Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

(n)iet(s) te zeggen

Auteur

Kerim Helaut

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (6 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Enkel de leegte geeft ruimte om iets te laten ontstaan. In deze debuutbundel ontstaan leegtes binnen een parcours van liefde. Het is de levensreis die iedereen aflegt en waarbij iedereen zich kan herkennen. Onderweg hopen vragen zich op die je laten stil staan en doen nadenken. Verwondering, wanhoop, vreugde, verbazing… het zijn slechts enkele van de vele emoties die je te wachten staan. Tot je uiteindelijk weet waar je bent.
Hier.
Waar leegtes ontstaan en uiteindelijk gedicht worden.

Over de auteur

Kerim Helaut (°1975) studeerde wijsbegeerte, Sommelier-Conseil, Frans, geschiedenis en economie. Hij is een rasechte Bourgondiër en noemt zichzelf om die reden ‘gastronomisch filosoof’. Zijn passie probeert hij dagdagelijks al lesgevend over te brengen aan jongvolwassenen. De verwondering die eruit volgt pent hij neer bij een goed glas wijn. Als je hem niet in de klas of aan een bureau vindt, staat hij achter een fornuis of al zingend op een podium met een gitaar in zijn handen. Altijd met maar één doel: de mens laten genieten.

Productinformatie

ISBN
9789464892628 / 978-94-648-9262-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Poëzie

Uitvoering
Paperback
Pagina's
72
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 20
Inkijk pagina 40
Inkijk pagina 41

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Wendy Hoste op 06-11-2023
In Kerims meesterlijke gedichtbundel danst een pens als een elegante choreografie, waarbij de lezer wordt meegenomen in een intrigerende gedachtetrein die de grenzen van taal uitdaagt en oprechte verwondering wekt. Het taalgebruik is als een kunstvorm op zich, een symfonie van klanken en betekenissen die samen een diepgaande ervaring vormen.
Een hoogtepunt van de bundel is het gedicht "Mythe van Sisyphus", de woorden resoneren als een echo in de ziel, en de lezer wordt uitgedaagd om hun eigen lasten te overdenken, terwijl de regels als een troostende melodie herlezen kunnen worden. Diepe waardering voor de kracht van deze poëzie.


door Ignace op 08-10-2023
Zeer mooie gedichten, zeer oprecht.
door Marijke op 08-10-2023
Mooi intiem verhaal. Oprecht en intens en zo herkenbaar. Niet iedereen kan dit verwoorden. Het is leuk om te weten dat iemand dit wel kan.
door Dirk De Schepper op 02-10-2023
Sommige gedichtjes zijn échte kunstwerkjes. Ik hou vooral van het concept, de rode draad doorheen het ganse bundel.
door Stephaan op 28-09-2023
Heb genoten van deze beeld (en-de) gedichten sprankelend van taalplezier. Ogenschijnlijke eenvoud met meerdere sedimentlagen, paradoxen, metaforen en een heus achrosticon. Ik las een originele bundel uitgepuurde taalfinesse van een romanticus-tegen-beter-weten-in die ook nog eens knap kan filosoferen met polariteiten en alle subtiliteiten daartussen. Een vernuftige compositie!
door Nele U op 21-09-2023
Prachtige gedichten, vol van emotie, afgewisseld met zeer mooie foto's.
Een aanrader!