Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Donna

Auteur

Akke Boonstra

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ze woont in een huisje vol met boeken. Honderdduizend, op zijn minst. Ze liggen opgestapeld langs de muren: boeken vol sprookjes en verhalen, atlassen en woordenboeken. Maar niemand die het weet, want in het dorp verderop is er niemand die haar kent.
Totdat het herfst wordt. De stormwind waait over de daken van het dorp. Willibrord hoort iets schuifelen over de dakpannen. Wat vreemd, het lijkt wel alsof iemand zich staande probeert te houden in de herfststorm...
Dit is het verhaal van een rebels meisje en een dappere jongen. Dit gaat over verdwalen in de bossen, over een dorp vol bijgeloof en een vreemde stad vol spiegels. En wie zijn toch die nimfen, die je vanachter de rietkragen hoort zingen?

Over de auteur

Akke Boonstra (1993) studeerde journalistiek. Ze schreef voor kranten en websites, interviewde talloze mensen en speelt van jongs af aan theater. De liefde voor sprookjes, mythen en legenden, maar óók voor theater en psychologie, hielpen bij het schrijven van dit kinderboek.

Productinformatie

ISBN
9789464895452 / 978-94-648-9545-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-12-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 8 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Iris Wentink op 27-02-2024
Wauw! Wat had ik als kind graag dit boek gehad. Het is een fantastisch boek om voor te lezen, of gewoon zelf te lezen welke leeftijd je ook hebt. Prachtig taalgebruik met mooie woord keus. Kinderen krijgen zo heel makkelijk nieuwe woorden te lezen. Een boek om even lekker in een andere wereld te verdwijnen. En tussen de regels door kun je merken dat Akke Boonstra over levensvragen nadenkt, er zitten tal van mooie boodschappen verstopt over vriendschap, loyaliteit, geloven in jezelf en vrijheid.
En als cadeautje op pagina 51 een briljant gedichtje!!
Een dikke dikke chapeau!!
door Iris Wentink op 26-02-2024
Prachtig om voor te lezen en te lezen voor zowel jong als oud. Ik ben 57 en heb het met veel plezier gelezen. Het boek raakte me, prachtig taalgebruik ook, daardoor ook educatief zeker de moeite waard.
En op pagina 51 een toegift in de vorm van prachtig gedichtje, woorden die ik in mijn hart gesloten heb. Dikke dikke chapeau!!!
door Ellen Verheul op 26-02-2024
Het is een erg leuk kinderboek, begrijpbare kindertaal over jezelf zijn en vriendschap.