Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

ECHOLOOD
of hoe diep lig je

Auteur

Fons Mommers

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Acht keer peilde de auteur de diepte onder hem met evenzoveel verschillende uitkomsten. Elke peiling heeft een eigen naam: aardworm, echolood, kortom, leefnet, lichtblauw, luchthart, mindful, en schutsluis. Soms is er sprake van een grote diepte, een andere keer blijft het lood dichtbij de oppervlakte.
Het thema “echolood” is verspreid over twaalf korte verhalen waarin de tijd meandert tussen verleden, heden en toekomst. In de verhalen wordt de rechtlijnige ontwikkeling van de tijd middels tijdsprongen doorbroken ten gunste van een vollere en rijkere beleving van het heden. Ze verbeelden de urgentie en actualiteit van de verleden en toekomstige tijd.
'Echolood' bevat twintig tekstcollages. Ze dienden deels ter inspiratie, deels ter verluchtiging van de gedichten en verhalen.

Over de auteur

Fons Mommers is pianist, componist en filosoof. Hij is getrouwd, vader van twee dochters en opa van een kleindochter. Eerder was hij docent filosofie, verrichtte godsdienst-sociologisch onderzoek aan de Tilburgse universiteit en was lange tijd betrokken bij een promotie-onderzoek aan de VU in Amsterdam naar literatuur afkomstig van Nederlandse concentratiekamp gevangenen tijdens WO2. Ook was hij jarenlang brug- en sluiswachter aan het Noord-Brabantse Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart. Inspiratie put hij uit zeer uiteenlopende bronnen. Muziek, tekst en beeld of combinaties ervan spelen een belangrijke rol in zijn muziek. Een deel van de teksten die gebruikt zijn in voorstellingen waarvoor hij de muziek schreef, is in deze bundel opgenomen. Voorheen verscheen van dezelfde auteur Kanaalzout bij Boekscout.

Productinformatie

ISBN
9789464891980 / 978-94-648-9198-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 27
Inkijk pagina 28
Inkijk pagina 132

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek