Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ziek of zo?!
De zoektocht van een puber naar een vergeten oorzaak van buikpijn

Auteur

Alexander Heemskerk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De vijftienjarige Alexander wordt op een ochtend wakker met acute buikpijn. Lopen lukt niet meer. En er zit opeens een bult onder zijn rib. Op de spoedeisende hulp wordt niets afwijkends gevonden. Mogelijk valt het mee? Wat volgt is een jarenlange medische zoektocht terwijl Alexander dag in dag uit onmenselijk veel pijn lijdt.
Hij bezoekt specialist na specialist, maar een diagnose komt er niet.
Zijn omgeving begint al snel te twijfelen: heeft Alexander nou echt íéts of niet? Stelt hij zich aan? Verzint hij alles soms?
Bij Alexander slaat de twijfel bij vlagen ook toe: bestaat pijn wel als het onvindbaar en naamloos is?

Over de auteur

Alexander Heemskerk (1990) is vennoot bij een onafhankelijk adviesburo. Hij maakt daar begrotingen en schrijft EMVI-plannen en besteksdocumenten voor grote opdrachtgevers in de infra. Hij is vijf jaar getrouwd met zijn Madelon. Samen zijn zij de trotse ouders van Nick (2020). Na te leven in een permanente versnelling dwingt de geboorte van Nick hem stil te staan bij een onverwerkt trauma die hij heeft opgelopen in zijn jeugd.

In zijn boek ‘Ziek of zo?!’ beschrijft hij wat het met hem deed dat hij zo lang niet geloofd werd en de sociale druk die het niet mee kunnen doen met leeftijdsgenoten met zich meebrengt. Hij dacht jarenlang dat hij de enige was, maar nu weet hij dat er veel lotgenoten zijn. Met dit boek hoopt hij hen te helpen door herkenning te geven en de omgeving meer inzicht te geven in een leven met onzichtbare pijn en een onbekende oorzaak.

Productinformatie

ISBN
9789464895858 / 978-94-648-9585-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-02-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
94
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 01-03-2024
Het bijzondere onderwerp van dit boek trok mij aan. Het is goed geschreven, verveelt geen moment en geeft een illuster kijkje in een wereld waar veel van ons nooit mee te maken krijgen.
door Madeline sip op 16-03-2024
Sterk, pakkend en ontroerend verhaal. Een verhaal waarin de gevoelens van de hoofdrolspeler goed naar voren komen. In een ademtuig uitgelezen.
door Ben de Mik op 17-03-2024
Ik heb het boek in èèn adem uitgelezen. het heeft veel indruk op me gemaakt en misschien niet in de laatste plaats omdat ik Alexander persoonlijk ken vanuit mijn zakelijke netwerk. Het raakt mij dermate dat ik hier en daar een traan niet kon bedwingen. Ik ben hem nog meer gaan waarderen dan ik al deed.
door Bas Bekooij op 24-03-2024
Bijzondere inkijk in het leven van een bekende!