Cover voorkant
De man van Bariloche
De man van Bariloche

De man van Bariloche

Chris Nyqvist

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jacob was lid van de directie van een vooraanstaande bank, belast met de portefeuille buitenland. Vlak voor de inval van de Duitsers trouwt hij met Joosje, omdat een lid van de directie nu eenmaal getrouwd moet zijn. Jacob is een slecht mens, pervers, zonder geweten en gaat onder in de wereld van het grote geld, de wereld van de roofkunst, de handel, en uiteindelijk het bieden van een uitweg aan de vele SS'ers, die na de oorlog Europa willen ontvluchten. Door een dodelijk incident tijdens de bezetting wordt hij gedwongen uit te wijken naar San Carlos de Bariloche in Argentinië. Zal het incident hem daar nog kunnen achterhalen?

From the book

“Ik heb van mevrouw Verstappen, de naam zegt u waarschijnlijk niets, zij was de hoedster van de dames, gehoord dat er geen enkele acceptabele reden was, die uw gedrag rechtvaardigde. Even daargelaten wat ik van het optreden van de andere ‘heren’ vind, andere mensen opzettelijk verminken of beschadigen, het plaatsen van een mes onder de linkerborst van mijn zuster en het daadwerkelijk steken van het mes waardoor hoogstwaarschijnlijk haar hart is geraakt, wat de dood ten gevolge had, uw daad ging zelfs deze minderwaardige manier van optreden verre te boven. U hebt mijn zuster vermoord!”

About the author

Chris Nyqvist is afkomstig uit een eenvoudig nest. Hij is geboren in 1943 in Amsterdam in het midden van de oorlog, een onderwerp dat hem zijn hele leven heeft beziggehouden. Hij heeft een rijke carrière doorlopen en heeft door gebrek aan tijd te weinig tijd kunnen besteden aan het schrijven van manuscripten, gedichten en songteksten. Pas na zijn pensionering heeft hij aan deze onderwerpen de tijd besteed die zij verdienden. Eigenlijk is hij bezig met een inhaalslag, omdat het duidelijk is dat de tijd in zijn nadeel werkt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De man van Bariloche

Author:

Chris Nyqvist

Category:

Novels

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-06-2022

ISBN:

978-94-645-0632-7 / 9789464506327

Price:

€ 21,99

Language

Dutch