Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op je sokken door de supermarkt

Auteur

Judith de Groot

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Joris houdt niet van voetbal, niet van druk doen en niet van stoerdoenerij. Hij heeft de laatste tijd dan ook weinig vrienden. Hij heeft wel een vriendin, Jet, van wie hij het zo nu en dan erg warm krijgt. En een moeder, die altijd alles van hem wil weten. Als Joris op een dag in de speeltuin rondhangt, ontmoet hij meneer Jan. Vanaf dan is geen dag meer hetzelfde en belandt Joris in de meest vreemde situaties.
Het is het begin van een bijzondere vriendschap tussen de o zo brave Joris en de ondeugende meneer Jan. Wat Joris niet weet, is dat meneer Jan een verdrietig geheim met zich meedraagt. Of eigenlijk, twee verdrietige geheimen.

Over de auteur

Als kind al verslond Judith de Groot (1978) het ene boek na het andere en schreef ze graag verhalen en gedichten. Op de middelbare school werd haar liefde voor boeken nog verder aangewakkerd toen ze kennismaakte met de Nederlandse literatuur. Toch werkte ze eerst geruime tijd juist met cijfers in plaats van met letters. Totdat op een dag haar liefde voor taal hardnekkig de kop opstak. Nu is ze docent Nederlands in het voortgezet onderwijs en heeft ze het schrijven weer opgepakt. ‘Op je sokken door de supermarkt’ is haar debuut.

Productinformatie

ISBN
9789464899306 / 978-94-648-9930-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-09-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 9 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annechien op 07-10-2023
Een juweeltje van een boek! Aanrader!
Het plezier spettert ervan af wanneer de verlegen Joris (ongeveer 12 jaar, net op de middelbare school), zijn vriendinnetje Jet en de ondeugende meneer Jan (80 plus) allerlei avonturen beleven. Hardop gelachen tijdens het voorlezen aan mijn kinderen! De schrijfster schuwt verdrietige of lastige onderwerpen niet, maar weet het boek zo te schrijven dat er een glimlach op je gezicht blijft hangen.
Mooi taalgebruik, vlot geschreven, herkenbare thema’s, diepgang en met name veel lol.