Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Carte Blanche
Een kookreis naar Frankrijk. Gezellig met vrienden. Niets is wat het lijkt.

Auteur

Yvonne van Gent

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Anna verheugt zich enorm op de kookreis die zij en haar vriend Gijs samen met hun vaste vriendengroep gaan maken naar Frankrijk. Maar tijdens de zonnige en culinaire week in het pittoreske Franse Alpenstadje Annecy blijken de vriendschappen toch wat scheurtjes te krijgen en minder (h)echt te zijn. De mannen verbergen bovendien een geheim uit het verleden dat alles te maken heeft met Suzanne, een van de aimabele instructrices van de kookstudio.

Suzanne en haar zus Brigitte zijn experts op het gebied van de Franse keuken en samen met de cursisten koken ze de heerlijkste Franse gerechten. Maar niets is wat het lijkt. Suzanne is met een heel ander doel naar Annecy gekomen.

Hoge verwachtingen en teleurstellingen komen samen tot een kookpunt.

Over de auteur

Yvonne van Gent-Zwaagstra (54) studeerde Nederlands Recht in Groningen en werkte jarenlang als schade- en klachtbehandelaar in de verzekeringswereld. In 2019 emigreerde ze met haar man Joris en West Highland white terriër Marley naar Frankrijk. Zij vestigden zich in de mooie historische Alpenstad Annecy. Geïnspireerd door deze prachtige nieuwe omgeving en natuurlijk de Franse keuken ontstond het idee voor de roman Carte Blanche. In 2021 verhuisde Yvonne samen met Joris, Marley en golden retriever-pup Abby van de stad naar “la campagne”. Op 450 meter hoogte van Le Mont des Princes, met een prachtig uitzicht over het glooiende Rhônedal en het plaatsje Seyssel (veertig minuten van Annecy), runt ze nu haar bed and breakfast Le Paradis des Gen(t)s. Carte Blanche is haar eerste roman.

Productinformatie

ISBN
9789464891294 / 978-94-648-9129-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-10-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
228
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ina op 19-10-2023
Wat een fantastische roman! Heb het in 1 middag en avond uitgelezen. Zo mooi geschreven dat het het gelijk “pakt” Eigenlijk begrijp je ieder personage in dit boek. Je “reist” gewoon met ze mee in alles wat er gebeurd!
Wat mag je hier trots op zijn lieve Yvonne!
Als dit geen bestseller wordt…
Liefs van mij Yvonne
door Hilde op 20-10-2023
Wat een geweldig boek!! Je kunt gewoon niet stoppen met lezen. In 1 avond en middag uitgelezen. Yvonne wat kun jij goed schrijven . Ik hoop dat je snel aan een 2de boek begint.
door N.Q. Bosch van Draeckensdyck op 21-10-2023
Wat een “pageturner”! Heeft niet iedereen wel een soort Matthias in zijn vriendengroep? Mooi hoe de verhaallijnen van de verschillende karakters samenkomen. En het tot een climax komt. En daar waar je eigenlijk al kan raden wat er gaat gebeuren aan het einde, zit er toch nog een schokkende verrassing en twist in. Deze roman is er voor geschreven om verfilmd te worden.
door Erik op 22-10-2023
Laat ik deze review beginnen met een bekentenis; ik ken de schrijfster. Persoonlijk. Ik was een van de gelukkige collega’s die een flink aantal jaren met haar heeft mogen samenwerken.
Ben ik dan wel geschikt een eerlijke review te schijven? Ja, denk het wel. Allereerst, in mijn leven heb ik ontelbare boeken gelezen en weet aardig wat ik een goed boek vind en wat niet.
Daarnaast, een review is altijd een persoonlijke mening. En mijn mening geeft aan wat ik van iets heb gevonden, niet wat anderen ervan moeten vinden. Tenslotte; en dit kon Yvonne ook niet weten, ik heb het niet zo met Nederlandse schrijvers in het algemeen.
Toen ik voor het eerst hoorde van de plannen van Yvonne en haar vorderingen op dat vlak, voelde ik twee dingen. Allereerst trots. Op haar en wat ze heeft bereikt en waar ze voor ging. En tegelijkertijd jaloers. Omdat zij wel dat heeft gedaan waar ik al zo lang van droom, een roman schrijven.
Genoeg achtergrondinformatie voor nu. Naar het verhaal. Het leest gemakkelijk en dat vind ik belangrijk. Yvonne heeft duidelijk aandacht gegeven om haar verhaal zorgvuldig op te bouwen en dat je met alle karakters in het boek kennismaakt. Het schakelen tussen heden en verleden gaat soepel en als lezer word je meegenomen in de belevenissen en de achtergronden van de hoofdrolspelers. Zonder het verhaal verder te verklappen, merk je als lezer hoe natuurlijk je opgaat in het boek. Je voelt aan alles dat de schrijfster niet alleen de omgeving zeer goed kent waarin het verhaal speelt maar ook dat ze dit weet over te brengen op de lezer. Om maar niet te spreken over de vele gerechten die en passant de revue passeren en waarvan je onbewust het water in de mond loopt. Ik verwonderde me altijd over de vele foto’s van terrasjes, restaurants en gerechten op de sociale media van Yvonne, maar ik weet nu dat het allemaal achtergrondstudie was. Een vervelende bijkomstigheid voor een schrijfster maar iemand moest het doen.
“Carte Blanche” is voor mij een verrassend goed eerste boek. En ik durf dit te schrijven omdat ik het boek in 4 dagen heb uitgelezen. Dat zegt veel. Persoonlijk hoop ik voor Yvonne, en ik gun het haar enorm, dat veel lezers dit boek met veel genot zullen lezen. En aangezien we weer naar de donkere dagen gaan, ook het perfecte boek voor nu; een spannend verhaal in een prachtige stad en met een culinaire setting. Laten we hopen dat Yvonne van Gent de smaak te pakken heeft.

door Erik Haverkamp op 22-10-2023
Super leuk boek, leest heel makkelijk weg. Vanaf de eerste pagina zit je direct in het verhaal, die tot het eind heel spannend is.
door Martin van der Woude op 23-10-2023
Een fantastisch boek. Van begin tot het eind een meeslepend en spannend verhaal dat goed wordt neergezet in het mooie Annecy. Einde heeft krijgt een onverwachte wending. Pageturner pur sang.
Debuutroman van Yvonne van Gent. Geen carte blanche wat betreft eenmaligheid. Dit schreeuwt om meer.
door Marloes op 25-10-2023
Geweldig meeslepend boek. Makkelijk leesbaar en zoals het geschreven is zie je het hele plaatje voor je.
Onvoorstelbaar dat dit haar eerste roman is. Dat belooft veel voor haar volgende romans. Hierbij een aanmoediging om vooral door te gaan met schrijven. Je hebt talent.
door Evelyn Buikema op 25-11-2023
Gisteren dit boek in 1 ruk uitgelezen en het is een echte aanrader! Je wilt weten waar het naar toe gaat. Het leest makkelijk en wat heel kap is ; je legt het niet meer weg omdat je nieuwsgierigheid bevredigd moet worden. En wil je een keer naar Annecy en omgeving ; het boek vermeldt naast de spannende verhaallijnen ook alle hotspots van Annecy. Zo mooi omschreven dat je al bijna je koffers aan het pakken bent tijdens het lezen. Ik hoop dat een tweede boek gaat verschijnen, want dit smaakt naar meer!
door Anneke van Nes op 20-03-2024
Heerlijk boek, in één keer uitgelezen!!!