van de schrijfster. Een voorbeeld, uit het leven gegrepen, voor wie wel eens in een (schijnbaar) uitzichtloze situatie terecht komt.
door Vicky op 02-04-2024
Fantastisch boek, leest als een trein. Elke keer je een pagina omdraait, wil je gewoon uit benieuwdheid blijven verder lezen. Zeer moeilijk om het boek weg te leggen en iets anders te doen. Ona mag trots op haarzelf zijn, niet alleen op het schrijven van het boek, maar vooral ook op hoe ze zich door haar moeilijkheden heeft geworsteld en hoe ze het heeft aangepakt. Daar heb ik alleen maar bewondering voor.
door Annemien op 04-04-2024
Mijn lach inhoudend, begon ik te lezen in de trein, eenmaal veilig thuis kon ik me vol overgave op het boek storten wat al vanaf bldz 1 intrigeert. Humor, zelfspot en heel herkenbare emoties en situaties werden door ook emotionele alinea’s opgevolgd. Heftig om te lezen wat Ona meemaakte. Ik had haar vrijdag nog gezien en gesproken en niets wees op de storm die zij had meegemaakt. Wat een kracht om zo kwetsbaar te schrijven en zo sterk te zijn. Ik besefte dat iedereen van ons, door het leven wordt uitgedaagd. Door dit verhaal te delen, zullen velen zich gesteund doelen We gaan al struikelend en stuntelend door het leven, állemaal, maar de meesten zullen zich verschuilen achter een laag goed gespeelde zelfvertrouwen en façade. Kom maar op met het 2e deel, ik ben fan!