Deus Vult - Zoektocht naar Geborgenheid

Christian Meadow

Category: Novels

€ 27,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de Middeleeuwen.

1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus ziet een jonge bastaard het levenslicht. Hij groeit op in het Brugse Ommeland en is het ongewenste kind uit een buitenechtelijke relatie. Ondertussen woedt er een slinkse strijd om de macht in Vlaanderen, waarbij moord en trouweloosheid geen loze begrippen zijn.
De jongeman probeert in de anonimiteit van de handelsstad Brugge te verdwijnen en sluit zich noodgedwongen aan bij een roversbende. Wanneer hij echter de zuiderse schoonheid Anzii ontmoet, lijkt het geluk hem héél even toe te lachen.

‘Zoektocht naar Geborgenheid’ is het spannende eerste deel van de serie ‘Deus Vult’. Het schetst Alstons jeugd waarin hij steeds weer de nodige hindernissen moet overwinnen om te overleven.

From the book

Ik stapte nu voorzichtig verder zonder doel, zonder plan. De stegen bestonden uit aangestampte aarde en hoe netjes de grote wegen ook waren, zo smerig was het hier. Het stonk er naar menselijke en dierlijke uitwerpselen en af en toe trapte ik in een zachte massa waarvan ik me wel kon voorstellen wat het was. Hoe dom was ik toch geweest? De honger en dorst hadden mijn gezond verstand naar de achtergrond verdreven. Ik schuifelde nu behoedzaam langs de muren van de huizen om onvoorziene hindernissen te vermijden. Ik besloot om even stil te staan en op adem te komen, en net op dat moment hoorde ik achter mij een zacht schuivend geluid, alsof er iemand ook plotseling zijn tocht afremde. Mijn nekharen stonden ogenblikkelijk recht en het angstzweet brak me uit. Ik was hier niet alleen!
Ik draaide me om, maar zag praktisch niets, enkel hier en daar een zwakke lichtstraal die zich voorzichtig tussen de kieren van de huizen een uitweg zocht. Het enige geluid dat ik nu nog hoorde, kwam vanachter de gesloten deuren en ramen. Ik tuurde zenuwachtig in de duistere nacht, maar zag enkel schimmen. Alsof de duivel ermee gemoeid was zag ik hoe de schaduw van een huis plots groter werd! Neen, het was niet deze van een huis! Er kwam een gedaante op me af! Verlamd van angst, reageerde ik veel te traag, en voor ik het wist, werd ik bij mijn nek gegrepen en de zwarte hel ingetrokken.

About the author

Christian Meadow is een debuterende Belgische schrijver. Hij groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Lommel in de Limburgse Kempen. De trilogie ‘Deus Vult’ is zijn eerste werk: na lang aarzelen en een jaar opzoekingswerk heeft hij zich uiteindelijk overgegeven aan zijn nieuwe passie: schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Deus Vult - Zoektocht naar Geborgenheid

Author:

Christian Meadow

Category:

Novels

Number of pages:

300

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1288-1 / 9789464312881

Price:

€ 27,99

Language

Dutch