Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pieken met pepernoten en ander strooigoed
De cultuurgeschiedenis van het strooigoed van Sinterklaas

Auteur

Antje Scheper

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Pepernoten, kruidnoten en ander strooigoed: voor menigeen de voorbode van spannende weken met de komst van Sinterklaas, Ozosnel, de Pieten en de aanstaande Pakjesavond. De pepernotenhoofdstad van de wereld blijkt zelfs in Nederland te liggen!
Heeft u al eens gehoord van anijsmoppen, Fryske pipernuten, Zeeuwse peperbollen en de ‘opregte’ Bloemendaalsche pepernoten? In dit boek schiet de auteur met scherp met behulp van een pepernotenkanon en vangt ze al dat lekkers op in een heuse pepernotenparaplu.
Bent u bekend met kabeljouwsogen, kapittelstokjes en suykererretten? Vergeet niet de ulevellen, vruchtenhartjes, tumtummetjes en schuimpjes toe te voegen aan uw strooimix.
De auteur neemt tientallen nieuwe smaaksensaties op de korrel en maakt natuurlijk een ronde langs de bakkerij om een indruk te krijgen van de voorbereidingen voor het decemberfeest.

Over de auteur

Antje Scheper (Hattem, 1959) werkte na haar studie HBO–Jeugdwelzijnswerk onder andere als journalist. Daarna ging ze een kleine vijftien jaar voor het Nederlands Bakkerij Museum (Hattem, Gld) aan de slag als conservator en beleidsmedewerker. In die jaren schreef ze onder andere het boek In de ban van de krakeling. Volkskundige verhalen en de historie van brood en banket werden in die periode vastgelegd voor de Bakkerijwiki.
Als projectcoördinator van de ‘7 Hanzesteden langs de IJssel’ verscheen daarna van haar hand het internationale Hanzekookboek.
Archeologische bevindingen werden beschreven in Opkomst en ondergang van de Dikke Tinne en Hattem ondergronds, 30 jaar archeologisch onderzoek in de binnenstad van Hattem.
De schrijfster woont en werkt in Heerde (Gld).

Productinformatie

ISBN
9789464896893 / 978-94-648-9689-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 4
Inkijk pagina 19
Inkijk pagina 97

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek