Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zeeuwse Zuster schrijft!
Verhalen uit de ouderenpsychiatrie

Auteur

Cathelijne Verhelst

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Daar stond ik dan, als kersverse derdejaars leerling verzorgende op een psychiatrische afdeling. Ouderenpsychiatrie, om precies te zijn. Met een kriebeltje in mijn buik begon ik aan mijn eerste dienst. Gezonde spanning? Nee, eigenlijk was het ook wat angst voor het onbekende. Psychiatrie is anno vandaag nog steeds een beetje taboe. Toch viel ik als een blok voor deze speciale doelgroep en schreef ik in 2019 het eerste korte verhaal over mijn werk. In dit boek neem ik je mee in de wondere wereld van de ouderenpsychiatrie. Meer dan zeventig korte verhalen en gedichtjes vormen een leeservaring vol bijzondere momenten, waarin herkenbaarheid en melancholie de boventoon voeren. En zeg nou zelf, wie wil er niet weten wat er achter de muren van de afdeling speelt?

Over de auteur

Cathelijne Verhelst (Hoek, 1983) is verpleegkundige, echtgenote en moeder. Gedurende haar carrière in het verpleeghuis in Terneuzen groeide ze van medewerkster in de ondersteunende dienst door tot senior verpleegkundige. Ze kreeg de kans om korte verhaaltjes te schrijven over haar werkzaamheden op de afdeling gerontopsychiatrie en ontpopte zich al snel als schrijftalent. Onder de naam Zeeuwse Zuster verwierf ze op Facebook en Instagram een grote achterban trouwe lezers. Door haar openhartige schrijfstijl, humor en passie voor het vak krijg je als lezer het gevoel dicht bij haar en de bewoners van de afdeling te staan. Een gedreven, nuchtere dame met hart voor de zorg.

Productinformatie

ISBN
9789464893342 / 978-94-648-9334-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Met betrekking tot late volwassenheid / bejaardheid Zeeland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Johan op 24-11-2023
Prettig leesbaar boek. Uit het leven gegrepen verhalen met een lach en een traan. Subtiele humor en een brok in de keel wisselen elkaar af. Aanrader!
door Dorinda op 17-12-2023
Lieve Cathelijne,

Met een lach en flink wat traantjes heb ik je boek in één ruk uitgelezen. Hoe treffend jij iets kunt verwoorden en tevens respectvol schrijven over de bewoner, chapeau!
De periode dat je kort voor mijn moeder hebt gezorgd, zal ik nooit vergeten. En diep in mijn hart weet ik dat mam ook jouw liefde heeft gevoeld, ookal heeft ze nooit echt meer contact gehad met haar omgeving. De liefde was aanwezig. Dank je wel Cathelijne voor alles. Blijf wie je bent, je bent waardevol voor de ouderen.

Jouw boek ga ik zeker rond laten gaan bij iedereen.
Zelfs mijn medestudenten (ben begonnen met de opleiding VPK4 verkort) heb ik er warm voor gemaakt om je boek te gaan lezen. 😊

Liefs Dorinda
door Thea de Haan op 12-01-2024
cathelijne wat heb ik van je boek vol verhalen genoten. Ik hoop als het zover mocht komen ik ook zo,n verpleegkundige als jij treft met zoveel humor en medeleven! Heel veel succes met je verdere loopbaan!