Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn pijn, emoties en gedachten
Bewust en onbewust verdrongen emoties veroorzaakten mijn pijn

Auteur

Patricia Bulter

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (29 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Patricia is na vele jaren pijnvrij geworden door met haar onbewuste emoties bezig te gaan.
Het schrijven was een groot onderdeel van het pijntraject.
En waar ze nooit iets met dichten had, kwam na het overlijden van haar vader een eerste gedicht tot stand: Zo trots op jou, pa.

Vervolgens volgden er nog vele inspirerende gedichten nadat ze in 2022 met burn-out klachten kreeg te maken. De gedichten zijn vanuit haar hart geschreven in de vaak moeilijke tijden waar ze in verkeerde.

De gedichten hebben diverse thema’s waar mensen zich misschien in kunnen herkennen. Het boek is onderverdeeld in de volgende onderwerpen: maatschappelijke thema’s, emoties, gezondheid, verlies, spiritualiteit, werk en ontspanning.

Over de auteur

Patricia kampte jaren met veel pijn. Ze volgde een pijntraject waarbij therapeutisch schrijven een belangrijk onderdeel was. Twee jaar na haar herstel kampte ze met een burn-out. Ze lag vele nachten wakker. En in die fase begon ze met het schrijven van haar gedichten. Op deze manier kon ze haar gevoelens en gedachten een plekje geven en rust creëren in haar hoofd.

Patricia is na vele jaren pijnvrij geworden door met haar onbewuste emoties bezig te gaan. Nu zet ze zich op diverse manieren in als ervaringsdeskundige. Ze probeert zoveel mogelijk mensen met langdurige pijnklachten te inspireren om niet te accepteren om met de pijn te leren leven. Patricia wil mensen weer perspectief geven op een pijnvrij leven.

Productinformatie

ISBN
9789464897029 / 978-94-648-9702-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
130
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (29)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Bini op 20-09-2023
Ik ken Patricia en weet waar ze vandaan is gekomen; jarenlange klachten tot aan de rolstoel. En dan het lef hebben om bereid te zijn om naar de onbewuste- en/of bewuste emoties achter de pijn en klachten te kijken. Zoveel respect heb ik voor haar! Zo mooi hoe ze haar emoties heeft aangekeken en deze in haar gedichten heeft gelegd. Een groots proces verwoord in mooie zin-zettingen! Ook hier is ze wederom super geslaagd! Ik kan niet alles tegelijk lezen, dat zou m.i. afbreuk doen aan de kracht van ieders gedicht. Tot nu toe las ik mega krachtige zinnen in mooie zettingen!
En hoe mooi dat de opbrengst naar de Stichting Emovere gaat, welke ik via Patricia leerde kennen. Een stichting die ook ik een groot warm hart toedraag met hun gedachtengoed.

door Kitty Rumping op 23-09-2023
Prachtige bundel, in een adem uitgelezen.
Wat een pure gedichten maak jij. Ik voel jouw kracht in de gedichten en in heel mijn wezen.
De thema's oordeelloos en zonder opsmuk beschreven. Dit geeft herkenning en duiding in ieders leven.
Prachtig Patricia 💛
door Barbara op 23-09-2023
Een prachtige bundel vol met persoonlijke herkenbare gedichten!
Leuk om te hebben en nog leuker om iemand te schenken.
door Jacqueline op 23-09-2023
In één keer uitgelezen!
De gedichten van Patricia zijn prachtig, recht uit het hart, eerlijk en oprecht geschreven. Daarom komen ze ook zo binnen. Patricia heeft hard geknokt om te komen waar ze nu is, heeft gerevalideerd en emoties aangekeken. Dat is hard werken. Het is prachtig dat gedichten schrijven een uitlaatklep voor haar is waarvan wij kunnen mee genieten!
door Karien op 25-09-2023
Wat een doorleefde gedichten! De wendingen erin zijn mooi en treffend, de ene keer nog persoonlijker en naar de emotie toe, de andere keer met relativerende humor. Waardevol wat Patricia op deze manier deelt, vooral de verschillende fasen waar je doorheen gaat. Het is zo bemoedigend. Heel toegankelijk hoe ze haar gedachten en emoties in poëzie heeft weten om te zetten.
door Suze op 25-09-2023
Een heel mooie gedichten bundel. Bijna alles van dichtbij mee gemaakt en hoe ze alles omschrijft is heel bijzonder. Deze bundel ga ik zeker nog vaak pakken om te lezen
door Kootje op 26-09-2023
Wat een verrassing, dit boek. Van buiten is het een boekje, en tijdens het lezen wordt het steeds meer een boek. Patricia schrijft recht uit haar hart, vaak met humor, het is heel persoonlijk, maar ook heel universeel. Dat maakt het , dat het zo heerlijk leest, de herkenning is alom aanwezig. Het zal veel mensen goed doen, dit te lezen. Knap van je, Patries, maar ook heel moedig om dit te willen delen.
door Galina op 29-09-2023
Ik heb de hele weg, dat Patricia heeft verlegd, mee mogen maken. Erg zwaare en moeilijke periode. Periode waar eigenlijk werd gezegd geen uitzicht op een verbetering, normale leven zal zijn. Zij ging wel opzoek naar de mogelijkheden, zij ging vechten om haar leven terug te krijgen. Ook al was het zwaar. In die fase begon ze met het schrijven van haar gedichten. En zo kon ze haar gevoelens en gedachten een plekje geven, verwerken.
Wanneer je haar boek leest merk je dat ze recht uit haar hart schrijft. Het is heel persoonlijk, maar, denk ik, ook voor veel mensen heel herkenbaar. In ieder geval voor mij wel.
Zoals zij nu in het leven staat en geniet, wauw. Heel moedig en sterk.
door Sylvia op 29-09-2023
Recht vanuit het hart geschreven, heel erg dapper dat ze zich zo kwetsbaar op durft te stellen en iedereen een inkijkje geeft in haar gevoelsleven.
Ze neemt ons mee op haar reis naar een pijnvrij leven. Een ieder van ons zal zich in dingen herkennen dat maakt het ook fijn om dit boek er bij te pakken, soms als troost een andere keer weer als inspiratie.
door Renny Ganefia op 02-10-2023
Patricia, echt mooi boek, ik werd emotioneel van. Wat je allemaal meegemaakt heb en hoe je nu ben geworden, Respect.
door Marij Gaal-Munten op 03-10-2023
Prachtig omschreven ,iedereen mag zijn zoals die is. Het glas is niet half leeg maar half vol.Heel veel positiviteit.
Ook nog vaak in rijmvorm.
Heel makkelijk om te lezen en af en toe te pakken naar het onderwerp wat je bezig houdt of waar je iets van wil leren of weten.TOP.

door Gulcan Demir op 15-10-2023
Lieve Patricia, je hebt werkelijk prachtige verhalen/gedichten geschreven. Ze stralen puurheid in emotie en gevoel uit, verwoord in een begrijpelijke taal waardoor het voor iedereen herkenbaar is. Dit is precies wat dit boek zo bijzonder maakt.
door Gertrud Potveer op 16-10-2023
Wat een hoopvol boek voor mensen met chronische pijnklachten! Je krijgt een indruk van hoe diep ze heeft gezeten en wat ze heeft gedaan om zichzelf te helpen om klachtenvrij te worden. Het begint met jezelf liefhebben zoals je bent. Haar gedichten inspireren om emoties te ervaren en er te laten zijn. En om respectvol om te gaan met jezelf en anderen.
door Petra van Mil op 24-10-2023
Een heel mooi gedichten boek. Ik heb het gelezen met een lach en een traan en soms met een brok in de keel. En toch ook weer met een positief en goed gevoel op naar het volgende gedicht.
door Manuela op 26-10-2023
Een mooie gedichtenbundel die je er telkens weer bij pakt. Soms kies ik iets op onderwerp. Maar een andere keer begin ik gewoon ergens in het boek. Heel oprecht geschreven. Geen poeha of heisa, gewoon recht uit het hart. Mooi!
door Jacqueline op 28-10-2023
Genadeloos eerlijk, gevoelig en respectvol. Ik kan het niet beter beschrijven dan anderen het al hebben gedaan. Patricia's boek geeft mij de moed vor mijn eigen leven een andere weg in te slaan.
door Adriana op 28-10-2023
Een mooi gedichtenbundel heb het met plezier gelezen soms met een lach maar het was toch wel heftig wat je allemaal mee gemaakt hebt. Ik hoop dat je nu gezond blijft.
door Roeline van Driel, voorzitter Stichting Emovere op 30-10-2023
Gedichten over het leven
Die heeft Patricia geschreven
Met een voorwoord over haar eigen tocht
Over hoe zij heling en genezing zocht

Pijn, emoties en gedachten
Waar mensen vroeger om haar lachten
Ging zij door verdrongen emoties heen
En zo mooi, haar pijn verdween!

Voelen, gevoel, het doet ertoe!
Al geeft het soms ook veel gedoe
Voelen en dichten, past bij elkaar
Raak, geraakt, een gevoelige snaar

Over haar honden schreef zij een gedicht
De townships kregen een gezicht
Over een pleegkind, Wenen en werk
Variatie maakt het sterk

Ze schreef uiteraard ook over voelen
Over hoe woede kan bekoelen
Over verdriet, gemis en angst
Voor dit boek was ze misschien het bangst

Ook een gedicht over “De Zorg van Morgen”
Zodat we beter voor patiënten zorgen
En over de Schans en persoonlijke ontwikkeling
Want dat is echt haar ding

En last but not least, over Stichting Emovere
Gedachtengoed waarvan mensen kunnen leren
Dat herstel vaker mogelijk is dan gedacht
Zodat het leven je weer toelacht

Stichting Emovere is je dankbaar
Als ervaringsdeskundige ben je onvervangbaar
En om nog meer mensen te helpen herstellen
Besloot je zelfs de opbrengt van je boek neer te tellen

Dit boek van harte aanbevolen
Als je je achter emoties hebt verscholen
Of onbegrepen pijn hebt in je lijf
Inspiratie genoeg, buiten kijf!

door Nadine Elsen op 30-10-2023
Patricia, heel moedig van je om je emoties neer te pennen in een boek. Wat een mooie gedichtenbundel. Het raakt me telkens weer. Ik kijk uit naar het volgende boek, liefs.
door Marion Freriks op 01-11-2023
Lieve Patricia, wat een prachtige gedichten bundel met een extreem goed en vlot te lezen voorwoord heb jij geschreven. Wat mij betreft mag je ook een "gewoon" boek gaan schrijven. Wat een puurheid en kwetsbaarheid heb jij op papier gezet. Zo knap! Echt ! Het boek ademt een en al Patricia Bulter. Antwoord op de vraag Durf jij? Zie bladzijde 48. Zou ik met ja beantwoorden. Nou en of ! Knap hoor. Ik waardeer je doorzettingsvermogen en je kracht. Ik ben ook benieuwd wat er allemaal komen gaat. Lieve groet, Marion Freriks
door Roos op 09-02-2024
In deze prachtige gedichtenbundel wordt de lezer meegenomen op een reis door de diepste emoties en gedachten van Patricia. De gedichten zijn geschreven met een ongekende puurheid en kwetsbaarheid, waardoor ze rechtstreeks tot het hart spreken.
door Saskia de bruin op 09-02-2024
In dit boek opent Patricia zich vanuit haar gevoelswereld. En in het diepe gevoel ligt de mogelijkheid om te herstellen van veel chronische klachten. Daarmee is ze een inspirerend voorbeeld.
door Carin op 09-02-2024
Je gedichten zijn uit het leven gegrepen.


door Camiel op 10-02-2024
Prachtig dat Patricia heel veel van zichzelf laat zien in dit persoonlijke werk. Het is echt mooi om mee te mogen lezen in haar leven.
Het is ook erg fijn dat ze de opbrengst ten goede laat komen van Stichting Emovere. Dankjewel Patricia!!
door Mieke Vos op 11-02-2024
Wat een heerlijk boekje Patricia. Ik lees het makkelijk weg, is makkelijk te begrijpen maar nodigt tegelijkertijd uit diep de compassie te voelen voor mezelf. Erkenning en begrip van mijn gevoelens. Een boekje dat ik weg leg met een zacht en fijn gevoel voor mezelf. Ook als ik me op dat moment niet zo lekker voel. Daarom pak ik het ook graag. Een ik-momentje die me even weer centreert. Lekker even voor het slapen gaan of gewoon overdag. Sommige gedichten lees ik vaker. Hartverwarmend boek! Ik sla het meestal gewoon ergens open. Want uiteraard heb ik alles al een keer gelezen. Wanneer komt de 2e lieve Patries?
door Gerda Lassche op 12-02-2024
Wat is dit een prachtig en mooi boek met gedichten van Patricia recht uit het hart , eerlijk en oprecht geschreven.
Vooral hoe ze met haar onbewuste emoties aan de slag is gegaan,om van haar pijnklachten af te komen.
Patricia je hebt een heftige weg afgelegd,vooral door je doorzettingsvermogen en je kracht ,bij het lezen van dit boek,geeft het anderen weer moed een andere weg in te slaan .
Dit boek geeft heel goed weer ,hoe jij alles puur en kwetsbaar op papier hebt gezet .
Ik kijk uit naar het volgende boek .
Lieve groet Gerda Lassche.
door Yolan Biemans op 14-02-2024
Dit boek van Patricia neemt je mee door alle lagen van emoties, gebeurtenissen, haar leven, en niet zo maar, dit doet ze zo vanuit haar hart en eigen ervaringen geschreven. Zo bijzonder. Absolute aanrader, om zelf te hebben of om cadeau te geven. Prachtig boek Patricia !!!
door Hetty Kootstra op 28-02-2024
Ik vond dit boek vooral verrassend omdat het door de dichtvorm zoveel ruimte geeft aan de eigen verbeelding. De woorden die gebruikt worden zijn voldoende. Het nodigt daardoor tevens uit om het ‘zo maar eens weer even te pakken’ en er een of een paar gedichten uit te lezen en herlezen.
door Hetty Kootstra op 28-02-2024
Ik vond dit boek vooral verrassend omdat het door de dichtvorm zoveel ruimte geeft aan de eigen verbeelding. De woorden die gebruikt worden zijn voldoende. Het nodigt daardoor tevens uit om het ‘zo maar eens weer even te pakken’ en er een of een paar gedichten uit te lezen en herlezen.