Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Aan schaarste geen gebrek
Als de humor op straat ligt en je geen zin hebt om te bukken

Auteur

Berry van Hoof

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Aan schaarste geen gebrek’ zit vol met actuele, herkenbare korte grapjes met heerlijke (ironische) humor, leuke woordspelingen en zelfs amusante weetjes. Het geeft een hilarisch inkijkje in een doorsnee leven met een dikke knipoog naar bepaalde scherpe actuele onderwerpen, zoals het coronavirus. De bundel is vermakelijk en maakt je als lezer steeds benieuwd naar de volgende zin. Aan schaarste geen gebrek is een boekje dat je af en toe even lekker tussendoor kunt lezen ter ontspanning, of dat je voor kunt lezen om er samen om te kunnen lachen.

Over de auteur

Berry van Hoof heeft gewoon iets met dubbele betekenissen. De hele dag staat bij hem het ‘machientje’ aan om met woorden te knutselen en te boetseren en om de focus te verschuiven. Je zou het een tweede natuur kunnen noemen. Ooit wilde hij in romanvorm een thriller schrijven, maar bij het teruglezen van de dagproductie kon hij alleen maar lachen met het resultaat. Hij haalde er zelfs nog meer woordspelingen uit dan hij er bewust had ingestopt.

Productinformatie

ISBN
9789464313369 / 978-94-643-1336-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

'De envelop heb ik niet dichtgeplakt, want dit is een open sollicitatie'


'Koe Klara ligt zich stierlijk te vervelen'


'Als je maar lang genoeg bijzonder bent, wordt je vanzelf wel gewoon'


'De gasten die een paar kilo zwaarder waren geworden, moesten naar de aankomsthal'


'Om geen kostbare tijd te verliezen, verkocht hij zijn peperdure horloge'


'De pyromaan brandt van verlangen'

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Esther op 26-07-2021
Soms zelfs tranen van het lachen als het kwartje valt.
Leuke uitspraken.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

'de Leesmap'

Berry van Hoof

1 reviews

In de Leesmap gunt Appie de Zeeuw, een 22-jarige jongen die het etiket autistisch opgeplakt heeft gekregen, de lezer een kijkje in zijn belevingswereld. Omdat hij zowel goed kan tellen als straatnamen onthouden, blijkt hij geschikt te zijn om de leesmap rond te brengen. Dankbaar gebruikmakend van de wachtkamers waar hij beroepshalve komt, ziet hij kans een grote zwendel op te zetten. In zijn verwondering over en bijzondere kijk op communicatieverkeer, verwachtingen en vaste patronen, wisselt Appie humor even gemakkelijk af met grofheid als diepgang met oppervlakkigheid. Wat hem precies drijft weet, bijna, niemand.

21,50
Voorkant cover

Verwonder jezelf driemaal daags Vast recept voor op het andere toilet of op het tweede nachtkastje

Berry van Hoof

Door anders naar de werkelijkheid te kijken verkleurt het beeld en ontstaan er verrassende wendingen. Dit is wat Berry van Hoof beoogt te bereiken in zijn boekje ‘Verwonder jezelf drie maal daags’. Het is bedoeld als stimulans om het dagelijks leven vermakelijker en verrassender te maken. De verwondering ligt om de hoek en zeker niet ver weg. Het is geen kunst om je die manier van benaderen eigen te maken, zodat het steeds eenvoudiger wordt om iets wat gangbaar is in een nieuw daglicht te plaatsen en te herwaarderen. Voor die ene glimlach die jouw veranderde blik jou oplevert is dit boekje bedoeld.
19,99
Voorkant cover

Anonieuw Taalgrappen en verdraaid leuke gezegdes

Berry van Hoof

1 reviews
De toevoeging aan de titel ‘Anonieuw’ verraadt meteen wat er gemeenschappelijk is aan de boekjes uit de trilogie: ‘Taalgrappen en verdraaid leuke gezegdes’. Drie aanraders voor iedereen die even wil ontsnappen aan het vaak te serieuze leven. Oneliners of hooguit twee zinnen zetten de lezer op het andere been en dagen uit om ook zelf net iets anders te kijken naar de dagelijkse werkelijkheid. Prima boekjes voor op het toilet of het nachtkastje, leuk voor op reis en op het strand, voor onder de kerstboom of tijdens de lunchpauze of voor waar dan ook. Veel plezier!
18,99