Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het verhaal van de Normandiërs
Hoe de Vikingen West-Europa veroverden

Auteur

Gert Jan Broekhuis

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft de verovering van West-Europa door de Normandiërs. Hun geschiedenis begint met de stichting van Normandië door Vikinghoofdman Rollo. Onder Willem de Veroveraar waagden de Normandiërs de overstap naar Engeland en maakten zij een eind aan het bewind van de Angelsaksen. De komst van de Normandiërs bracht een ware revolutie teweeg in Engeland met de invoering van het feodale stelsel, de centralisering van het bestuur en de verandering van de taal. Ook maakten de Normandiërs een begin met de kolonisatie van de Britse Eilanden door de verovering van Wales en Ierland en voerden zij in Schotland grote veranderingen door. Dit bijzondere volk heeft een indrukwekkende erfenis achtergelaten.

Over de auteur

Gert Jan Broekhuis (1971) is afgestudeerd als jurist. Al op jonge leeftijd was hij zeer geïnteresseerd in geschiedenis en las hij al vele boeken over diverse onderwerpen. Na zijn rechtenstudie is hij gaan werken in de publieke sector. Dit doet hij tot op de dag van vandaag. De passie voor lezen, schrijven en natuurlijk geschiedenis heeft geleid tot dit boek. Jarenlang schrijft hij al op social media columns over verschillende historische onderwerpen onder de titel ´zomaar een dag in de geschiedenis´. Hij is bibliofiel en nieuwsgierig naar alles wat het leven te bieden heeft:
"Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd." Gert Jan is gehuwd, heeft twee dochters en woont in Den Haag.

Productinformatie

ISBN
9789464895407 / 978-94-648-9540-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-04-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Normandië Normandische verovering van Engeland en Normandische periode (1066 - 1154) Ca. 1169 tot ca. 1350 (Normandisch Ierland en middeleeuwen) 11e eeuw, ca. 1000 tot ca. 1099 Noord-Schotland, Hooglanden en Eilanden

Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 84

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Patrick op 19-04-2024
Ik ben zelf auteur hier bij Boekscout. In het ene boek vertel ik een verhaal rond de inval van de Vikingen in Antwerpen in 836. In boek 2 gaat de hoofdrolspeler 9 jaar later naar Parijs in 845.


Dus, ik was erg geïnteresseerd in dit boek en kocht het meteen in pre-order. Mijn complimenten aan de auteur. Het boek is een historische weergave, die voor iedereen leesbaar is. Het is vlot geschreven en er werd goed en degelijk onderzoek gedaan. Het is een "must have" voor iedereen die iets met Vikingen en Normandiërs heeft. Heel veel informatie in dit boek kende ik reeds, maar ik heb er toch weer enkele dingen van opgestoken en me vooral heel goed geamuseerd tijdens het lezen. Knap ik geef hier met plezier 9/10 voor of 4 sterren!
door Jan Willem van den Born op 26-04-2024
Fantastisch boek wat nieuwe inzichten geeft over deze bijzondere tijd.