Cover voorkant
Het Orwell Protocol
Het Orwell Protocol

Het Orwell Protocol

Willem van Ravestijn

Category: Thrillers

€ 21,85

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Johan de Witt zit in een hachelijke situatie. Wie was de mysterieuze man die generaal Van Oudheusden een dossier gaf? Waarom is die man vermoord? Wat is ‘Het Orwell Protocol’? Wat heeft Johan te zoeken in Portugal, bij een Nederlandse moordenaar? Johan vecht voor het behoud van de democratie en gaat door een hel. Komt Johan heelhuids terug van zijn bezoek aan Moskou? Zijn NIS-team en collega’s van ‘the old school’ helpen hem. Maar is dat genoeg?

From the book

De dikke sprak me aan.
In het Engels.
‘Wat doet de directeur van de "National Intelligence Service", NIS, hier in Moskou?’
Hij beantwoordde de vraag voordat ik had kunnen reageren.
‘Spioneren’, zei hij.
Ik wilde protesteren, maar hij ging verder met zijn vraag en antwoordspelletje.
‘En wat doen wij hier in Rusland met buitenlandse spionnen?’
Ik reageerde nu niet, want ik voelde de bui al hangen.
‘Buitenlandse spionnen schoppen we net zo lang tegen hun ballen totdat die tot moes zijn en daarna verzuipen we ze.’
Hij had zijn zin amper uitgesproken of een van de gangsterachtige types haalde uit en schopte mij keihard tegen mijn ballen. Ik schreeuwde het uit van de pijn. Ik had veel trainingen gehad die erop gericht waren om mijn pijngrens te verleggen. Die trainingen waren best wel succesvol. Ik kon veel pijn verdragen. Maar je testikels zijn uitermate gevoelig en als je daar een trap tegen krijgt, dan helpt daar geen enkele training tegen. Ik hing kreunend voorover in de stoel en het enige wat ik kon uitbrengen was: ‘Gaat Rusland altijd zo om met zijn gasten? Verdomme, ik ben hier op uitnodiging van jullie leiders Patroesjev en Bortnikov. Stelletje klootzakken.’
Dat had ik niet moeten zeggen. De man die me tegen mijn ballen had getrapt, gaf me nu een ontzettend harde stomp boven op mijn hoofd. Het duizelde me. Door de stomp, die met volle vuist gegeven werd, was mijn tong tussen mijn tanden gekomen. Ik proefde bloed in mijn mond en ik spuugde het uit. Mijn bebloede speeksel kwam terecht op de broek van de geheimagent. Hij kwam dreigend op mij af en hief zijn vuist op met de bedoeling om mij een nieuwe optater te geven, maar een snijdend commando van een van de leidinggevende Russen hield hem tegen.

About the author

"Ik studeerde aan de Philips School of Education en ging van daaruit het leger in. Ik werd geselecteerd voor een opleiding tot inlichtingenanalist aan de School Militaire Inlichtingendienst te Harderwijk. Vervolgens werd ik door de dienst opgeleid in de informatica. Ik publiceerde eerder drie thrillers: In Tenebris Lucens, De Suomenlinna Affaire en Het oog van Allah. Ik ben getrouwd met Wilma en heb twee dochters. "

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Orwell Protocol

Author:

Willem van Ravestijn

Category:

Thrillers

Number of pages:

270

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-11-2015

ISBN:

978-94-022-2087-2 / 9789402220872

Price:

€ 21,85

Language

Dutch