Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Zwaard van het Licht
Deel Een van de Kronieken van de Uitverkorenen

Auteur

Jarl Versavel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Licht & Duister. Orde & Chaos.
De Eeuwige Strijd barst weer los.

Eeuwenlang heeft niemand de volgelingen van de Duistere Heer Grôth gezien op Thaxadar. Maar nu is de Balans tussen het Licht en het Duister verstoord en ontwaakt het kwaad opnieuw op de wereld.

Wanneer ze verstrikt raakt in dit conflict en Grôths dienaren haar opjagen, is Talina gedwongen te vluchten van haar rustige en eenvoudige leventje om haar geliefden te beschermen. Eenzaam en alleen volgt ze de enige aanwijzing die ze heeft om de Strijd aan te kunnen gaan: de anderen vinden die net zoals haar gezegend zijn met goddelijke krachten door Telariël, de Vrouwe van het Licht.

Want de era van de Uitverkorenen is aangebroken.

Over de auteur

Jarl Versavel (1991) is een debuterend auteur uit Brugge (België). Voor zo lang hij zich kan herinneren, leest hij al boeken, liefst fantasy. Nadat hij tientallen publicaties had verslonden, was de volgende, logische stap er zelf te schrijven.
Naast lezen en schrijven, houdt hij ervan om verhalen te ontdekken in elke vorm van media, zoals videospellen of films. Andere passies van hem zijn reizen en Dungeons & Dragons. Hij is ook de trotse vader van drie kinderen en is gelukkig getrouwd met zijn geliefde vrouw Conny. Op professioneel vlak is hij leerkracht Engels en Nederlands in het middelbaar.

Productinformatie

ISBN
9789464893151 / 978-94-648-9315-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-12-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
17 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gianni op 07-01-2024
5 sterren geven voor een boek is iets dat ik zo goed als nooit doe. Sta me even toe te verduidelijken waarom.
Jarl begint het boek met een voorwoord over zijn pad naar het boek. Hij vermeldt dat het boek waarschijnlijk alle clichés van het fantasiegenre bevat. Maar hij zegt ook dat hij deze naar zijn eigen visie heeft geschapen, wat ik enkel kan bevestigen. Een magisch zwaard, check. Maar toch net iets specialer dan je zou verwachten. Betekenisvolle dromen, check, maar niet op die manier dat je het 20 keer moet lezen voor je de betekenis snapt. Dwergen, elfen, gnomen, verstotelingen, misvormden, check. Maar net het feit dat je dwergen en elfen kent van Lord of the Rings en dergelijke, maakt het lezen zo eenvoudig.

Het verhaal sleurt je direct mee. Het hoofdpersonage, Talina, is een personage die je kan volgen zonder twijfel. Haar keuzes zijn vaak de logische keuzes, wat het boek voor mij enkel maar beter maakt. Na de moderne fantasy en de Game of Thrones-toestanden, is het leuk om een verhaal te lezen waar het af en toe loopt zoals je hoopt.
Wat niet betekent dat het enkel plot-armour happy verhaallijntjes zijn, zeker niet. Talina kent heel wat tegenslagen, maar gaat daar steeds op een manier mee om waar ik enorm fan van ben: geen inwendig conflict en gezeur en 'waarom ik' en blabla, maar ze gaat er gewoon voor. Verademing!

Jarl slaagt er ook in om je te laten houden van een personage dat amper 10 bladzijden meedoet. Wanneer dit personage het leven laat, voel je echt mee.

Voor een debuut vind ik dit enorm enorm sterk. Jarl toont hier echt wat hij kan en wat een rijke fantasie hij heeft. Wat moet het fijn zijn om hem als dungeon master te hebben!
Het fantasiegenre is momenteel vrij verzadigd, maar laat dat je alstublieft niet tegenhouden om dit boek te lezen.
Ik kan niet wachten op het vervolg.

Jarl, proficiat!