Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Met mijn ogen dicht zie ik mijn ware gezicht
Een ontdekkingsreis naar mijn genderidentiteit, aangevuld met verschillende aspecten uit de gendergeschiedenis

Auteur

Stije van Hassel

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De bewustwording van mijn eigen genderidentiteit ontstaat pas op latere leeftijd. Dit heeft verschillende oorzaken. Via een lange zoektocht en therapie kom ik achter mijn ware genderidentiteit. Dit is voor mij eindelijk thuiskomen. Alhoewel het voor mijn naaste omgeving best nog even wennen is. Maar het feit blijft: Lony wordt Stije. De gedichten die ik door de jaren heen schreef, geven goed mijn gevoelens weer. Transgender personen hebben door de eeuwen heen altijd al bestaan. Transgender zijn is geen seksuele voorkeur maar een kwestie van je niet in het juiste lichaam voelen. De acceptatie van transgender personen is niet vanzelfsprekend. De gendergeschiedenis wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken, onder andere: kinderen, ouderen en het christelijke geloof.

Over de auteur

Lony van Hassel (1962) heeft een turbulente jeugd. De wens een jongetje/man te willen zijn, loopt als een rode draad door haar leven. Door verschillende omstandigheden wordt deze wens naar de achtergrond gedrongen. Tijdens een middelbare beroepsopleiding wordt ze verliefd op een lerares. Dit zorgt voor enige commotie in haar omgeving. Er ontstaan conflicten en depressies. Wanneer zij rond de zestig jaar is, wordt zij zich bewust wie zij werkelijk is: Stije, een man. Omdat informatie over genderidentiteit, transgender ouderen en transmannen niet of nauwelijks te vinden is, besluit Stije om zelf een boek te gaan schrijven. Hij wil zijn gevoelens delen en hoopt dat mensen zich erin kunnen herkennen. Het schrijven zelf was voor Stije een fijne manier om zichzelf te herontdekken.

Productinformatie

ISBN
9789464894721 / 978-94-648-9472-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-03-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Met betrekking tot trans / transgenders of genderminderheden

Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 106
Inkijk pagina 107
Inkijk pagina 108

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Caroline op 05-04-2024
Indrukwekkend boek met zowel informatie, heftige biografie als mooie gedichten
door Evelyn Ezendam op 22-03-2024
Het is een zeer informatief boek waar heel veel mensen die zoekende zijn naar hun identiteit/persoonlijkheid veel aan kunnen hebben. De persoonlijke noot d.m.v. gedichten en een aangetipte levensloop zorgen er voor dat de lezer zich verbonden voelt. Dit boek is een hele waardevolle aanvulling voor de gemeenschap.