Cover voorkant
Sergej - De geheime dossiers van Anna Velikovskaja
Sergej - De geheime dossiers van Anna Velikovskaja

Sergej - De geheime dossiers van Anna Velikovskaja

Willem van Ravestijn

Category: Thrillers

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sergej, zoon van Anna, een wereldberoemde Russische journaliste die vermoord is door het Russische regime, is na de dood van zijn moeder, op 12-jarige leeftijd ondergedoken. Als hij volwassen is vraagt hij asiel aan bij de Nederlandse consul in Rusland omdat de Russische geheime dienst hem zoekt. Een Nederlandse geheime dienst geeft ex-agent Johan de Witt, opdracht om Sergej - in het geheim - op te halen. Wat volgt is een kat-en-muis-spel tussen Johan en Sergej enerzijds en de Russen en hun bondgenoten anderzijds. Een adembenemende tocht door Wit-Rusland en Letland, opgejaagd door nietsontziende Russen en hun acties, is het gevolg. Loopt dit goed af?

From the book

‘Konstantin Valerevitsj, ik heb iemand nodig met een internationaal statuur die in staat is om een paar ongemakken, een paar bedreigingen voor moedertje Rusland, voor mij op te lossen. Maar dat moet op dusdanig subtiele wijze gebeuren dat het Kremlin daar geen last mee krijgt.’

Konstantin Valerevitsj Malofjev glunderde inwendig dat Vladimir hem tutoyeerde. Nog wel met zijn beide voornamen. In Kremlinkringen betekende dit dat hij in hoog aanzien stond. Hij ging er recht voor zitten en luisterde aandachtig naar wat Vladimir van hem wilde.

‘Konstantin, ik weet dat jij je intensief bezighoudt met het bewaken van onze Russische cultuur in de meest brede zin, onder andere door het organiseren van anti-abortus- en anti-LGBT-demonstraties en democratie-ondermijnende activiteiten in het Westen. Prima allemaal. Goed dat die watjes uit het Westen flink tegengewerkt worden. Maar ik heb twee verzoeken aan jou die een hogere prioriteit hebben. Ten eerste wil ik De Krim annexeren en terugbrengen onder de vlag van moedertje Rusland. Om dat te kunnen bereiken moeten de geesten van de Krimbewoners ervan doordrongen worden dat zij gelukkiger zullen worden met moedertje Rusland en dat een keus voor het Westen hen alleen maar ellende zal brengen. Ik vraag jou om dit te organiseren.’

Konstantin wilde reageren maar Vladimir maande hem, door zijn hand op te steken, tot zwijgen. 

About the author

Willem van Ravestijn werkte bij de Landmachtinlichtingendienst van 1966 tot 1995. Hij was in actieve dienst tijdens de Tsjecho-Slowakije en Polencrises en tijdens de eerste Golfoorlog (1990-1991). Hij had diverse functies, onder andere die van traffic-analist en bureauhoofd Inlichtingen B3. Hij verliet het leger op zijn ambtelijk hoogtepunt: als civiel ambtenaar op het niveau van luitenant-kolonel.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sergej - De geheime dossiers van Anna Velikovskaja

Author:

Willem van Ravestijn

Category:

Thrillers

Number of pages:

248

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-03-2021

ISBN:

978-94-643-1139-6 / 9789464311396

Price:

€ 22,50

Language

Dutch