Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verwond en verbonden
Geloofsverhalen bij het herstel van trauma

Auteur

Inge Boef

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Was het gezin waarin je opgroeide onveilig? Grote kans dat voor jou je wereld nu ook onveilig is: je collega’s, je vrienden, je eigen gezin, je eigen lijf misschien wel. Je hebt moeite om je echt te binden. Om helemaal te leven en je onvoorwaardelijk te geven.

Zo’n traumatisch verleden werkt sterk door in het heden. Het kan moeilijk zijn te geloven in een toekomst die anders is. Er zijn verhalen die houvast bieden. Die je zicht geven op een andere werkelijkheid.

In deze bundel vertel ik hoe helend geloofsverhalen uit de Bijbel kunnen werken bij dit soort trauma. Hoe ze je helpen te geloven dat je weer verbonden kunt raken. Met jezelf en met de mensen om je heen. Het zijn oefenverhalen die je vertrouwen kunnen geven om er te zijn.

Over de auteur

Inge Boef (1982) verdiept zich in joods-christelijke bronnen van spiritualiteit, theologie, filosofie, trauma en persoonlijke groei. Ook schrijft ze graag. Op haar blog geeft ze aan haar lezers door wat ze leest en leert. Daarnaast is zij actief in het schrijven van educatief materiaal voor het middelbaar godsdienst onderwijs.

Productinformatie

ISBN
9789464899948 / 978-94-648-9994-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-04-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 15

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Robert op 10-04-2024
Meest indrukwekkende boek dat ik ooit heb gelezen. Na 2 a 3 hoofdstukken moest ik even wat anders doen en de tekst laten bezinken. De impact van een vroegkinderlijk trauma is veel heftiger dan ik dacht. Ik voelde me soms kwaad als ik dacht aan al die mensen die hiermee worstelen. Het grijpt je aan.
Gelukkig geeft Inge Boef steeds de beweging aan om verbonden te zijn met jezelf en met anderen. Hoofdstuk 3 vond ik het meest aangrijpend. Het niet zijn. Om niemand te zijn. Dat hakt er in.
door Judith Koudenburg op 12-04-2024
Inge verwoordt heel helder welke invloed vroegkinderlijk trauma heeft. Heel kwetsbaar, aangrijpend en inzichtgevend. En indrukwekkend goed geschreven!
door Irene op 28-04-2024
Dit boek is 'something else'. Inge heeft de gave en de wijsheid om zo iets ongelofelijk complex' als vroegkinderlijk trauma te ontrafelen waardoor het begrijpelijk - bijna logisch!- wordt. Een kado voor iedereen die er mee te maken heeft en er - zowel van zichzelf als bij een dierbare- meestal geen snars van begrijpt. Ze rept met geen woord over wat ze zelf meemaakte, daar gaat het boek niet om. Geen greintje slachtofferschap. En toch voel je als lezer wat ze doormaakte en hoe erg het was. Het boek gaat over worsteling en hoop, de taal(-loosleid) van het lijf, de reis naar herstel én littekens die blijven. Het is niet één levensverhaal, maar een meta-analyse van heel veel levens(-verhalen). Onderbouwd met een schat aan ervaring, research, literatuur, kennis, verbanden leggen, oeroude wijsheid, intelligentie en nieuwe inzichten. Verteld op een manier die jij en ik volgen, bevatten, vóélen. Alles klopt. Dan ben je een begaafd schrijfster. Complimenten. Aanrader.
door Arjan Noordhoek op 18-04-2024
Met veel genoegen heb ik bij de presentatie van dit boek een inleiding gegeven.
Daar toonde ik aan, hoezeer de schrijver verbonden is met de Silogemeente in Utrecht, met haar theologie en haar oog voor de onderkant. Maar ook met wat geestelijk werk beoogt, zoals ik dat als geestelijk verzorger mocht doen in het Justitiepastoraat. Alle lof voor dit boek, dat ik graag aan geestelijk verzorgers en pastores aanbeveel.
door Robert op 18-04-2024
Wat een indrukwekkend boek. Inge Boef beschrijft heel duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van een vroegkinderlijk trauma. Hartverscheurend. Gelukkig beschrijft ze ook de beweging op weg naar herstel
door Jaap Neerken op 24-04-2024
Inge schrijft een ingetogen, deskundige en tegelijk hartverscheurende inwijding in Bijbelse perspectieven die onze trauma's kunnen inbedden en kanaliseren.
Een genezend boek.
Prachtig!