Cover voorkant
Op zoek naar mijzelf - Leven met borderline
Op zoek naar mijzelf - Leven met borderline

Op zoek naar mijzelf - Leven met borderline

Sharita Hart

Category: Biographies

€ 14,45

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nikita is een 28-jarige vrouw met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ze heeft een stormachtige relatie en volgt therapie. Ze is verslaafd aan alcohol en drugs. Daarnaast heeft ze last van psychotische klachten. Lukt het Nikita haar donkere kant achter zich te laten en te kiezen voor het licht? Op zoek naar mijzelf is herkenbaar voor mensen met borderline en helpt anderen in de zoektocht naar zichzelf.

From the book

‘Ik haat je’, schreeuw ik hard en ik knal de deur achter me dicht. Ik hoor nog net Eric brullen: ‘Ik haat jou ook!’

Wat een klootzak. Hij snapt er ook helemaal niets van. Ik ben gewoon vrienden met Jordy en meer niet. Kan ik er wat aan doen dat hij jaloers is?

Daar zit ik dan, opgesloten in de slaapkamer met trillende handen en een kokendheet hoofd. Eerst maar even rustig worden.

Het eerste dat in mij opkomt is alcohol. Naar de supermarkt is vijf minuutjes lopen en dan heb ik mijn drank. Nee, ik moet het niet doen. Ik ben al vijf maanden clean. Ik ben met mezelf in tweestrijd. Wel of geen drank. Vooruit dan maar, ik heb het ook eigenlijk wel verdiend. Oh nee, het regent, hé bah. Nou ja de drank komt er niet vanzelf, dus ik zal er toch doorheen moeten.

Zachtjes, want anders hoort hij mij. Zodra hij in de gaten heeft dat ik drank ga halen is het weer bonje. Ik doe de slaapkamerdeur open en sluip heel voorzichtig naar buiten. Gelukkig, hij heeft me niet door.

Bij de supermarkt haal ik zes halve liters goedkope pils. Dat is wel genoeg. Vol schaamte laad ik mijn mandje vol. Ik heb het idee dat iedereen in de rij naar mij kijkt. Zouden ze weten dat ik een drankprobleem heb? De afkeurende blikken zeggen genoeg. Ik zie gelijk de veroordeling in hun ogen. Snel reken ik af en loop naar buiten. Op de terugweg naar huis overdenk ik mijn gedrag. Ik ben bang voor de confrontatie met Eric. Het zal wel weer uit de hand lopen. Daar heb ik echt geen zin in.

About the author

"Ik ben opgegroeid in Hoorn. Op mijn negentiende verhuisde ik naar Amsterdam. Tijdens mijn studententijd kwam ik erachter dat ik een passie voor schrijven had. Op 28-jarige leeftijd ben ik mijn eigen website begonnen, waar ik tot op de dag van vandaag mijn ei kwijt kan als schrijver in de vorm van recensies en een filmblog. Nu, op 30-jarige leeftijd, wordt mijn schrijversdebuut Op zoek naar mijzelf gepubliceerd. Hiermee komt een langverwachte droom uit."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op zoek naar mijzelf - Leven met borderline

Author:

Sharita Hart

Category:

Biographies

Number of pages:

46

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-12-2020

ISBN:

978-94-022-2525-9 / 9789402225259

Price:

€ 14,45

Language

Dutch