Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vergeten bloed

Auteur

Christian Meadow

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Onvoorwaardelijke kameraadschap, intriges en passie in de naoorlogse periode. 1949-1951, tegen de achtergrond van de machtspolitiek tussen het democratische westen en het communisme treffen drie jonge mannen elkaar in een militair garnizoen in de kersverse Bondsrepubliek Duitsland. Eén van hen wil vol overtuiging zijn vaderland dienen en carrière maken, de tweede ontvlucht zijn verleden en de laatste wordt als dienstplichtige ingelijfd. Door de keiharde discipline in het leger, de wekenlange uithuizigheid en de gezamenlijke ontberingen groeien ze gestaag naar elkaar toe en ontstaat er een hechte vriendschap. Vergeten Bloed is het spannende verhaal dat het leven schetst van drie jonge mannen die door hun land naar Korea worden gestuurd in naam van de wereldvrede. Hierbij zetten ze het hoogste goed in, namelijk hun leven.

Over de auteur

Christian Meadow is een prijswinnende Belgische auteur. Hij schreef de succesrijke trilogie Deus Vult, en Vergeten Bloed is inmiddels zijn vierde boek. Hij won in 2021 de Nederlandse ‘BoekGoud’ publieksprijs in de categorie beste roman. Christian groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Lommel.

Productinformatie

ISBN
9789464318760 / 978-94-643-1876-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-10-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De sneeuwregen sloeg met kracht tegen het raam van het slecht verlichte compartiment in derde klasse en de wind beukte er met onregelmatige tussenpauzes ongenadig tegen aan. Hij veegde met zijn mouw de condensatie van het glas en gluurde nieuwsgierig en verwonderd door de duisternis. De trein naderde langzaam het sombere perron waarop enkele ernstig voor zich uitkijkende militairen met rode kepies heen en weer ijsbeerden. Al schokkend en knarsend, en kennelijk zeer tegen zijn zin, alsof het deze tussenstop te allen tijde wilde vermijden, kwam het treinstel tot stilstand.
Heel even werd het muisstil, maar toen barstte een vulkaan van geluiden los. Het was alsof de reeds wakkere reizigers plots nogmaals ontwaakten en bevangen werden door een zekere nervositeit, er werd geroepen, geduwd en getrokken. Kitbags werden met geweld uit de bagagerekken gesleurd, hemden werden dichtgeknoopt, de dassen gestrikt, mutsen opgezet en zonder dralen baanden de slaperige soldaten zich met pak en zak een weg naar de uitgang. Moe en willoos volgde hij de drukte en hoopte vurig dat hij bij de juiste groep terecht zou komen. Zijn kameraden van de basisopleiding waren allen in vroegere haltes, dichter bij huis, uitgestapt, en met een weeïg gevoel in de maag betrad hij het perron. Voorlopig haalde de angst voor het onbekende het van zijn zin voor avontuur. Een rilling overviel hem, maar net zoals alle andere lotgenoten vermande hij zich. Hij had veel van dit garnizoen gehoord en te zien aan de menigte die uit de treinstellen stapte moesten hier wel duizenden soldaten gelegerd zijn. Sergeanten en korporaals maanden hen tot spoed aan en eenmaal in de ijskoude buitenlucht, schreeuwden de norse mannen met rode hoofddeksels hen een bonte verzameling van bevelen en verwensingen toe.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Karel op 28-10-2021
Vergeten Bloed is werkelijk een fijn boek om te lezen. Het is spannend, avontuurlijk, met momenten romantisch en triest. Het gaat over een minder goed gekende periode in onze Belgische geschiedenis en het boek heeft me meermaals verrast. De bijdrage van onze militairen tijdens de Koreaanse oorlog was veel groter dan ik dacht en ik heb dan ook wel wat opgestoken van het werk. Het is bovendien vlot geschreven. Op vier dagen tijd heb ik het uitgelezen. Een aanrader van een Vlaamse auteur.
door Ronny op 30-10-2021
Topper!
Een aangrijpend relaas dat het eerste Belgische Korea-contingent vanaf de vorming tot en met de terugkeer naar eigen land op een harde maar ook ontroerende wijze tot leven brengt.

door HVU op 11-11-2021
Ik ben fan van de auteur en zijn nieuw boek heeft me ook deze keer niet ontgoocheld. Alle ingrediënten die een goede roman nodig heeft zitten in het verhaal verweven. Liefhebbers van spanning, avontuur en romantiek komen niet bedrogen uit. Vergeten Bloed is een steengoed werk van een even goede schrijver. Ik kijk al uit naar het volgende boek.
door Yves Braet op 29-11-2021
Ben sprakeloos mbt het schrijftalent van deze auteur. Ik heb zelf 7 jaar in de BSD verbleven en zijn beschrijvingen over het militair milieu en de geplogenheden zijn treffend. Dit boek is het vierde van zijn hand dat ik lees en heb ik op minder dan 24 uitgelezen. Een filmscenario waard!
door Patrick Vermeulen op 02-12-2021
toen ik de laatste bladzijde omdraaide en de rugzijde dicht klapte waren mijn eerste woorden:"wouw, wat een boek". Een boek dat ieder die zijn dienstplicht heeft gedaan, terug in deze tijd zal katapulteren. De beroepsmilitairen zullen zeker periodes uit hun eigen carrière herkennen. De ex-BSDers (Belgische Strijdkrachten in Duitsland) zullen met zekerheid de onvervalste atmosfeer aldaar kunnen ruiken. Daarnaast is het boek als een trampoline der gevoelens, van hemels geluk tot diepe droefheid en ja een traan wordt tussendoor weggepinkt. Een spannend verhaal, goede opbouw en ook al schrijft de auteur dat het een fictief verhaal is, toch zou het realistisch mogelijk kunnen geweest zijn. M.a.w een fantastisch boek, werkelijk een aanrader.
door Dennis op 07-12-2021
Dit boek is een echte aanrader, het leest vlot en is een ‘pageturner’ pur sang. De belevenissen van de personages zijn realistisch en perfect ingebed in de tijdsgeest van de jaren vijftig. Hier is een zeer grondige research aan vooraf gegaan. Dikke pluim.
Geschreven door Werner op 23-12-2021
Wederom een prachtig werk van deze auteur. Ik heb mijn dienstplicht, weliswaar 40j na de gebeurtenissen in het boek, ook bij de verkenners van het 6e linie gedaan. Zelfs toen was alles zeer herkenbaar en correct geschreven. Ik heb zelf gelukkig geen oorlog hoeven mee te maken, maar was wel op de hoogte van deze 'pagina' uit de Belgische geschiedenis die sommigen liever onder de mat vegen. Toch nog veel nieuwe dingen geleerd. Weer zeer goed onderbouwd.
Deze pure vertelstijl ligt mij wel en kan ik iedereen aanbevelen.
door Luc Dierckx op 31-12-2021
Wederom een prachtig geschreven vlot lezend en avontuurlijk boek. Na de trilogie heb ik dit boek ook weer op een aantal dagen met veel plezier verslonden. Zijn meeslepende en avontuurlijke schrijfstijl spreekt me dan ook zeer aan. Hopelijk komt er snel een nieuw boek.
door Katrien Maeyninckx op 08-11-2023
Dit boek is veel meer dan een oorlogstafereel uit onze (vergeten) Belgische geschiedenis! De schrijver belicht een situatie van nog niet zo lang geleden waar weinigen onder ons bewust van zijn. Het zou verplichte lectuur moeten zijn in onze scholen. Naast het feit dat het werkelijk fantastisch goed geschreven is, brengt de schrijver een mooi eerbetoon aan onze vergeten strijders die, zonder het te beseffen, meedogenloos werden ingezet in een strijd waarvan je je afvraagt of het wel de onze was. Na het lezen van dit boek voel je warmte en sympathie voor de personages. Het is een boek dat blijft hangen, bewustwording verzekerd!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Deus Vult Zoektocht naar Geborgenheid

Christian Meadow

20 reviews

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de Middeleeuwen.

1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus ziet een jonge bastaard het levenslicht. Hij groeit op in het Brugse Ommeland en is het ongewenste kind uit een buitenechtelijke relatie. Ondertussen woedt er een slinkse strijd om de macht in Vlaanderen, waarbij moord en trouweloosheid geen loze begrippen zijn.
De jongeman probeert in de anonimiteit van de handelsstad Brugge te verdwijnen en sluit zich noodgedwongen aan bij een roversbende. Wanneer hij echter de zuiderse schoonheid Anzii ontmoet, lijkt het geluk hem héél even toe te lachen.

‘Zoektocht naar Geborgenheid’ is het spannende eerste deel van de serie ‘Deus Vult’. Het schetst Alstons jeugd waarin hij steeds weer de nodige hindernissen moet overwinnen om te overleven.

23,50
Voorkant cover

Deus Vult Ontrukt door de Dood

Christian Meadow

12 reviews

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de middeleeuwen.
1085, de intriges, het verraad en de bekrompenheid van een leven in dienst van God nopen Alston er toe om de priorij te verlaten. Inmiddels probeert hij zich te handhaven in een wereld die geleid wordt door meedogenloze krijgsheren. De tocht naar de zuiderse schoonheid ‘Anzii’ brengt hem tot in het koninkrijk Léon, aldaar wordt hij tegen wil en dank meegezogen in een bittere strijd tussen de christenen en de moren op het Iberische schiereiland. Ontrukt door de Dood is het tweede aangrijpende deel van de serie Deus Vult.
Het hoofdpersonage probeert steeds weer om in eer en geweten de correcte beslissingen te nemen, maar vaker dan hem lief is, dient hij te vechten om te overleven.

23,50
Voorkant cover

Deus Vult Zonder Gods Genade

Christian Meadow

6 reviews

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie In de hoge middeleeuwen.
1093, overspoeld door verdriet en weemoed trekt Alston in het gezelschap van zijn trouwe vriend Johan terug naar Vlaanderen. Door een tragische gebeurtenis belanden ze in de kerkers van de burcht van Godfried van Bouillon.
Ondertussen roept Paus Urbanus II op tot een heilige kruistocht tegen de ongelovigen in het oosten. De daaropvolgende gebeurtenissen, zullen onze geschiedenis een definitieve en onomkeerbare wending geven.
Tijdens de hardvochtige tocht naar het oosten twijfelt Alston meermaals aan zijn geloof, maar bezit de macht, noch de moed, om er tegen in te gaan. Hij wordt meegezogen in een web van politieke intriges, religieuze leugens en een bittere strijd om zijn eigen vege lijf te redden.

23,50
Voorkant cover

Deus Vult Zoektocht naar Geborgenheid

Christian Meadow

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de Middeleeuwen.

1068, tegen de achtergrond van de machtspolitiek van paus Urbanus ziet een jonge bastaard het levenslicht. Hij groeit op in het Brugse Ommeland en is het ongewenste kind uit een buitenechtelijke relatie. Ondertussen woedt er een slinkse strijd om de macht in Vlaanderen, waarbij moord en trouweloosheid geen loze begrippen zijn.
De jongeman probeert in de anonimiteit van de handelsstad Brugge te verdwijnen en sluit zich noodgedwongen aan bij een roversbende. Wanneer hij echter de zuiderse schoonheid Anzii ontmoet, lijkt het geluk hem héél even toe te lachen.

‘Zoektocht naar Geborgenheid’ is het spannende eerste deel van de serie ‘Deus Vult’. Het schetst Alstons jeugd waarin hij steeds weer de nodige hindernissen moet overwinnen om te overleven.

28,50