Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rouwkampioen
Ik rouw omdat ik van je hou

Auteur

Annika Pullen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De werkelijkheid woorden geven en altijd positief blijven, dat is waar Emelie voor stond. Ze schreef het lied Kankerkampioen om andere kinderen die ook ziek zijn een hart onder de riem te steken. Haar doorzettingsvermogen is voor Annika een drijfveer om rouw een gezicht te geven. In Rouwkampioen krijgt Emelie een podium. Omdat de eerste vormen van rouw en de gedachten daarbij je leven lang bijblijven. Zoals een eeuwige herinnering.

Over de auteur

In 2022 verloor Annika Pullen (1978) haar elfjarige dochter Emelie
- helft van een tweeling - aan een hersentumor.
Tijdens het ongeneeslijk ziekteproces van tien maanden verandert alles. Een intense beleving waarin kwetsbaarheid en veerkracht samen gaan. Emelie laat met haar bijzondere karakter alle harten kleuren. Maar Annika moet ook met haar andere drie kinderen een weg vinden tussen de kinderkanker en de stapjes van afscheid nemen.

Rouwkampioen beschrijft het doormaken en delen van onoverkomelijk verlies wat zelfs in de moeilijkste periodes met de humor en fantasie van Emelie allen de kracht geeft om door te gaan.

Productinformatie

ISBN
9789464899351 / 978-94-648-9935-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-01-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
122
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 27
Inkijk pagina 92

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Bernadette op 23-02-2024
Al 3 keer gelezen. De eerste keer met tussenpozes. Met een lach en een traan.
Wat komt jou verhaal binnen....wat een mooie woorden gebruik je.
Zo positief als Emelie was, komt echt naar voren in jouw verhaal. Jouw kankerkampioen....wat een voorbeeld voor velen.
door Anke op 08-02-2024
Prachtig geschreven door Annika. De gekozen metaforen zijn herkenbaar en de interpretatie van woorden, zoals "overlijden", is treffend. In het boek lees je natuurlijk over de grilligheid van de ziekte, maar ook over de warmte en liefde in het proces richting Emelies afscheid.Dank hiervoor, Annika.
door Stephanie op 01-02-2024
Wat een mooi boek Annika. Ik heb alle fases weer opnieuw beleefd, maar nu met jouw gevoelens erbij. Ik heb je boek met een lach( die heerlijke positiviteit van Emelie) en een traan (het gemis) gelezen. Ik zal haar nooit vergeten, en wij blijven onze kopjes koffie gezellig drinken.
door Eugenie Overmars op 16-01-2024
Een indrukwekkend en intens levensverhaal. Door dit verhaal te lezen, word je nog meer op de feiten gedrukt om nog meer bewuster te gaan leven. Het leven kan heel kort zijn. Waardeer wat je hebt, heb lief en geniet van de kleine dingen om je heen. Waar je van houdt kan ineens van je ontnomen worden.

door Eline op 16-01-2024
Prachtig aangrijpend boek, in 1x uitgelezen, kon het niet weg leggen. Zo mooi geschreven, echt uit haar hart. Emelie heeft zoveel indruk achter gelaten. Ik heb het gezin op hele kwetsbare en mooie momenten ontmoet. Emelie vol levenslust en maakte altijd plannen. Hoe hebben de brussen haar ziekte beleefd en ook hoe zij omgaan met het gemis van Ermelie komt heel mooi aan bod.
De krachtbronnen komen mooi naar voren. Iedereen die iemand moet missen gaat herkenning vinden, zeker als je een kind verloren hebt. Een aanrader!
Ben ook zo trots op Annika, je hebt zo mooi geschreven!