Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Groen licht
Toen mijn leven ondraaglijk werd

Auteur

Miranda Visser

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (5 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Miranda is 15 jaar wanneer ze met haar broers, zussen en ouders uit een geloofsgemeenschap stapt waarin ze is opgegroeid. Het heeft grote sporen nagelaten. Dit, samen met verdere gebeurtenissen in haar leven, heeft Miranda doen besluiten om te stoppen met leven. Haar psychiater en huisarts konden haar niet helpen in haar wens. Toen Miranda 24 was, besloot ze zich aan te melden bij het expertisecentrum euthanasie. Ze kwam op een wachtlijst te staan. Hoe kan het dat iemand tot zo’n keuze komt? Is deze ‘keuze’ wel echt een keuze? Ze neemt de lezer mee in haar denkwereld. Haar wens was om haar levensverhaal te bundelen in een boek. Zodat deze blijft bestaan als zij er straks niet meer is.

Over de auteur

Miranda is geboren in het jaar 1997. Samen met haar drie broers, twee zussen en haar ouders is ze opgegroeid in een klein dorpje in Friesland. Ze is de op een na oudste. Toch heeft ze de rol van ‘oudste' al snel op zich genomen door de verstandelijke beperking van haar broer. Inmiddels woont ze al een aantal jaren op een zorgboerderij, in een klein dorpje in Friesland. Miranda leeft met een eetstoornis en een Complexe posttraumatische stressstoornis. Door haar leven heen heeft ze vele dagboeken volgeschreven. Het schrijven van teksten en gedichten is dan ook een passie van haar. Inmiddels is Miranda tante van twee meisjes en een jongetje, haar ‘oogappeltjes’.

Productinformatie

ISBN
9789464898347 / 978-94-648-9834-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-02-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door , op 17-02-2024
Mooi en Ontroerend Boek
door Irene op 23-02-2024
Krachtig geschreven. Laat jouw lijdensweg zien. Herkenbaar op bepaalde punten. Het is zwaar dat de wachtlijst voor een team, met betrekking tot de euthanasie, zo ongelooflijk lang is.

door Emyne op 23-02-2024
Ik heb in 1 dag her boek van Miranda gelezen. Het is een biografisch verhaal over de ups en downs die ze meemaakte in het leven en daardoor de keuze zet tot euthanasie.

In het boek lees je waarom ze tot die keuze is gekomen. Je leeft met haar mee en huilt mee om wat ze allemaal heeft meegemaakt, je hebt met haar te doen en hoopt dat het goed komt maar telkens gaat het slechter waardoor ze euthanasie gaat doen.

Ik geef het vier sterren omdat je nadat je het boek lees, snap waarom ze deze keuze maakt, maar ook boos op het systeem omdat je wordt kwaad dat het systeem haar zo gefaald heeft.

Dit moet anders, het ggz moet veranderen, zodat het in de toekomst voorkomen kan worden!
door Minke op 24-02-2024
Miranda heeft ondanks de zware problematiek dit zo goed weten te verwoorden,
waardoor dit een gemakkelijk leesbaar boek is geworden. Hopelijk gaat ze verder met schrijven.
door Eltsja op 25-02-2024
Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen, er wordt goed uitgelegd wat er gebeurt bij (ondraaglijk) psychisch lijden, en waarom er soms maar 1 oplossing mogelijk is als er niet op tijd hulp is geweest.
Tijdens het lezen merk je dat de auteur niemand iets verwijt, heel mooi en liefdevol geschreven.