Vergeten bloed

Christian Meadow

Category: Novels
  • (3)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Onvoorwaardelijke kameraadschap, intriges en passie in de naoorlogse periode. 1949-1951, tegen de achtergrond van de machtspolitiek tussen het democratische westen en het communisme treffen drie jonge mannen elkaar in een militair garnizoen in de kersverse Bondsrepubliek Duitsland. Eén van hen wil vol overtuiging zijn vaderland dienen en carrière maken, de tweede ontvlucht zijn verleden en de laatste wordt als dienstplichtige ingelijfd. Door de keiharde discipline in het leger, de wekenlange uithuizigheid en de gezamenlijke ontberingen groeien ze gestaag naar elkaar toe en ontstaat er een hechte vriendschap. Vergeten Bloed is het spannende verhaal dat het leven schetst van drie jonge mannen die door hun land naar Korea worden gestuurd in naam van de wereldvrede. Hierbij zetten ze het hoogste goed in, namelijk hun leven.

From the book

De sneeuwregen sloeg met kracht tegen het raam van het slecht verlichte compartiment in derde klasse en de wind beukte er met onregelmatige tussenpauzes ongenadig tegen aan. Hij veegde met zijn mouw de condensatie van het glas en gluurde nieuwsgierig en verwonderd door de duisternis. De trein naderde langzaam het sombere perron waarop enkele ernstig voor zich uitkijkende militairen met rode kepies heen en weer ijsbeerden. Al schokkend en knarsend, en kennelijk zeer tegen zijn zin, alsof het deze tussenstop te allen tijde wilde vermijden, kwam het treinstel tot stilstand.
Heel even werd het muisstil, maar toen barstte een vulkaan van geluiden los. Het was alsof de reeds wakkere reizigers plots nogmaals ontwaakten en bevangen werden door een zekere nervositeit, er werd geroepen, geduwd en getrokken. Kitbags werden met geweld uit de bagagerekken gesleurd, hemden werden dichtgeknoopt, de dassen gestrikt, mutsen opgezet en zonder dralen baanden de slaperige soldaten zich met pak en zak een weg naar de uitgang. Moe en willoos volgde hij de drukte en hoopte vurig dat hij bij de juiste groep terecht zou komen. Zijn kameraden van de basisopleiding waren allen in vroegere haltes, dichter bij huis, uitgestapt, en met een weeïg gevoel in de maag betrad hij het perron. Voorlopig haalde de angst voor het onbekende het van zijn zin voor avontuur. Een rilling overviel hem, maar net zoals alle andere lotgenoten vermande hij zich. Hij had veel van dit garnizoen gehoord en te zien aan de menigte die uit de treinstellen stapte moesten hier wel duizenden soldaten gelegerd zijn. Sergeanten en korporaals maanden hen tot spoed aan en eenmaal in de ijskoude buitenlucht, schreeuwden de norse mannen met rode hoofddeksels hen een bonte verzameling van bevelen en verwensingen toe.

About the author

Christian Meadow is een prijswinnende Belgische auteur. Hij schreef de succesrijke trilogie Deus Vult, en Vergeten Bloed is inmiddels zijn vierde boek. Hij won in 2021 de Nederlandse ‘BoekGoud’ publieksprijs in de categorie beste roman. Christian groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Lommel.

Reviews

2021-11-11 13:00:15 | By: HVU | Rating:
Ik ben fan van de auteur en zijn nieuw boek heeft me ook deze keer niet ontgoocheld. Alle ingrediënten die een goede roman nodig heeft zitten in het verhaal verweven. Liefhebbers van spanning, avontuur en romantiek komen niet bedrogen uit. Vergeten Bloed is een steengoed werk van een even goede schrijver. Ik kijk al uit naar het volgende boek.

2021-10-30 12:28:11 | By: Ronny | Rating:
Topper! Een aangrijpend relaas dat het eerste Belgische Korea-contingent vanaf de vorming tot en met de terugkeer naar eigen land op een harde maar ook ontroerende wijze tot leven brengt.

2021-10-28 14:21:54 | By: Karel | Rating:
Vergeten Bloed is werkelijk een fijn boek om te lezen. Het is spannend, avontuurlijk, met momenten romantisch en triest. Het gaat over een minder goed gekende periode in onze Belgische geschiedenis en het boek heeft me meermaals verrast. De bijdrage van onze militairen tijdens de Koreaanse oorlog was veel groter dan ik dacht en ik heb dan ook wel wat opgestoken van het werk. Het is bovendien vlot geschreven. Op vier dagen tijd heb ik het uitgelezen. Een aanrader van een Vlaamse auteur.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vergeten bloed

Author:

Christian Meadow

Category:

Novels

Number of pages:

268

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1876-0 / 9789464318760

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)