Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat jij niet zag
van mens en dier

Auteur

Henk Mennes

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In ‘Wat jij niet zag’ worden, in beeldend taalgebruik, waarnemingen beschreven van met name mensen en dieren. Vaak roepen de gedichten een glimlach op, soms een frons en misschien ook een enkele keer een traan. Op elke bladzijde wacht een verrassing en omdat elk gedicht in een eigen vorm is gegoten biedt dat de lezer de kennismaking met een nieuwe dynamische bundel.

Over de auteur

Henk Mennes is gepensioneerd leerkracht en docent. Hij is woonachtig in Zutphen en de vrije tijd die hij nu heeft, besteedt hij graag aan het maken van wandelingen. Deze uitstapjes leveren hem zeer regelmatig waarnemingen op die hij kort en bondig probeert te verwoorden. Eigenlijk fotografeert hij ze in woorden. In die zin vormt deze vijfde bundel een logisch vervolg op de vier eerder verschenen bundels bij Boekscout.

Productinformatie

ISBN
9789464895384 / 978-94-648-9538-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 19
Inkijk pagina 49
Inkijk pagina 66

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Maar eerst nog even spelen

Henk Mennes

1 reviews
In Maar eerst nog even spelen vind je 60 gedichten die doen denken aan een glazen pot vol met snoep. In de pot zitten zoete en zure, kleurige en donkere, grote en kleine, harde en zachte snoepjes. In Mennes’ bundel vind je verschillende gedichten die ontstaan zijn naar aanleiding van waarnemingen van alledaagse dingen. Door te spelen met woorden om gedachten en gevoelens een vorm te geven, zijn deze 60 gedichten ontstaan. Dat ze maar lekker mogen smaken!
16,99
Voorkant cover

Verboden voor onbevoegden

Henk Mennes

Verboden voor onbevoegden geeft toegang tot gedichten voor jong en oud. Gedichten die je soms doen glimlachen, je soms doen nadenken, je soms nader kennis laten maken met de schrijver, en je soms versteld doen staan over wat er allemaal om ons heen kan gebeuren. Het geheel vormt een naadloze aansluiting op de gedichtjes uit het eerste bundeltje Maar eerst nog even spelen.
16,99
Voorkant cover

Met gespreide vleugels

Henk Mennes

Met gespreide vleugels bevat gedichten die zijn ontleend aan het alledaagse, maar hebben ook een zekere diepgang. Wat hebben ganzen bijvoorbeeld te maken met een engel? En wat kan een verloren koffiebekertje ons vertellen? Ook kinderen zijn een rijke bron van inspiratie geweest. Zoals ook het kind in mij, dat vroeger graag vuilnisman wilde worden om dan zo lekker achterover te kunnen hangen aan de vuilniswagen.
17,50
Voorkant cover

Van alledag

Henk Mennes

Van alledag bevat makkelijk te lezen en te begrijpen gedichten die je soms aanzetten tot overpeinzingen en die soms een lach op je gezicht toveren. Herkenbare voorvallen uit het leven van alledag. Van een winkelwagentje op het ijs, verstrengelde bomen in de Uiterwaard tot aan het sterven van de vader van de auteur. De natuur, de dingen en de mensen die we overal om ons heen kunnen ontmoeten, zijn duidelijk aanwijsbare inspiratiebronnen geweest. Mooie zinsconstructies zorgen voor een prettig leesritme.
17,50