Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Totaal Verlies

Auteur

Eric Manders

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Jan op het werk telefoon krijgt dat zijn vrouw Bie een verkeersongeval heeft gehad, rijdt hij hals over kop naar het ziekenhuis. Hij raakt daarbij echter zelf betrokken bij een aanrijding. Bie zit intussen ongedeerd thuis en wordt nu zelf opgebeld. Ze haast zich naar het ziekenhuis, maar bij haar aankomst blijkt dat Jan kort tevoren overleden is. Bie is in alle staten. Wat kan er gebeurd zijn? Waarom was hij niet op zijn werk?

Over de auteur

Eric Manders (°1954 in Antwerpen) werkte als docent Logopedie en Audiologie aan de K.U. Leuven en aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen. Hij schreef in het verleden, naast heel wat artikels in wetenschappelijke tijdschriften, enkele non-fictieboeken en handboeken over zijn vakgebied. Dit is zijn eerste korte roman, waarin hij een spannend, fictief verhaal vertelt, dat gelardeerd wordt met een aantal autobiografische elementen en anekdotes. Eric is gehuwd en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Productinformatie

ISBN
9789464891539 / 978-94-648-9153-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-08-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
102
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 15
Inkijk pagina 16

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jo De Mey op 06-09-2023
Eric Manders' eerste boek heeft een boeiende en verassende plot. Hij neemt je mee langs feiten en mensen die het verhaal beleven, terwijl jij meekijkt in de achteruitkijkspiegel van het leven van de schrijver. Deels verzonnen en deels waar gebeurd, aangedikt of afgezwakt? Omdat feiten, herinneringen en gevoelens zich anders laten beschrijven kan je dat zelf proberen te achterhalen, terwijl je je laat meesleuren door de draad van het verhaal.
Taal en themata van dit zeer lezenswaardige boek brengen je naar zomaar een voorstad, zomaar een wijk, zomaar een gezinnetje, een koppel. Dertien in een dozijn. Doodgewoon en toch lekker niet!
door Mery Todde op 30-11-2023
"In 'Totaal Verlies' neemt Eric Manders ons mee op een emotionele achtbaan, waar het noodlot op de meest onverwachte momenten toeslaat. De plot begint als een mysterieus ongeluk, maar ontplooit zich tot een diepgaande verkenning van verlies en de zoektocht naar antwoorden.

Jan's haastige reis naar het ziekenhuis vormt het startpunt van een tragische kettingreactie. Manders weeft op meesterlijke wijze spanning en emotie door het verhaal, waardoor je als lezer wordt meegesleept in de onzekere wereld van Bie. De plotwendingen laten je hunkeren naar meer, terwijl je samen met Bie de puzzelstukjes van dit noodlottige raadsel probeert te leggen.

De personages zijn levendig en goed uitgewerkt, waardoor je hun pijn en verwarring voelt. Bie's wanhoop is tastbaar, en Manders schetst een indrukwekkend portret van rouw en de zoektocht naar begrip.

'Totaal Verlies' is niet alleen een meeslepende verhaal, maar ook een diepzinnige verkenning van menselijke veerkracht. Het boek laat je niet los, zelfs niet als je het hebt uitgelezen, en nodigt uit tot reflectie over de fragiliteit van het leven en de kracht van liefde in tijden van totaal verlies.
Zeker een aanrader, laat je nadenken over gevolgen.