Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De terugkeer naar Oekraïne
Het land van de keizer en de tsaar

Auteur

Chris Nyqvist

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal wordt gedragen door Androusj en Ewgenija, oom en nicht, die in de oorlog ieder op hun wijze het geweld van de Duitsers hebben doorgemaakt. Beiden overleven de oorlog. Beiden vinden zij los van elkaar hun weg zonder elkaar ooit nog te zien. Uiteindelijk doet Ewgenija, als enige erfgename van Androusj wat zij meende te moeten doen, het voor zoveel mogelijk terugbrengen van de door haar oom gestolen kunst.

Over de auteur

Chris Nyqvist is een oorlogskind. Hij is geboren in 1943 in Amsterdam. Na zijn schooljaren en studies heeft hij rollen vervuld in de politiek en het bedrijfsleven en heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend. Vanaf zijn jeugd was hij geïnteresseerd in muziek, het schrijven van teksten van teksten en gedichten. Pas op latere leeftijd heeft hij zich gewaagd aan het schrijven van romans. De tijd was daarvoor altijd een belemmerende factor. Met overgave probeert hij de verloren gegane tijd in te halen en de ‘Terugkeer naar Oekraïne’ is daar een bewijs van.

Productinformatie

ISBN
9789464682496 / 978-94-646-8249-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Nog dezelfde dag was de trein richting Duitsland vertrokken. De trein was waarschijnlijk de Poolse grens al gepasseerd. Als hij zou proberen Ewgenija terug te halen, zou hij zonder twijfel in de problemen komen. Deze zaak ging zijn positie te boven. Hij was maar een eenvoudige commandant. Hij voerde bevelen uit.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek