Cover voorkant
De Ontpopping
De Ontpopping

De Ontpopping

Vivianne de Caluwé

Category: Novels
  • (3)

€ 25,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als klein meisje hoopte Veroniek op te groeien in een gezin waar ze beschermd en liefdevol zou worden grootgebracht. Brutus, de vader van Veroniek, deed zich voor als de perfecte, zorgzame en beschermende man die alles voor zijn dochter deed. Hij blijkt uiteindelijk haar grootste vijand te zijn... Veroniek wordt misbruikt en mishandeld door haar vader en ze wordt gepest op school. In de jaren die voorbijgaan leert ze steeds meer van zich af te bijten. Hoe weet Veroniek zich door deze hele situatie heen te slepen en hoe zal haar toekomst eruit komen te zien?

From the book

Onze laatste vakantie was vlak voordat mijn moeder ging scheiden.
We gingen naar Duitsland. Een heel mooie omgeving, alleen was Brutus er weer bij en dat verpestte alles. Hij had zo’n ontzettend kort lontje dat hij overal kort en stuurs op reageerde en ook niets kon hebben. Al was het maar een opmerking als: ‘Wat ruikt dit huisje muf, zeg’, dan schoot dat al bij hem al in het verkeerde keelgat.
Op een dag zat ik huilend boven in de badkamer, weggekropen in een hoekje met mijn hoofd naar beneden. Hij kwam naar boven lopen. Ik hoorde zijn zware voetstappen steeds dichterbij komen. Hij kwam de badkamer binnen, boog zich over mijn handen en keek mij met een heel agressieve, enge blik aan. Heel mijn lichaam verkrampte en ik dook in elkaar. Dat rare, overspannen gedrag van hem ging mij echt opbreken, totdat ik op een keer zei: "Ik heb hier zo geen zin meer in, het hoeft voor mij niet meer."

About the author

Vivianne de Caluwé is geboren in Dinteloord en heeft daar enkele jaren gewoond. Later is zij verhuisd naar Steenbergen. Haar jeugd is zeer traumatisch geweest en daardoor heeft zij haar achternaam veranderd. Van jongs af aan speelt zij klarinet en ze heeft het altijd al leuk gevonden om zich creatief te uiten. Dit uitte zich in vele vormen. Zoals het maken van 3d-kaarten, teddyberen en later het ontwerpen van dames-, heren- en kindertassen. Ze schreef al van jongs af aan in haar dagboek, omdat ze deze haar gevoelens kon toevertrouwen en de pen werd steeds meer haar maatje. Inmiddels is dit haar derde boek. Haar motto is: Het maakt niet uit waar je in gelooft. Als je maar altijd blijft geloven in jezelf. Het gaat niet om het aantal keer dat je bent gevallen. Maar om het aantal keer dat je terug bent opgestaan. Liever gekwetst door de waarheid, dan getroost door een leugen. Ze hecht veel waarden aan eerlijkheid, liefde, gerechtigheid, het spirituele en de mensen om haar heen.

Reviews

2019-06-26 12:23:24 | By: Astrid vermolen | Rating:
Mooi pakkend boek heb het in 2 avonden uitgelezen, Vivianne neemt je mee in haar leven ,bij het lezen heb je het gevoel dat je het samen met haar meemaakt ik zou dit boek aanraden aan instanties zodat zij leren hoe het daadwerkelijk toe gast in het leven met een narcistisch iemand

2018-07-24 19:48:28 | By: I.willemen | Rating:
Een mooi boek wat gaat over een jonge vrouw die jaren lang misbruikt is.hoop dat dit boek bedraagt dat zulk mensen stoppen,maar ook voor de meisjes /jonge vrouwen om erover te praten en er werk van te maken.goed waargebeurd verhaal,ga vooral zo door!

2018-02-23 19:25:42 | By: Jurgen vermolen | Rating:
Wat een schitterend boek. Dikwijls met tranen in de ogen zitten lezen. Dat er nog steeds mensen vrij rond lopen zoals Brutus. Hoop dat dit boek er toe bijdraagt om zulke mensen te stoppen. Blijf vooral doorgaan met schrijven van romans/waargebeurde verhalen VivianneWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Ontpopping

Author:

Vivianne de Caluwé

Category:

Novels

Number of pages:

406

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-02-2017

ISBN:

978-94-022-3355-1 / 9789402233551

Price:

€ 25,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)