Cover voorkant
Ik neem het niet! Bespiegelingen rond het boek Job
Ik neem het niet! Bespiegelingen rond het boek Job

Ik neem het niet! Bespiegelingen rond het boek Job

Henk Fonteijn

Category: Religion

€ 15,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Waar is God als het leven pijn doet? In het Bijbelboek Job worden gemakkelijke antwoorden en versleten stichtelijkheden aan de kaak gesteld. Job vecht tegen zijn lot, met zijn vrienden en met God. En hoewel een bevredigend en sluitend antwoord op zijn ‘waarom’ uitblijft, blijft hij aan God vasthouden en krijgt het verhaal een positief einde. In dit boek treft u een reeks korte bespiegelingen aan, reflecties naar aanleiding van allerlei wijzen waarop mensen door alle tijden heen hebben geworsteld met de vragen die in dit Bijbelboek worden opgeworpen. Daarnaast heeft de auteur de belangrijkste gedeelten in dit Bijbelboek op rijm geparafraseerd, een verrassende leeservaring.

From the book

Het doet er weinig toe of de Bijbelse figuur Job ooit werkelijk bestaan heeft. Feit is dat hij – of zij – hier en nu bestaat, altijd en overal weer. Job woont in onze straat, in ons huis, is lid van onze kerk of club, is familie en kruipt vroeg of laat in mijn eigen huid. Job uit Uz is niet een sprookjesfiguur uit het “land van ooit”. Job is de mens van alle tijden, geconfronteerd met dood en lijden, die om te beginnen niet kan berusten in de gedachte dat alles onder de zon alleen maar noodlot of stom toeval is. Wanneer we ons in die gedachte herkennen, ervaren we ook hoe zo’n oud verhaal, ondanks de enorme kloof in tijd, taal en cultuur, ons heel dicht op de huid kan komen.

About the author

Henk Fonteyn (Rotterdam 1954) werkte als geestelijk verzorger bij de Koninklijke Landmacht en als predikant in Tricht. De afgelopen jaren was hij onder meer werkzaam als interim-predikant in de protestantse gemeenten van Druten, Horssen en Bergharen. Daarnaast is hij actief als schrijver en dichter, en lid van de in 2020 vijftig jaar oude vereniging van christelijke schrijvers en dichters 'Schrijverscontact'. Fonteyn is getrouwd met Mirjam, vader van vijf volwassen kinderen en opa van twee kleinkinderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik neem het niet! Bespiegelingen rond het boek Job

Author:

Henk Fonteijn

Category:

Religion

Number of pages:

50

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 17 x 17 cm

Release date:

01-05-2020

ISBN:

978-94-640-3218-5 / 9789464032185

Price:

€ 15,99

Language

Dutch