Beertje Robby - Hoe Robby een knuffel werd

Emile Van der Taelen

Category: Children books

€ 14,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het weesje Robby moet het warme hol verlaten. Op zichzelf aangewezen trekt Robby de wijde wereld in. Zijn grootste zorg is het vinden van voedsel en het ontwijken van vijanden. De ontmoeting met een elfje zal zijn bestaan drastisch ombuigen.

From the book

Het werd lente. Bruin ontwaakte als eerste uit een lange winterslaap. Hij geeuwde luid en strekte zich helemaal uit. ‘Wauw, ik heb goed geslapen deze winter. Jullie ook?’ Eén na één kwamen de andere beren met slaapoogjes het hol uitgekropen. Buiten was het al volop lente. De vogels floten naar hartenlust en de vlinders fladderden van de ene geurige bloem naar de andere. De welpjes dolden en rolden dat het een lieve lust was. ‘Oh, wat heb ik een reuzenhonger,’ sprak moeder Brunhilde.

About the author

Emile, geboren in 1944, is als auteur een laatbloeier. Pas in 2017 brengt hij een eerste boek uit over zijn geliefde stad Mechelen. Met 'Torens van Mechelen' brengt hij 101 gebouwen met een toren in beeld. Een jaar later duikt hij de Mechelse ondergrond in om kelders, crypten en tunnels aan de oppervlakte te brengen. In 2019 vervolledigt hij zijn Mechelse trilogie met 'Mechelen in 't Groen' een tocht langs parken, bossen, natuurgebieden en tuinen. Soms schrijft al eens een gedichtje neer, of zoals nu een sprookje voor jonge kinderen. Emile is een kunstliefhebber die vorig jaar het penseel zelf ter hand heeft genomen. Aanvankelijk bescheiden werkjes in olieverf, waagde hij zich al doende aan aquarellen en reproducties van grote meesters zoals Claude Monet. Door vorming in technisch tekenenwerk bij de telefoonmaatschappij, waar hij 40 jaar werkte, waagt hij zich nu aan futuristische composities met eenvoudige vlakke kleurinvulling. Voor Robby, bij gebrek aan een illustrator, besloot hij uiteindelijk de tekeningen zelf te verzorgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beertje Robby - Hoe Robby een knuffel werd

Author:

Emile Van der Taelen

Category:

Children books

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1236-2 / 9789464312362

Price:

€ 14,50

Language

Dutch