Uit Zeeland Zeeuwse laarzen

Frits Tromp

Category: Stories

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een ex-vriendinnetje dat als afscheid Zeeuwse laarzen moet terugsturen, heeft weinig gemeen met een nierpatiënt uit het Gelderse Putten. Evenmin heeft de schilder Rembrandt van Rijn weinig van doen met het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk. Toch is er een verbindende factor tussen deze vier onderwerpen: journalist en publicist Frits Tromp. Uit Zeeland Zeeuwse Laarzen is een verhalenbundel met een selectie uit vijf jaar verhalen. De verhalen in dit boek vormen op die manier een geschiedenis van vijf jaar schrijven. Een lustrum waarin veel lijntjes bij elkaar zijn gekomen en tot een boek zijn geknoopt.

From the book

De heer herkent haar en groet haar. Het meisje groet hem terug, in de verwachting dat de jongens het te druk hebben met het andere geslacht. Een grotere illusie lijkt niet mogelijk voor het meisje. De jongen met de twee gekleurde ogen hoort haar stem, draait zich om en ziet de man staan. Genoeg reden om de aandacht te vragen van zijn vrienden voor deze oude man. Ze treiteren hem, duwen hem en pakken zijn hoed van zijn hoofd. Hulpeloos kijkt de man het meisje aan. Ze probeert het nog, door de jongens te vragen om op te houden. Maar haar dwingende vragen zorgen voor alleen maar meer gein met de man. Ze durft niet te kijken, bij elk geluid van de man doet het zeer in haar maag. Ze voelt de tranen in haar ogen branden van machteloosheid. De lieve man die haar voorliet, wordt nu gemangeld door haar vrienden. En zij doet er niets tegen. De galante man is de kluts kwijt. Zij ziet de vertwijfeling in zijn ogen. Hij heeft zich zeker niet vergist, want zij is inderdaad het meisje van het brood. En zij is ook het meisje dat niets doet, dat haar vrienden hun gang laat gaan. Toch probeert ze het af en toe nog wel. Tegen één van de jongens zegt ze dat ze moeten ophouden. Een adequate reactie van de jongen volgt.

About the author

"Ik ben geboren in Heervenveen in 1986. Ik ben journalist en publicist. Sinds 2006 lever ik bijdragen voor verschillende blogs. Ik schrijf dagelijks op mijn persoonlijke blog Modern Times (fritstromp.web-log.nl). In 2009 studeerde ik af aan de Christelijke Hogeschool Windesheim als journalist. Uit Zeeland Zeeuwse laarzen is mijn eerste boek."

Reviews

2011-11-08 10:47:50 | By: Danny van der Linden
Leuk boek met veel gevarieerde verhalen. Mooie verhalen worden afgewisseld met scherpe reportages. Kortom: leesplezier gegarandeerd!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Uit Zeeland Zeeuwse laarzen

Author:

Frits Tromp

Category:

Stories

Number of pages:

66

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-06-2011

ISBN:

978-94-6176-275-7 / 9789461762757

Price:

€ 14,45

Language

Dutch