Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

“Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!”
Ik ben maar een mens… zoals jij!

Auteur

Guy Van Damme

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De teksten die voor u liggen zijn geschreven vanuit de leefwereld van de auteur. Toch hebben ze de duidelijke missie om eenvoudig te schrijven over het dagelijks leven, zodat de teksten herkenbaar zijn voor 'jij, ik en wij'.
De auteur sleept je mee in zijn levensbeleving en kijk op het leven. Borrelend uit eigen emoties over emoties. Hij nodigt u uit om kritisch over het leven te reflecteren, over handelingen van mensen, over gebeurtenissen en over emoties.
Ga ergens rustig zitten, laat u niet storen en geniet bij teugjes van iedere tekst. Liefst niet in één adem de ganse bundel lezen. Sommige teksten vragen om een moment van bezinning of om erover te reflecteren en te plaatsen naast jouw eigen levensbelevingen en ervaringen.

Bekijk hier de boektrailer:
https://www.youtube.com/watch?v=wBLbhs4lknc

Over de auteur

Guy Van Damme is geboren in 1953 in Willebroek (België) en heeft daar een paar jaren gewoond om dan met zijn ouders naar Afrika te verhuizen. Belgisch Congo, Tunesië en Nigeria bepaalden grotendeels zijn jeugd om dan opnieuw in België te belanden waar hij met de scouts zijn sociaal engagement en avontuurlijk temperament kon beleven. Zijn professionele loopbaan is in het onderwijs gesitueerd. Als leraar lichamelijke opvoeding was hij steeds begaan met de jeugd. Voortdurend heeft hij vernieuwingen in het bewegingsonderwijs toegepast en uitgeprobeerd. Wereldreizen zijn hem niet vreemd. Vreemde culturen ontdekken en ervaren en uit zijn comfortzone treden zijn voor hem "challenges". Menselijke aspecten en interacties fascineren hem. Kortom alles wat in het dagelijks leven gebeurt, zijn momenten waarmee hij zich betrokken voelt.

Productinformatie

ISBN
9789464898057 / 978-94-648-9805-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-11-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Poëzie door individuele dichters

Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 31
Inkijk pagina 38

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Bianca Brummelhuis op 28-11-2023
In het voorwoord geeft de schrijver aan dat de gedichten zijn geschreven zonder literaire pretentie. De bedoeling is eerder gedachten delen en mensen laten nadenken over bepaalde boodschappen. Ook is het de bedoeling dat de gedichten herkenbaar zijn voor veel mensen.

Er worden veel verschillende thema’s gebruikt in de bundel. Sommige gedichten getuigen van veel verdriet, de meeste andere zijn weer optimistisch. Er staan gedichten in de bundel over persoonlijke herinneringen en gevoelens, maar ook gedichten met een beeld over wat voor maatschappij de schrijver graag zou zien.

De schrijver gebruikt regelmatig een rijmschema waarbij alle regels op elkaar rijmen. Dit is niet mijn favoriete schema, omdat daardoor soms het ritme verstoord wordt en er gezocht moet worden naar rijmwoorden die dan niet altijd precies passen. Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening. Voor mij was het dus fijn dat er ook veel gedichten in de bundel staan met een ander rijmschema of een vrije versvorm. Wel vind ik in alle gedichten, ongeacht het rijmschema, de boodschap sterk en de bedoeling komt goed over. De gedachten van de schrijver worden overtuigend gebracht, maar tegelijkertijd is er de ruimte om het er niet mee eens te zijn.

De schrijver beheerst in ieder geval de kunst om ook in enkele regels een sterk verhaal neer te zetten.

Mensen laten nadenken over bepaalde boodschappen is in mijn ogen ook gelukt. Regelmatig werd ik verrast door een bijzondere kijk op een bepaald thema.

De bedoelingen van deze bundel worden in mijn ogen wel waargemaakt. De gedichten zijn herkenbaar, de gedachten van de schrijver helder en overtuigend en de gedichten zetten je soms aan het denken. Literair gezien is het ene gedicht sterker dan het andere, maar de pretentie was ook niet om een literaire bundel te schrijven.

door Emma Fleischmann op 28-11-2023
De auteur zoekt positiviteit in het dagelijks leven. Voor mij persoonlijk leest deze bundel vlot. De auteur schrijft geen poëzie ( dit ambieert hij niet), maar wel eerlijke en begrijpbare proza.

In vergelijking met een roman, waar de inhoud over één verhaal of thema handelt, leent een gedichtenbundel zich toe om diverse thema's aan te kaarten. Wat uiteindelijk de bedoeling was en is van de auteur.

De thema's die in zijn bundel aan bod komen hebben een onderliggende boodschap waarbij de lezer uitgenodigd wordt om over het thema kritisch te reflecteren en te confronteren met zijn eigen ervaringen. Vandaar dat ik per leesbeurt slechts 1 à 2 teksten heb gelezen. Dit geeft hij ook aan in zijn intro, namelijk "Ga ergens rustig zitten, laat u niet storen en geniet bij teugjes van iedere tekst. Liefst niet in één adem de ganse bundel lezen".

Eenvoudige thema's lenen zich toe om tot een dieper en rijker begrip te komen, om een andere kijk te bieden op je onmiddellijke omgeving en om de emotionele beleving te activeren.


De cover verdient ook een pluimpje:

Ook de zeer mooie cover vind ik meer dan geslaagd. Het is een duidelijke link met de inhoud van de bundel. De denker die toch "zwaar" over het dagelijks leven denkt (wereldbol op de ballon en matrozenpet) en de nar - bewust achter de denker - die de problemen tracht te relativeren. Er werd duidelijk heel goed nagedacht over het ontwerp van de cover. Trouwens... de kleuren vormen ook een aantrekkingskracht van deze bundel. Ik ben een grote liefhebber!

door Vera Storms op 28-11-2023
De prozateksten (niet verwarren met poëzie) bieden veel variatie, wat maakt dat ze geschikt zijn voor een breed publiek. Tegelijkertijd hebben zij een duidelijk thema: alledaagse gebeurtenissen en overpeinzingen. Ook zijn de teksten steeds positief en brengen ze een glimlach op het gezicht van de lezer, zelfs als deze even chagrijnig is. De bundel moet uitdagen, aan het denken zetten; ze moet je denk-, gevoels-, ervarings- of belevingswereld verruimen. De teksten zijn bewust geschreven zonder literaire pretentie (verstaanbaar voor iedereen). De auteur sleept je mee in zijn levensbeleving en kijk op het leven. Borrelend uit eigen emoties over emoties. Hij nodigt de lezer uit om kritisch over het leven te reflecteren, over handelingen van mensen, over gebeurtenissen, over emoties, over... De auteur is geslaagd in zijn opzet.