Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

U weet toch wat u heeft meneer?
(Over)leven met een ernstige longziekte en het screeningstraject richting een dubbele longtransplantatie

Auteur

Eline Bouwman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het leven van Stef en Eline staat volledig op zijn kop als in juli 2017 Stef de diagnose IPF krijgt, een terminale longziekte. Een diagnose die zorgt voor veel onzekerheid. Ze hebben het gevoel dat het leven voluit geleefd moet worden met een hoge mate van urgentie. Nog zoveel plannen waar ze haast mee moeten maken. Later is nu, want het kan zomaar anders zijn. Een hele gekke combinatie van genot, plezier maken, herinneringen maken, die hand in hand gaan met verdriet, onzekerheid en angst. Leven bij de dag, maar zorgen maken over later. En dan onverwachts gloort er hoop, hoop op een nieuw leven, een leven met donorlongen.

Over de auteur

Eline Bouwman (1971) is sinds 2003 getrouwd met Stef Bouwman (1953), trotse moeder van een volwassen dochter en zoon, en stiefoma van vijf prachtige kleindochters van de twee oudste dochters van Stef. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg begon ze in 2007 als docent pedagogiek bij de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels werkt ze daar met veel plezier als hogeschooldocent en coördinator bij de social work opleiding. Samen met Stef en hond Ollie woont Eline in de prachtige Hoeksche Waard, onder de rook van Rotterdam.

Productinformatie

ISBN
9789464895797 / 978-94-648-9579-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-02-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 13

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Eva op 01-02-2024
Ik heb het boek in razend tempo uitgelezen. Prachtig en aangrijpend hoe Eline het proces vanaf de diagnose beschrijft. Je komt als lezer heel dichtbij doordat Eline haar kwetsbaarheid durft te beschrijven en de verschillende emoties die het proces met zich meebrengen.
Het is ook een boek vol liefde en veerkracht, in die zin is het ook hoopvol. Zelfs onder hele nare omstandigheden kunnen mensen liefhebben, elkaar steunen en genieten van het leven. Kortom: een absolute aanrader!
door John op 21-02-2024
Ik ben echt niet zo'n lezer maar ik kreeg het boek zaterdag 17 februari binnen en op zondagavond 18 februari was het UIT. Wat wordt het hele proces van diagnose tot aan de longtransplantatie mooi omschreven. De hoogte- en de nodige dieptepunten worden ook niet vergeten in het boek. Als lotgenoot van Stef, ik sta op de wachtlijst, is de beloop van deze ziekte voor iedereen anders. Maar wat zijn bepaalde omschreven zaken zoals de controles, screening, bijwerkingen en alle lieve zorgpersoneel van en EMC herkenbaar!
Wat een aanrader dit boek, dus .......
door Will Groenemeijer op 21-02-2024
Enorm pakkend geschreven waarbij details die je meeslepen in het grote voelen... herkenbare onzekerheid tegenover grenzeloze realiteitszin vermengd met optimisme en positivisme. Het leven met deze/ een aandoening geweldig in beeld gebracht!


door Nelleke op 27-02-2024
Net het boek in 1 ochtend uitgelezen. Hoe herkenbaar, het ongeloof na de diagnose, het googelen, de schrik van de mededeling dat het ongeneeslijk is, je kop in het zand steken tegen beter weten in, de steun maar ook het onbegrip van je omgeving op deze afschuwelijke ziekte.
Prachtig om te lezen hoe jullie elkaar steunen in deze rollercoaster en proberen het leven te leven wat moeilijk is omdat je constant het gevoel hebt ergens op te wachten.
Dank jullie wel.