Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De moed om mens te zijn
Ode aan de levenskracht

Auteur

Danny Van De Velde

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Moed roept ons als we bang zijn of als het leven zijn tanden laat zien. Moed wenkt ons in situaties die een bedreiging vormen. Moed maant ons aan als we erover twijfelen of onze actie wel iets zal uithalen. Maar moed geeft ons soms ook een duwtje in de rug: als we verontwaardigd zijn, als we meevoelen met wie het moeilijk heeft of als we iets willen bereiken dat we echt belangrijk vinden. Zo balanceert moed tussen iets dat van onszelf uitgaat en een kracht die naar ons toe komt. Het tegenovergestelde van moed is niet zozeer lafheid, maar onverschilligheid. Dit boek is een waarschuwing tegen oppervlakkigheid en een pleidooi voor levenskracht en morele moed.

Over de auteur

Danny Van De Velde heeft een loopbaan achter de rug in het vormingswerk en het onderwijs, waarin hij achtereenvolgens docent hoger onderwijs, opleidingscoördinator en directeur was. Eerder schreef hij twee boeken: Op schouders van ouders en De Groep in actie. Hij is gehuwd en vader van drie volwassen kinderen. Als vrijwilliger is hij sterk geëngageerd in TEJO Brugge.
Zijn devies is: 'het leven is een vraag en wij zijn het antwoord'. Hij is geboeid door 'trage vragen' zoals: hoe kun je in het reine komen met wat het leven je voorschotelt en welke sterke waarden geven richting aan je leven? Vanuit deze levensvragen gaat zijn interesse uit naar filosofie en maatschappijkritiek, kunst en cultuur, literatuur en poëzie.

Productinformatie

ISBN
9789464898651 / 978-94-648-9865-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 19
Inkijk pagina 162
Inkijk pagina 200

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek