Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het oog van Allah

Auteur

Willem van Ravestijn

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een van de medewerkers van NIS-directeur en ex-geheimagent Johan de Witt wordt op vreselijke wijze vermoord. Een dag later ontvangt Johan een noodoproep vanuit China; een oude krijgsmakker is in nood. Beide zaken lijken geen relatie met elkaar te hebben. Johan snelt zijn krijgsmakker te hulp, loopt in de val en wordt gegijzeld door een hoge partijfunctionaris. Deze dwingt Johan tot het uitvoeren van een klus in Wit-Rusland. Geholpen door zijn uitstekende team en ‘het oog van Allah’, komt het tot een apotheose boven de Chinese Zee, met een aangrijpend slot…

Over de auteur

Willem van Ravestijn werkte bij de Landmacht-inlichtingendienst van 1966 tot 1995. Hij was in actieve dienst tijdens de crisis in Tjecho-Slowakije en Polen en tijdens de eerste Golfoorlog (1990-1991). Hij bekleedde diverse functies, onder andere die van Traffic analist en bureauhoofd Inlichtingen B3. Van Ravestijn verliet het leger op zijn ambtelijk hoogtepunt: als civiel ambtenaar op het niveau van luitenant-kolonel.

Productinformatie

ISBN
9789463894418 / 978-94-638-9441-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
14,5 x 20,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was een komen en gaan van verhuiswagens bij het hoofdkantoor van NISFF, een voormalig, tot kantoor omgebouwde melkfabriek, aan de rand van het centrum van de gemeente Eibergen. De deal die mijn voorganger en oprichter van NISFF, Bos, destijds gesloten had met de gemeente, liep binnenkort af. Bos had de voormalige melkfabriek voor twintig jaar, om niet, gepacht van de gemeente. Maar die termijn van twintig jaar eindigde nu. Het omgebouwde pand moest leeg worden opgeleverd. Het zou gesloopt worden, de bodem zou gereinigd worden om er daarna een nieuwbouwbuurt te bouwen. Sommige van mijn medewerkers hadden er moeite mee. Vooral de medewerkers van de ondersteunende diensten. Die zijn per definitie meer honkvast dan de veel flexibeler veldwerkers. NISFF ging verhuizen. Van het in de Achterhoek liggende Eibergen, naar het wat noordelijker, meer centraal gelegen Apeldoorn. Ik was erin geslaagd om het voormalige pand van het Rijks Computer Centrum, het RCC, voor een prikkie te bemachtigen. Nadat ik bekomen was van mijn avontuur in Finland1 had ik mezelf, in de wetenschap dat Nikkie het bedrijf runde, een flinke vakantie opgelegd. Toen ik was bijgekomen van mijn vermoeidheid en de schade aan mijn fysiek weer volledig hersteld was, had ik mij, gedwongen door het aflopende contract met de gemeente, op de verhuizing van NISFF gestort. Het voormalige pand van het RCC was het afgelopen jaar volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen die aan een moderne inlichtingendienst heden ten dage gesteld worden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Het Orwell Protocol

Willem van Ravestijn

Johan de Witt zit in een hachelijke situatie. Wie was de mysterieuze man die generaal Van Oudheusden een dossier gaf? Waarom is die man vermoord? Wat is ‘Het Orwell Protocol’? Wat heeft Johan te zoeken in Portugal, bij een Nederlandse moordenaar? Johan vecht voor het behoud van de democratie en gaat door een hel. Komt Johan heelhuids terug van zijn bezoek aan Moskou? Zijn NIS-team en collega’s van ‘the old school’ helpen hem. Maar is dat genoeg?
24,50
Voorkant cover

Sonderkommando K4 De nazi’s zijn nog steeds onder ons…

Willem van Ravestijn

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken krijgt een verzoek van Bondskanselier Schultze. Schultze beweert dat ondergrondse groeperingen - die in Duitsland actief zijn - worden aangestuurd door een Nederlander die Mozart genoemd wordt. Zij waarschuwt tevens dat Nederlandse inlichtingendiensten geïnfiltreerd zijn. De Nederlandse minister neemt geen risico en geeft de National Intelligence Service opdracht om dit te onderzoeken. De directeur van NIS, Nikkie Betancourt, neemt de zeer geheime opdracht in ontvangst maar deelt de inhoud van de opdracht nog niet met haar team. De andere dag wordt zij ontvoerd…
22,50
Voorkant cover

De Suomenlinna Affaire

Willem van Ravestijn

Johan de Witt, voormalig geheim agent, wordt benaderd door generaal b.d. Van Oudheusden. Een oude vijand van Johan heeft kennelijk weer van zich laten horen. De Finse geheime dienst doet een dringend beroep op Johan. Nietsvermoedend vliegt hij naar Helsinki. Hij komt terecht op de eilandengroep Suomenlinna, in de Finse Zee, net ten zuiden van Helsinki. Vrijwel meteen na zijn aankomst barst het geweld los. De Witt moet opnieuw vechten voor zijn leven. Hij ontmoet bondgenoten van zijn oude vijand en hij wordt gevangengenomen en mishandeld door de geheime dienst van een voormalige Sovjetrepubliek. Met ware doodsverachting weet hij te ontsnappen, maar zal hij overleven?
Deze thriller is fictie maar waarschuwt voor vooroordelen, discriminatie en isolationisme.
20,99
Voorkant cover

In Tenebris Lucens Lichtend in de duisternis

Willem van Ravestijn

Het is tegen het einde van de koude oorlog. In Rusland loopt Gorbatsjow zich warm om Andropow op te volgen. In Nederland is het nog: Oostblok versus navo. De Witt is een ambtenaar die zich ergert aan de werkwijze van het militaire inlichtingenapparaat. Hij deelt deze ergernis met een handige zakenman, genaamd Bos. Deze wil een alternatieve inlichtingendienst opzetten, à la sipri. Hij vraagt De Witt’s hulp. Als deze instemt, verandert zijn leven in een hel. Hij verliest alles wat hij liefheeft, omdat een geheim verbond hem probeert te vernietigen. Hij vecht met de moed der wanhoop voor zijn leven, maar de prijs is hoog…
18,99
Voorkant cover

Sergej De geheime dossiers van Anna Velikovskaja

Willem van Ravestijn

Sergej, zoon van Anna, een wereldberoemde Russische journaliste die vermoord is door het Russische regime, is na de dood van zijn moeder, op 12-jarige leeftijd ondergedoken. Als hij volwassen is vraagt hij asiel aan bij de Nederlandse consul in Rusland omdat de Russische geheime dienst hem zoekt. Een Nederlandse geheime dienst geeft ex-agent Johan de Witt, opdracht om Sergej - in het geheim - op te halen. Wat volgt is een kat-en-muis-spel tussen Johan en Sergej enerzijds en de Russen en hun bondgenoten anderzijds. Een adembenemende tocht door Wit-Rusland en Letland, opgejaagd door nietsontziende Russen en hun acties, is het gevolg. Loopt dit goed af?

22,50