Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Onmacht, Veerkracht, Daadkracht!
Dagboek over de indrukwekkende strijd van een kind tegen kanker

Auteur

Marnix Hegen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Thomas is een vrolijke puber van dertien jaar, die zijn leven leeft zoals veel pubers, met vrienden, voetbal, zijn telefoon, en noem maar op. Dan slaat het noodlot toe: Thomas wordt gediagnostiseerd met een zeldzame vorm van botkanker, het Ewingsarcoom. De behandelingen slaan niet aan; vlak voor zijn zeventiende verjaardag overlijdt Thomas.
In dit boek neem ik je mee in het onvoorstelbare avontuur waar Thomas en wij als gezin ongewild in terechtkwamen: over de behandelingen, maar ook over zijn indrukwekkende bucketlist. Lees over de fantastische belevenissen die Thomas heeft meegemaakt in de wereld van voetbal, Formule 1 en IndyCar en waar we de wereld voor zijn overgevlogen. Het heeft ons de kracht gegeven om met Thomas in ons hart verder te kunnen.

Over de auteur

Marnix Hegen (57) is werkzaam op de ontwikkelafdeling van een internationaal concern. Hij is getrouwd met Marcella en heeft drie kinderen, Sanne, Thomas en Robin. Hij leidt met zijn gezin een normaal bestaan, totdat zijn zoon Thomas ongeneeslijk ziek wordt en na een drie jaar durende strijd overlijdt. Tijdens Thomas’ ziekte is Marnix een dagboek bij gaan houden. De artikelen in dit dagboek zijn niet alleen door hem, maar ook door zijn vrouw en kinderen geschreven en worden nu in boekvorm uitgebracht. De opbrengst van dit boek is bestemd voor Stichting Ewingsarcoom Verdient Aandacht (Stichting EV@).

Productinformatie

ISBN
9789464898644 / 978-94-648-9864-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-10-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
244
Formaat
17 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 140
Inkijk pagina 181
Inkijk pagina 215

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Evi op 22-11-2023
Een heel mooi en aangrijpend verhaal over een jongen die een zeer kwaadaardige soort kanker heeft (Ewingsarcoom).
Vooral hoe zijn familie het hele behandelproces heeft ervaren is voor mij als (ex) kankerpatiënt (tevens van een Ewingsarcoom) heel herkenbaar.