'de Leesmap'

Berry van Hoof

Category: Novels
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de Leesmap gunt Appie de Zeeuw, een 22-jarige jongen die het etiket autistisch opgeplakt heeft gekregen, de lezer een kijkje in zijn belevingswereld. Omdat hij zowel goed kan tellen als straatnamen onthouden, blijkt hij geschikt te zijn om de leesmap rond te brengen. Dankbaar gebruikmakend van de wachtkamers waar hij beroepshalve komt, ziet hij kans een grote zwendel op te zetten. In zijn verwondering over en bijzondere kijk op communicatieverkeer, verwachtingen en vaste patronen, wisselt Appie humor even gemakkelijk af met grofheid als diepgang met oppervlakkigheid. Wat hem precies drijft weet, bijna, niemand.

From the book

Gedeeld door vier. Één, twee, drie vier. Vier, drie, twee, één. Ja. Klopt. Vier is mooier. Vijf niet. Tussen twee strepen op de weg vijf keer tellen. Lukt niet. Afstand is te kort. Mijn oom rijdt te hard. Vier. Beter.
Voor de rest ben ik okay. Het lijkt wel van niet.
Met dat schudden van mij. Van voor naar achter. En terug. Mijn spieren span ik aan. Daardoor lijkt mijn rug krom. Ge-bogen.
En op en neer. Vier keer. Ik lijk wel gek.
Ziet er ook dom uit. Ik begrijp wel dat ze mij niet snappen. Het kan wel anders. Ik wil het niet. Het bevalt me wel zo.
In bed ben ik normaal. Ontspan ik. Als ik alleen ben.
De rest van de dag ben ik scherp. Alert. De spierspanning helpt. Maakt het geloofwaardig. Dat er iets met me is.
Ze hebben er ook een naam voor.
Autistisch.
‘Uw kind is autistisch.’ Zo zei de dokter het.
En ik maar schudden. Vier keer. Mijn blik naar beneden.
’In welke mate weten we nog niet. Er zijn zware en wat lichte-re vormen. We moeten nog enkele testen doen.’

‘Ik krijg er maar geen contact mee’. Ik hoor mijn moeder nog zuchten. ‘Hij kijkt me nooit aan. Ook niet als ik hem dwing. Een keer kroelen. Hij verstijft, raakt er gewoon panisch van. Anders ik wel. Wat moet ik met zo’n kind, dokter?
Mijn vriendinnen hebben allemaal aanhankelijke kinderen. Zitten liedjes te zingen met hun kind op schoot. Je ziet ze ge-nieten. En ik. Ik zit gewoon voor schut.

About the author

Berry van Hoof studeerde ooit Nederlands en publiceerde beroepsmatig in alle landelijke en regionale dagbladen. Daarnaast schreef hij duizenden profielschetsen van mensen, banen en bedrijven. In de persoonlijke sfeer vonden het spitsvondig taalgebruik en het schrijfplezier hun weg via columns en korte verhalen. Deze achtergrond, origineel gekozen invalshoeken en de extra inspiratie door zo’n 10.000 uit interviews opgetekende levensverhalen, komen samen in zijn ironisch getinte roman(s).

Reviews

2021-07-23 14:46:09 | By: Esther | Rating:
Humor! Echt een aanrader. Leest lekker weg. Je wordt echt meegenomen in het personage. Andere boeken van berry van hoof hebben wij ook in huis. Een schrijver die durft te schrijvenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

'de Leesmap'

Author:

Berry van Hoof

Category:

Novels

Number of pages:

190

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-05-2021

ISBN:

978-94-640-3982-5 / 9789464039825

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)