Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn strijd tegen MS
'Wanneer het leven andere plannen met je heeft'

Auteur

Winston Steven Carrilho

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van zelfverzekerd naar onzeker. Zo heb je alles, zo heb je niets meer. Een chronische ziekte pakt meer van je af dan alleen je gezondheid. Binnen vijf jaar rolstoelafhankelijk was de voorspelling. Winston werd depressief, had een drankprobleem, was blut en raakte alles kwijt. Hij voelde zich waardeloos omdat zijn leven achteruit ging en hij het gevoel had, dat hij geen deel meer uitmaakte van de maatschappij. Nadat Winston zijn dieptepunt had bereikt, overwon hij zijn depressie. Met een positieve mindset, doorzettingsvermogen en wilskracht wist hij uiteindelijk vriend en vijand te verbazen. Winston heeft MS, maar MS heeft Winston niet.

Over de auteur

Winston Carrilho (1970) lijdt sinds 2005 aan de chronische ziekte Multiple Sclerose, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Nadat hij in 2006 voor de eerste keer in een rolstoel kwam, volgde een jarenlange depressie. Winston raakte zijn baan, zijn huis, zijn gezin en zichzelf kwijt. In 2015 bereikte hij opnieuw een dieptepunt, maar wist toen uit het diepe dal te klimmen om uiteindelijk de inspirator te worden die hij nu is. Winston wil alles uit het leven halen. Hij wil zijn doelen bereiken, ook al kost het hem, door de MS (waaronder cognitieve problemen), heel veel kracht en energie. Een boek schrijven was één van Winstons doelen en dat is goed gelukt!

Productinformatie

ISBN
9789464897982 / 978-94-648-9798-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-02-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Met betrekking tot mensen met hersenverlamming

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Brenda op 16-02-2024
Ik heb een gesigneerde exemplaar opengeslagen en uitgelezen.. Dank je wel dat je je verhaal met ons deeld. En meer inzicht geeft in MS. Erg indrukwekkend ik heb wat traantjes moeten laten. Wat een strijder ben je.Dat deel 2 eraan moet komen is een feit. Dit was te snel uit. Het boek leest makkelijk weg waardoor je door wilt blijven lezen en het zo uit is.
Echt een aanrader om te lezen.

door Gonny op 18-02-2024
Prima geschreven boek, mooi in opbouw. Een boek dat je laat lachen en huilen. Ik heb ervan genoten!
door Ivy Critchlow op 19-02-2024
Dit boek is een aanrader en dat zeg ik niet alleen als trotse nicht, maar vooral omdat het boek heel pakkend is geschreven. Het is gericht op wat de ziekte MS met jou en de mensen om je heen doet. Het woord wat het hele verhaal bij mij blijft hangen is trots: Winston is een trotse man, die vooral zijn moeder, gezin, familie en vrienden trots wil maken, zelfs als hij moet meemaken dat zijn trots werd geblokkeerd door deze nare ziekte. Hij heeft dat opzij gezet en vol trots zijn persoonlijke verhaal op papier gezet. Ik heb het met een lach en een traan gelezen en zal voor altijd trots zijn op Winston. Hij heeft MS, maar MS heeft hem niet. Love that ❤️
door Jolanda op 21-02-2024
"Mijn strijd tegen MS" van Winston Steven Carrilho is meer dan alleen een boek; het is een sterk verhaal over doorzettingsvermogen, hoop en de wil om te winnen, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte. Met eerlijkheid en moed neemt Winston ons mee op zijn reis van zelfvertrouwen naar onzekerheid en uiteindelijk naar succes.

In dit boek wordt de harde realiteit van leven met multiple sclerose zonder filters verteld. De angsten, de strijd en de moeilijke momenten worden zonder terughoudendheid beschreven. Maar te midden van alle moeilijkheden is er ook hoop. Winston weigert toe te geven aan de ziekte die zijn leven zo heeft veranderd. Zijn vastberadenheid om te blijven vechten, zelfs wanneer alles tegenzit, is echt inspirerend.

Wat dit boek zo waardevol maakt, is niet alleen de eerlijkheid waarmee Winston zijn verhaal deelt, maar ook de universele boodschap van hoop die erin zit. Het gaat over veerkracht, over het omarmen van het leven ondanks de tegenslagen, en over de kracht van liefde, en steun.

Voor mensen die zelf met MS leven, biedt dit boek herkenning, steun en hoop. Het laat zien dat zelfs in de moeilijkste tijden van ziekte en wanhoop er altijd een weg omhoog is. Voor hun dierbaren biedt het een inkijkje in de emotionele en fysieke strijd van het leven met MS, en herinnert het ons eraan dat liefde en steun ons door moeilijke tijden kunnen helpen.

"Mijn strijd tegen MS" is niet alleen een boek, het is een les in het leven. Het herinnert ons eraan dat zelfs op onze zwakste momenten onze grootste kracht schuilt. Het verhaal van Winston Steven Carrilho zal nog lang nadat het boek uit is, resoneren in de harten van de lezers. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie, hoop en de kracht van de menselijke geest.
door Silvia Hendriks op 22-02-2024
Ik heb dit boek in 1 x uitgelezen een erg inspirerend boek zo fijn hoe de man geworden is door diepe dalen is hij een fijne man geworden .
Zelf heb ik ook MS het is fijn om te lezen dat hij het heeft geaccepteerd dankjewel voor het delen van je verhaal mocht er een vervolg komen ga ik dit zeker lezen.
door Rayna Tjon op 22-02-2024
Boek binnen gekregen en in 1 ruk uitgelezen. Prachtig hoe Winston MS beschrijft. Hoe hij de lezer mee neemt in zijn verhaal.
Ik hoop echt dat deel 2 komt want ik weet dat er nog meer is om te weten en om te lezen.
Super aanrader.
Soso lobi Winston en familie ❤️
door Astrid de Feber op 26-02-2024
Ik heb heel erg naar dit boek uitgekeken.
Gisteren ben ik begonnen met lezen en heb het boek in een ruk uitgelezen met maar 1 pauze .
Ik heb meerdere malen moeten slikken want wat een kracht heeft deze man uit zijn tenen gehaald.
Dit boek is prachtig geschreven.
Winston schrijft ik ben geen schrijver maar toch heb ik een boek geschreven.
Maar Winston is 100 % een schrijver en wat voor een .
Dit boek leest heerlijk weg vanaf het moment dat ik begon te lezen wilde ik alleen maar nog meer weten en lezen.
Ik heb zoveel respect voor deze man en voor de mensen om Winston heen .
Eigenlijk kijk ik nu al uit naar alles wat Winston nog gaat doen en dat weer in boekvorm met ons gaat delen .
Het boek straalt kracht uit het is echt een product uit Winston zijn vingers .
Ik geef dit boek 5 sterren

door Gaby op 27-02-2024
Heb een gesigneerd exemplaar ontvangen gelezen en in een ruk uitgelezen.ik zat er helemaal in bij het lezen.zo is het geschreven dat je erin meegezogen word.
Een kijk in winston zijn leven zijn leven met ms maar ook toen hij nog niet gediagnosticeerd was met deze ziekte.
Dank je wel voor het delen
Topper jij met je top family
👊🏽💪🏽❤️

door Mariëtte Kambel op 27-02-2024
Winston mijn neef een jongeman met een enorme capaciteit en doorzettingsvermogen.
Ik heb het boek uitgelezen. Tijdens het lezen heb ik echt tegen mijn tranen gevochten.
Het boek wordt letterlijk aan je vertelt wat jouw wijsheden zijn; CHAPEAU Winston.
Uiteraard met veel steun van Esther.
Soso soso Lobi