Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Autisme en de kiem van verandering
Volledig deelnemen aan het leven met de Davis-autisme-benadering

Auteur

Abigail Marshall met Ronald D. Davis

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek over de Davis-autisme-benadering beschrijft het proces dat Ron Davis moest doormaken om zelfstandig te kunnen leven. Zijn proces is omgezet in logische stappen, waardoor er een overzichtelijk programma ontstond.
Het boek is gericht op ouders van autistische kinderen, leerkrachten, therapeuten, partners van mensen met autisme en ook voor de autistische mensen zelf. Het biedt:
• Een gedetailleerd overzicht van de theorie en technieken die gebruikt worden in deze baanbrekende benadering.
• Een verkenning van de verbanden tussen de ontdekkingen die Ron Davis heeft gedaan en wetenschappelijk onderzoek naar autisme.
• Verslagen van Davis-counselors die succesvol werken met autistische kinderen, tieners en volwassenen.
De Davis-autisme-benadering biedt iedereen met autisme de mogelijkheid om volledig deel te nemen aan het leven dat ze kiezen.

Over de auteur

Ron Davis (1942) komt uit de Verenigde Staten. Hij was wat men later een ‘kannerbaby’ noemde. Hij leefde in zijn eigen wereld. Niemand kon contact met hem krijgen, zelfs zijn ouders niet. In zijn tienerjaren kwam hij, dit zijn zijn eigen woorden, uit de ‘leegte’. Toen hij zeventien jaar was leerde hij praten. Op 38-jarige leeftijd ontdekte hij wat hij moest doen om te kunnen lezen. Weer een aantal jaren later is hij terug gaan kijken naar zijn proces van uit de ‘leegte’ komen. Het werd Rons grote droom om mensen zoals hij eenzelfde ontwikkeling te kunnen geven. Daartoe ontwikkelde hij de Davis-autisme-benadering. Deze methode weerspiegelt zijn eigen proces. Hij zegt nu: “Ik ben een gelukkig mens, want mijn grootste droom is steeds verder aan het uitkomen.”

Productinformatie

ISBN
9789464894400 / 978-94-648-9440-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-03-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
204
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 29
Inkijk pagina 74
Inkijk pagina 193

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lucie Wauben op 21-03-2024
Een goed boek met een andere kijk op autisme.
Fijn dat dit boek nu vertaald is naar het Nederlands.
door Aline de Bruijn op 19-03-2024
Wie een Ikea kast in elkaar wil zetten doet er goed aan de bouwtekening te volgen: stap voor stap.
Dit boek beschrijft hoe stap voor stap autisme benaderd kan worden en waarom. Deze autisme benadering is niet nieuw maar de bouwtekening voor het eerst in het Nederlands geschreven. En dat leest en leert (!) voor mij een stuk gemakkelijker!
door A.G.J. van der Most op 19-03-2024
Goed geschreven boek wat mij extra inzichten gegeven heeft over autisme. Ron Davis vertelt over zijn eigen autisme dat hij in de 'leegte' was en hoe hij stap voor stap bewuster werd van de wereld om hem heen. Waar hij als kind werd beschouwd als verstandelijk zeer beperkt - hij kon niet praten en liet niet merken iets te begrijpen wat er om hem heen gebeurde - bleek hij intelligent te zijn. Met zijn intelligentie heeft hij duizenden mensen, jong en oud, geholpen om als het ware 'wakker' te worden. Een aanrader voor ouders, voor behandelaars en voor mensen die interesse hebben in de Davis methode!