Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het ergste doen wat er bestaat is tegelijkertijd het mooiste wat er is
Verpleegkundige tijdens de Covid pandemie

Auteur

Thamara van de Ven - Werkhoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (12 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Toen in Nederland Covid 19 uitbrak liepen al snel alle ziekenhuizen vol. Zo ook het ziekenhuis, waarin Thamara als kinderverpleegkundige werkt, en uiteindelijk ook op de Covid cohort verpleegafdeling en Intensive Care, oog in oog komt te staan met deze confronterende ziekte. Ze beschrijft dat dit iets prachtigs en beangstigends tegelijkertijd is. Met de boodschap: het ergste doen wat er bestaat is tegelijkertijd het mooiste wat er is.
Het proberen te begrijpen, houdt haar in de greep. Ze beschrijft haar zoektocht naar balans vanuit de verschillende rollen die ze vervult op een kwetsbare manier. Je voelt dat ze elkaar raken en een worsteling veroorzaken.
Totdat dit ziektebeeld wel heel dichtbij komt en ze zelf aan de andere kant komt te staan.

Over de auteur

Thamara van de Ven – Werkhoven (1982) wist al van kleins af aan dat ze (kinder) verpleegkundige wilde worden. Omdat je heel dichtbij mensen komt, even deel uitmaakt van hun leven. Omdat je als verpleegkundige de kracht hebt verdriet, spanning en angst om te buigen tot hoop, saamhorigheid en ontroering. Ze heeft een niet uit te leggen liefde voor haar vak. Totdat de Covid pandemie kwam. Waardoor de intimiteit en ethiek van haar vak zo’n andere betekenis kreeg. Door plotseling te werken met een ziektebeeld waar nog zo weinig van bekend was en die niet in haar studieboeken stond. Dit was zo allesomvattend indrukwekkend dat ze het wel moest delen… dat is precies wat ze heeft gedaan met het schrijven van dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789464891966 / 978-94-648-9196-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
206
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 14
Inkijk pagina 15
Inkijk pagina 16

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nel Werkhoven op 24-09-2023
Een Trotse moeder
door Nina op 30-09-2023
Gevoel, passie en zoveel meer!
Zo mooi geschreven. Jij voelt ieder woord.
Meer dan de moeite waard om te lezen.
door Angela Lont op 03-10-2023
Zeer zeker de moeite waard om te lezen. Elke woord is waarheid en komt vanuit het hart en ik weet zeker dat een ieder die dit boek leest iets herkent vanuit zijn/haar situatie in die moeilijke en rare periode. Super trots op deze vriendin!
door Marry de Bruijn op 16-10-2023
Super mooi geschreven, echt hoe zij het beleeft heeft en heel herkenbaar!
door Laura Stolwijk-Langenberg op 04-02-2024
Thamara was destijds mijn collega, dus ik weet hoe toen de sfeer was, onze gevoelens waren, hoe velen van ons uit hun comfortzone werden gehaald en in de vuurlinie geplaatst, geconfronteerd met de meest heftige situaties.
Maar óók met de schoonheid van die intense momenten waarin de wereld even leek stil te staan..., die gedeeld werden met patiënten voor wie Thamara en haar collega's voor even het centrum van hun universum waren. Heftig, intens, maar ook zó mooi!
Zij heeft dit heel gevoelig en waarheidsgetrouw weergegeven in haar boek.
Zo belangrijk ook, want het lijkt nu alweer zo lang geleden..., een boze droom.
Je zou bijna al weer vergeten hoe bizar en surrealistisch de wereld aanvoelde, maar óók de saamhorigheid, de vechtlust, de onvermoedde krachten waarover wij bleken te beschikken.
Als je het boek van Thamara leest word je weer helemaal in die wereld van aanpassing en overleven gezogen...., monumentaal!!
door José boesten op 04-02-2024
Gouden verhalen die uit een gouden pen lijken te komen
door Eric Brussel op 04-02-2024
Het boek brengt de herinneringen terug van de tijd dat niet alleen onze omgeving, maar zelfs de hele wereld op z'n kop stond. Thamara verwoordt in haar boek de realistische en bizarre werkelijkheid van hoe het er in ziekenhuizen aan toe ging. Ik had er geen idee van hoe het er daar aan toe ging. En welke impact het op het personeel heeft gehad, niet alleen op het werk, maar ook privé. Dat wordt héél goed duidelijk door haar boek!
door silvia Wilkes op 04-02-2024
De beleving van mensen die zo dicht bij de Covid patiënten stonden en lief en leed deelden in die moeilijke periode.
door Leni vd Ven-Wilkes op 06-02-2024
Een prachtig en indrukwekkend geschreven boek.Wat heeft zich achter die Civid deuren afgespeeld.Via tv beelden kreeg je een indruk, maar bij het lezen van dit boek heb je er toch een
heel ander beeld bij gekregen. Het is geschreven met zoveel hartstocht en liefde voor haar patiënten.
door Sharon Oostveen op 23-02-2024
Omdat het vanuit het hart geschreven is. Het is een boeiend en mooi verhaal dat de lezer zelf ook raakt. Je zit als lezer direct in het verhaal en beleeft het met de schrijfster mee. Het boek is echt aan te raden om te lezen!
door Angie op 27-02-2024
Elk woord raakt je en zelfs sommige passage bracht mij weer terug naar dat moment zelfs de persoonlijke dingen ontroerende mij omdat ik een onderdeel mocht zijn van het geheel.
door Ria Werensteijn op 27-02-2024
Het was begrijpelijk te lezen. Het raakt je.