Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In Tenebris Lucens
Lichtend in de duisternis

Auteur

Willem van Ravestijn

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is tegen het einde van de koude oorlog. In Rusland loopt Gorbatsjow zich warm om Andropow op te volgen. In Nederland is het nog: Oostblok versus navo. De Witt is een ambtenaar die zich ergert aan de werkwijze van het militaire inlichtingenapparaat. Hij deelt deze ergernis met een handige zakenman, genaamd Bos. Deze wil een alternatieve inlichtingendienst opzetten, à la sipri. Hij vraagt De Witt’s hulp. Als deze instemt, verandert zijn leven in een hel. Hij verliest alles wat hij liefheeft, omdat een geheim verbond hem probeert te vernietigen. Hij vecht met de moed der wanhoop voor zijn leven, maar de prijs is hoog…

Over de auteur

Willem van Ravestijn werkte bij de Landmachtinlichtingendienst van 1966 tot 1995. Hij was in actieve dienst tijdens de Tsjecho-Slowakije en Polencrisis en tijdens de eerste Golfoorlog (1990-1991). Hij had diverse functies, onder andere die van traffic-analist en bureauhoofd Inlichtingen B3. Hij verliet het leger op zijn ambtelijk hoogtepunt: als civiel ambtenaar op het niveau van luitenantkolonel. Deze thriller is fictie, maar het is ook een waarschuwing aan de politiek om alert te blijven….

Productinformatie

ISBN
9789463894401 / 978-94-638-9440-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
14,5 x 20,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De draaggolf van mijn klokradio bromde luid. Slaapdronken boog ik mij over mijn vrouw heen en drukte het monster uit. Ik schoof onder het dekbed uit en gleed naar de rand van mijn podiumbed. Met halfgesloten ogen krabde ik door mijn haar en bedacht dat het leven wreed was. De kinderen hadden schoolvakantie en zodoende sliep de hele familie uit. Pa moest zich alleen redden. Ik was nu wakker en hees mijn lichaam moeizaam overeind. Zachtjes trok ik de slaapkamerdeur achter mij dicht en ging naar de badkamer. Ik keek in de spiegel en zag een puinhoop. De tand des tijds begon langzaam te knagen en dat was vooral ’s ochtends duidelijk zichtbaar. Ik deed mijn prothese uit, smeerde wat tandpasta op mijn tandenborstel en poetste mijn tanden. Of liever: wat ervan over was.
Ik had een smaak in mijn mond alsof er een rat in gejongd had. Klokkend spoelde ik mijn mond. Daarna waste ik mij en droogde mij af. Mijn kleren hingen over een stoel op de logeerkamer. Ik pakte een schoon overhemd, trok een schone onderbroek aan en hees mij in mijn broek. Met de schoenen in de hand ging ik de trap af. Zachtjes, zodat het vrouwvolk kon doorslapen. Beneden aangekomen trok ik mijn schoenen aan en strikte ik, voor de kapspiegel, mijn stropdas. Geroutineerd legde ik een Windsorknoop. Ik borstelde mijn haar en controleerde het aantal grijze pijlen. Mijn maag knorde. Ik zette de koekenpan op het fornuis, deed er een klont boter in en stak het gas aan. De boter smolt langzaam. In de koelkast lagen nog een paar plakken bacon. Ik smeet ze in de pan. Ik pakte drie eieren uit de voorraadkast, sloeg de schalen stuk en liet ze, een voor een, in de pan leeg lopen. Zachtjes begon het spul te spetteren. Ik draaide het gas wat lager en pakte brood uit de broodtrommel. Vier sneetjes nam ik altijd mee, voor de lunch. Thuis at ik er altijd een, als ontbijt. Ik sneed een stuk van het ei af voor die ene boterham die ik thuis zou opeten. De rest van het ei deelde ik in twee stukken en deed die tussen de vier boterhammen die ik als lunch zou meenemen. Ik vergat er peper en zout op te doen en chagrijnig pulkte ik de boterhammen weer open en deed dat alsnog. Mijn ontbijt versierde ik met een paar schijfjes tomaat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Het Orwell Protocol

Willem van Ravestijn

Johan de Witt zit in een hachelijke situatie. Wie was de mysterieuze man die generaal Van Oudheusden een dossier gaf? Waarom is die man vermoord? Wat is ‘Het Orwell Protocol’? Wat heeft Johan te zoeken in Portugal, bij een Nederlandse moordenaar? Johan vecht voor het behoud van de democratie en gaat door een hel. Komt Johan heelhuids terug van zijn bezoek aan Moskou? Zijn NIS-team en collega’s van ‘the old school’ helpen hem. Maar is dat genoeg?
24,50
Voorkant cover

Sonderkommando K4 De nazi’s zijn nog steeds onder ons…

Willem van Ravestijn

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken krijgt een verzoek van Bondskanselier Schultze. Schultze beweert dat ondergrondse groeperingen - die in Duitsland actief zijn - worden aangestuurd door een Nederlander die Mozart genoemd wordt. Zij waarschuwt tevens dat Nederlandse inlichtingendiensten geïnfiltreerd zijn. De Nederlandse minister neemt geen risico en geeft de National Intelligence Service opdracht om dit te onderzoeken. De directeur van NIS, Nikkie Betancourt, neemt de zeer geheime opdracht in ontvangst maar deelt de inhoud van de opdracht nog niet met haar team. De andere dag wordt zij ontvoerd…
22,50
Voorkant cover

De Suomenlinna Affaire

Willem van Ravestijn

Johan de Witt, voormalig geheim agent, wordt benaderd door generaal b.d. Van Oudheusden. Een oude vijand van Johan heeft kennelijk weer van zich laten horen. De Finse geheime dienst doet een dringend beroep op Johan. Nietsvermoedend vliegt hij naar Helsinki. Hij komt terecht op de eilandengroep Suomenlinna, in de Finse Zee, net ten zuiden van Helsinki. Vrijwel meteen na zijn aankomst barst het geweld los. De Witt moet opnieuw vechten voor zijn leven. Hij ontmoet bondgenoten van zijn oude vijand en hij wordt gevangengenomen en mishandeld door de geheime dienst van een voormalige Sovjetrepubliek. Met ware doodsverachting weet hij te ontsnappen, maar zal hij overleven?
Deze thriller is fictie maar waarschuwt voor vooroordelen, discriminatie en isolationisme.
20,99
Voorkant cover

Het oog van Allah

Willem van Ravestijn

Een van de medewerkers van NIS-directeur en ex-geheimagent Johan de Witt wordt op vreselijke wijze vermoord. Een dag later ontvangt Johan een noodoproep vanuit China; een oude krijgsmakker is in nood. Beide zaken lijken geen relatie met elkaar te hebben. Johan snelt zijn krijgsmakker te hulp, loopt in de val en wordt gegijzeld door een hoge partijfunctionaris. Deze dwingt Johan tot het uitvoeren van een klus in Wit-Rusland. Geholpen door zijn uitstekende team en ‘het oog van Allah’, komt het tot een apotheose boven de Chinese Zee, met een aangrijpend slot…
20,50
Voorkant cover

Sergej De geheime dossiers van Anna Velikovskaja

Willem van Ravestijn

Sergej, zoon van Anna, een wereldberoemde Russische journaliste die vermoord is door het Russische regime, is na de dood van zijn moeder, op 12-jarige leeftijd ondergedoken. Als hij volwassen is vraagt hij asiel aan bij de Nederlandse consul in Rusland omdat de Russische geheime dienst hem zoekt. Een Nederlandse geheime dienst geeft ex-agent Johan de Witt, opdracht om Sergej - in het geheim - op te halen. Wat volgt is een kat-en-muis-spel tussen Johan en Sergej enerzijds en de Russen en hun bondgenoten anderzijds. Een adembenemende tocht door Wit-Rusland en Letland, opgejaagd door nietsontziende Russen en hun acties, is het gevolg. Loopt dit goed af?

22,50