Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Deus Vult
Zoektocht naar Geborgenheid

Auteur

Christian Meadow

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,9 / 5 (20 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de Middeleeuwen.

1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus ziet een jonge bastaard het levenslicht. Hij groeit op in het Brugse Ommeland en is het ongewenste kind uit een buitenechtelijke relatie. Ondertussen woedt er een slinkse strijd om de macht in Vlaanderen, waarbij moord en trouweloosheid geen loze begrippen zijn.
De jongeman probeert in de anonimiteit van de handelsstad Brugge te verdwijnen en sluit zich noodgedwongen aan bij een roversbende. Wanneer hij echter de zuiderse schoonheid Anzii ontmoet, lijkt het geluk hem héél even toe te lachen.

‘Zoektocht naar Geborgenheid’ is het spannende eerste deel van de serie ‘Deus Vult’. Het schetst Alstons jeugd waarin hij steeds weer de nodige hindernissen moet overwinnen om te overleven.

Genrewinnaar
boek●goud 2018

Over de auteur

Christian Meadow is een debuterende Belgische schrijver. Hij groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Lommel in de Limburgse Kempen. De trilogie ‘Deus Vult’ is zijn eerste werk: na lang aarzelen en een jaar opzoekingswerk heeft hij zich uiteindelijk overgegeven aan zijn nieuwe passie: schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789463891318 / 978-94-638-9131-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-02-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
300
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik stapte nu voorzichtig verder zonder doel, zonder plan. De stegen bestonden uit aangestampte aarde en hoe netjes de grote wegen ook waren, zo smerig was het hier. Het stonk er naar menselijke en dierlijke uitwerpselen en af en toe trapte ik in een zachte massa waarvan ik me wel kon voorstellen wat het was. Hoe dom was ik toch geweest? De honger en dorst hadden mijn gezond verstand naar de achtergrond verdreven. Ik schuifelde nu behoedzaam langs de muren van de huizen om onvoorziene hindernissen te vermijden. Ik besloot om even stil te staan en op adem te komen, en net op dat moment hoorde ik achter mij een zacht schuivend geluid, alsof er iemand ook plotseling zijn tocht afremde. Mijn nekharen stonden ogenblikkelijk recht en het angstzweet brak me uit. Ik was hier niet alleen!
Ik draaide me om, maar zag praktisch niets, enkel hier en daar een zwakke lichtstraal die zich voorzichtig tussen de kieren van de huizen een uitweg zocht. Het enige geluid dat ik nu nog hoorde, kwam vanachter de gesloten deuren en ramen. Ik tuurde zenuwachtig in de duistere nacht, maar zag enkel schimmen. Alsof de duivel ermee gemoeid was zag ik hoe de schaduw van een huis plots groter werd! Neen, het was niet deze van een huis! Er kwam een gedaante op me af! Verlamd van angst, reageerde ik veel te traag, en voor ik het wist, werd ik bij mijn nek gegrepen en de zwarte hel ingetrokken.

Reviews (20)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Dimi op 24-02-2020
Mooi boek voor diegene die zich wil inleven in de Middeleeuwen.
door Heike op 25-02-2020
Heel mooi en vlot geschreven. Je zit zo in het verhaal. Na elk hoofdstuk wil je weten hoe het verder gaat. Je ziet alles levensecht voor je. Echt wel een aanrader. Ik kijk al uit naar de 2de boek.
door Dennis op 02-03-2020
Ik heb net het volledige boek gelezen en het was alsof ik me daadwerkelijk terug in de middeleeuwen bevond.
Alle elementen die ik zoek in een boek waren aanwezig: spanning, avontuur, humor, liefde, verdriet. Het is bijna niet te geloven dat dit een debuut roman is. Een echte aanrader.
door Erik op 10-03-2020
Ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt. Meeslepend verhaal waarbij ik al tenenkrommend lees over de geestelijken in die tijd... Ja ook ik heb al eens wat onderzoek gedaan naar de rijkdommen van de katholieke kerk en het verhaal beschrijft mooi de macht en hypocrisie van de geestelijk leiders. De lezer wordt geboeid en de schrijver wist bij mij een snaar te raken over het wel en wee van Alston!
door geert op 22-03-2020
Je wordt als lezer direct meegesleurd in het leven van de jonge kerel, in een periode die we nu niet meer kennen.
De auteur heeft zich zeer goed geïnformeerd hierover, en zonder al te veel omschrijvingen voel je ook de emoties van het hoofdpersonage.
Tweede deel mag direct uitkomen!
door Romain op 26-03-2020
In een adem uit gelezen, zo meeslepend en spannend. Kijk vol verwachting uit naar het vervolg .
Echt een aanrader.
door Tom op 29-03-2020
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me door de eerste 10-15 pagina's heb moeten worstelen, maar verder kan ik enkel beamen wat ik in de eerdere reviews lees: een meeslepend boek dat ik uiteindelijk op enkele dagen tijd heb uitgelezen! Ik kijk ook al vol verwachting uit naar deel 2!
Geschreven door Yves op 09-05-2020
Het boek is ondertussen al enkele dagen uit en ik heb nog steeds de neiging om op rustige momenten snel het boek vast te nemen om verder te lezen. Ik wil dolgraag weten wat het vervolg van dit verhaal gaat worden !
Enige minpuntje dat ik kan vinden is dat het boek veel te snel uit is :-)

Geschreven door Patricia op 11-05-2020
Een boek dat men zonder weg te leggen begint te lezen tot het einde.
Mooi verhaal waar men zichzelf laat in meeslepen.
Je voelt en ziet alles levensecht .
Kijk uit naar het tweede boek
Een echte aanrader
Geschreven door Pascale op 28-05-2020
Leest als een trein, smaakt naar meer.
Ik kijk uit naar deel 2.
door Karin op 08-06-2020
Begon heel sceptisch aan het boek. Maar al na enkele bladzijden moest ik mijn mening herzien.
Heb het boek in 1 ruk uitgelezen, kon niet wachten op het volgende avontuur, zo mooi geschreven, je leefde er volledig in mee. Had ook regelmatig een krop in de keel. Zo spannend en emotioneel. Kijk uit naar deel 2. Een aanrader eerste klasse!!!!!!
door Guy op 17-06-2020
Een dikke pluim, dit voor een beginnend schrijver.
Dit verhaal brengt de middeleeuwen in het rijke Vlaanderen tot leven.
Vlot en boeiend , laat je uitkijken naar het volgende boek.
Alle aspecten vind je erin terug.
Moeilijk om het boek niet in een ruk uit te lezen.
Meer dan een aanrader

door Nancy Devos op 25-06-2020
Geweldig om te lezen als ik meer tijd had zou ik het in een ruk uitlezen. Je zit echt helemaal in het verhaal en wil steeds weten hoe het verder gaat. Het tweede boek ligt ondertussen ook al klaar?
door Katrien Maeyninckx op 06-07-2020
Of je nu houdt van geschiedenis of niet, dit boek is zonder twijfel eentje dat je gelezen moet hebben.
Het is vlot geschreven, nooit saai, heeft veel inhoud, is spannend en met momenten diep ontroerend.
Bovendien is het met grondige voorkennis geschreven wat maakt dat het nog eens leerrijk is ook. Je waant je zo enkele eeuwen terug in de tijd, je wordt werkelijk in het verhaal gezogen vanaf de eerste bladzijde. Dit smaakt naar meer, een absolute aanrader dus!
door Christian De Clercq op 02-08-2020
Geweldig goed geschreven verhaal. Alles zit erin wat men kan denken. Spanning, verdriet en ontgoocheling, geloof, hoop en liefde. Het speelt zich af in een tijd die we enkel kennen van de schooltijd, maar dat is juist zo leuk om te lezen zonder dat het belerend wordt. Kortom een aanrader om te lezen en weg te zinken in dit verhaal.
door Ben op 02-08-2020
Het verhaal is zo goed opgebouwd dat je het boek in één keer wil uitlezen. De beschrijvingen bij de verschillende passages prikkelen je verbeelding danig dat je je alles kan visualiseren en dat je als het ware mee in het verhaal zit. Super goed geschreven!
door Mark op 19-08-2020
Goed geschreven meeslepend verhaal. Zeer goede verhaallijn dat je meeneemt naar de middeleeuwenen en zijn duistere tijden.
door Lvd op 21-08-2020
Christian wie? Dat was mijn eerste reactie, maar goed, op aanraden van een vriendin het boek dan toch maar gekocht. Wat was me dat? Het verhaal sluipt in je hoofd en spookt er 's nachts in rond. Het laat je gewoonweg niet meer los. Ik heb deel 1 op drie avonden uitgelezen en voor alle twijfelaars: het is onwaarschijnlijk goed. Ik ben benieuwd naar het vervolg.
door Marleen Pauwels op 15-02-2021
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Het is vlot geschreven en boeiend. Ik ben ondertussen aan het tweede boek begonnen. Ik ben benieuwd.
door Patrick VO op 19-09-2021
Als auteur lees je natuurlijk zelf ook graag en ik ben zelf steeds heel benieuwd naar de werken van collega auteur's. Een van hen is Christian Meadow. Zijn trilogie Deus vult heeft me enorm geamuseerd en geboeid. De boeken zijn zeer goed geschreven, het plot is vaak misleidend, het is spannend, best wel grappig met een vleugje romantiek en qua historische informatie zit het zeker heel goed. Een zeer verassende en voor mij althans aangename aanrader!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Deus Vult Ontrukt door de Dood

Christian Meadow

12 reviews

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de middeleeuwen.
1085, de intriges, het verraad en de bekrompenheid van een leven in dienst van God nopen Alston er toe om de priorij te verlaten. Inmiddels probeert hij zich te handhaven in een wereld die geleid wordt door meedogenloze krijgsheren. De tocht naar de zuiderse schoonheid ‘Anzii’ brengt hem tot in het koninkrijk Léon, aldaar wordt hij tegen wil en dank meegezogen in een bittere strijd tussen de christenen en de moren op het Iberische schiereiland. Ontrukt door de Dood is het tweede aangrijpende deel van de serie Deus Vult.
Het hoofdpersonage probeert steeds weer om in eer en geweten de correcte beslissingen te nemen, maar vaker dan hem lief is, dient hij te vechten om te overleven.

23,50
Voorkant cover

Deus Vult Zonder Gods Genade

Christian Meadow

6 reviews

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie In de hoge middeleeuwen.
1093, overspoeld door verdriet en weemoed trekt Alston in het gezelschap van zijn trouwe vriend Johan terug naar Vlaanderen. Door een tragische gebeurtenis belanden ze in de kerkers van de burcht van Godfried van Bouillon.
Ondertussen roept Paus Urbanus II op tot een heilige kruistocht tegen de ongelovigen in het oosten. De daaropvolgende gebeurtenissen, zullen onze geschiedenis een definitieve en onomkeerbare wending geven.
Tijdens de hardvochtige tocht naar het oosten twijfelt Alston meermaals aan zijn geloof, maar bezit de macht, noch de moed, om er tegen in te gaan. Hij wordt meegezogen in een web van politieke intriges, religieuze leugens en een bittere strijd om zijn eigen vege lijf te redden.

23,50
Voorkant cover

Deus Vult Zoektocht naar Geborgenheid

Christian Meadow

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de Middeleeuwen.

1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus ziet een jonge bastaard het levenslicht. Hij groeit op in het Brugse Ommeland en is het ongewenste kind uit een buitenechtelijke relatie. Ondertussen woedt er een slinkse strijd om de macht in Vlaanderen, waarbij moord en trouweloosheid geen loze begrippen zijn.
De jongeman probeert in de anonimiteit van de handelsstad Brugge te verdwijnen en sluit zich noodgedwongen aan bij een roversbende. Wanneer hij echter de zuiderse schoonheid Anzii ontmoet, lijkt het geluk hem héél even toe te lachen.

‘Zoektocht naar Geborgenheid’ is het spannende eerste deel van de serie ‘Deus Vult’. Het schetst Alstons jeugd waarin hij steeds weer de nodige hindernissen moet overwinnen om te overleven.

28,50
Voorkant cover

Vergeten bloed

Christian Meadow

9 reviews
Onvoorwaardelijke kameraadschap, intriges en passie in de naoorlogse periode. 1949-1951, tegen de achtergrond van de machtspolitiek tussen het democratische westen en het communisme treffen drie jonge mannen elkaar in een militair garnizoen in de kersverse Bondsrepubliek Duitsland. Eén van hen wil vol overtuiging zijn vaderland dienen en carrière maken, de tweede ontvlucht zijn verleden en de laatste wordt als dienstplichtige ingelijfd. Door de keiharde discipline in het leger, de wekenlange uithuizigheid en de gezamenlijke ontberingen groeien ze gestaag naar elkaar toe en ontstaat er een hechte vriendschap. Vergeten Bloed is het spannende verhaal dat het leven schetst van drie jonge mannen die door hun land naar Korea worden gestuurd in naam van de wereldvrede. Hierbij zetten ze het hoogste goed in, namelijk hun leven.
22,99