Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verwonder jezelf driemaal daags
Vast recept voor op het andere toilet of op het tweede nachtkastje

Auteur

Berry van Hoof

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Door anders naar de werkelijkheid te kijken verkleurt het beeld en ontstaan er verrassende wendingen. Dit is wat Berry van Hoof beoogt te bereiken in zijn boekje ‘Verwonder jezelf drie maal daags’. Het is bedoeld als stimulans om het dagelijks leven vermakelijker en verrassender te maken. De verwondering ligt om de hoek en zeker niet ver weg. Het is geen kunst om je die manier van benaderen eigen te maken, zodat het steeds eenvoudiger wordt om iets wat gangbaar is in een nieuw daglicht te plaatsen en te herwaarderen. Voor die ene glimlach die jouw veranderde blik jou oplevert is dit boekje bedoeld.

Over de auteur

Berry van Hoof kijkt al van jongs af aan op een typische manier naar de wereld. Zo dacht hij vroeger, om wat voorbeelden te noemen, dat de wind veroorzaakt werd door bewegende bomen, dat een geleidehond blind was en dat de witte rook die opsteeg uit het Vaticaan van de oude paus was. Later gebruikte hij zijn afwijkende invalshoeken beroepsmatig vooral om zeepbellen door te prikken en gebakken lucht te ontzenuwen. Gesproken en geschreven taal zijn voor hem ideale dragers van een boodschap die hij altijd probeert mee te geven, hoe klein en onbevangen of voller van gewicht dan ook. Humor ligt in ieder geval altijd op de loer.

Productinformatie

ISBN
9789464316773 / 978-94-643-1677-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-08-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De gids blijft maar zwammen over die paddenstoelen Zaterdag muziek maken, zondag muziek maken, maandag me ziek melden In dit sterrenrestaurant kun je door het glazen koepeldak de hemel zien Deze doek is dubbelzijdig Als je het perspectief niet ziet, is er sprake van horizonvervuiling Trap niet in gewoontes en blijf je verbazen Als je je verlangen kunt verlengen, is de uitkomst vaak nog mooier De vrouw van mijn oom is me toch een irritante Via het UWV heeft hij een hindernisbaan gekregen Een buigzaam type, kan toch een sterke ruggengraat hebben

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Aan schaarste geen gebrek Als de humor op straat ligt en je geen zin hebt om te bukken

Berry van Hoof

1 reviews

‘Aan schaarste geen gebrek’ zit vol met actuele, herkenbare korte grapjes met heerlijke (ironische) humor, leuke woordspelingen en zelfs amusante weetjes. Het geeft een hilarisch inkijkje in een doorsnee leven met een dikke knipoog naar bepaalde scherpe actuele onderwerpen, zoals het coronavirus. De bundel is vermakelijk en maakt je als lezer steeds benieuwd naar de volgende zin. Aan schaarste geen gebrek is een boekje dat je af en toe even lekker tussendoor kunt lezen ter ontspanning, of dat je voor kunt lezen om er samen om te kunnen lachen.

18,99
Voorkant cover

'de Leesmap'

Berry van Hoof

1 reviews

In de Leesmap gunt Appie de Zeeuw, een 22-jarige jongen die het etiket autistisch opgeplakt heeft gekregen, de lezer een kijkje in zijn belevingswereld. Omdat hij zowel goed kan tellen als straatnamen onthouden, blijkt hij geschikt te zijn om de leesmap rond te brengen. Dankbaar gebruikmakend van de wachtkamers waar hij beroepshalve komt, ziet hij kans een grote zwendel op te zetten. In zijn verwondering over en bijzondere kijk op communicatieverkeer, verwachtingen en vaste patronen, wisselt Appie humor even gemakkelijk af met grofheid als diepgang met oppervlakkigheid. Wat hem precies drijft weet, bijna, niemand.

21,50
Voorkant cover

Anonieuw Taalgrappen en verdraaid leuke gezegdes

Berry van Hoof

1 reviews
De toevoeging aan de titel ‘Anonieuw’ verraadt meteen wat er gemeenschappelijk is aan de boekjes uit de trilogie: ‘Taalgrappen en verdraaid leuke gezegdes’. Drie aanraders voor iedereen die even wil ontsnappen aan het vaak te serieuze leven. Oneliners of hooguit twee zinnen zetten de lezer op het andere been en dagen uit om ook zelf net iets anders te kijken naar de dagelijkse werkelijkheid. Prima boekjes voor op het toilet of het nachtkastje, leuk voor op reis en op het strand, voor onder de kerstboom of tijdens de lunchpauze of voor waar dan ook. Veel plezier!
18,99