Cover voorkant
Transitie - Co Ni Mire Rium
Transitie - Co Ni Mire Rium

Transitie - Co Ni Mire Rium

Harm Dessens - Hakkoer

Category: Stories
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De hoofdpersoon – Harm, een pas gescheiden man - zit midden in zijn transitie. Vanuit zijn single bestaan vindt hij zonder zoeken zichzelf en ruimte voor nieuwe liefde. Zijn verleden en nieuwe twijfels spreken boekdelen.
Harm heeft het voornemen zichzelf te hervinden en een nieuw en gelukkiger bestaan te creëren. Zijn verblijf in Dublin brengt veel levenslessen. Door toevallige flirts en ontmoetingen ontdekt de man een nieuwe levenswijze waarin geluk en liefde kans krijgen. Het hoogtepunt van zijn reis en zoektocht naar zichzelf is de ontmoeting met Maureen in een bar. Door Maureen worden in korte tijd twee nieuwe mensen geboren.

From the book

Zij bedankt mij voor de foto’s, lachend meldt zij dat zij weet dat ik niet in Ierland woon, en dat ik mijn best doe mij verstaanbaar te maken. Zij vraagt wat ik in Dublin doe, wil zien en heb gezien. Zij vertelt dat ik op de eerste foto’s die zij van mij maakte een eenzame, droeve man was, een man die nu vrolijker kijkt. Op de eerste foto’s zag zij een bange man, die ondanks strak aankijken geen contact maakte, zij vertelt dat het nu anders voelt.
Zij pakt mijn fototoestel, vraagt of ik even tijd heb en gaat op de groene bank zitten. Zo’n bank die door de ronde vormen en kleine planken antiek aanvoelt, vanuit een andere tijd. Zij zoekt de foto’s, zoomt in op mijn gezicht en laat zien wat zij bedoelt. Ik snap het.
Ik kijk niet graag naar die man op de foto’s, ik luister niet graag naar wat die donkere ogen mij vertellen. Maar het is waar.
Zij vertelt dat het voor haar niet belangrijk is waardoor ik zo somber kijk, dat zij niet wil weten waardoor ik een gezicht draag vol met treurnis. Zij zegt dat ik mij moet richten op dat wat ik wil, dat ik positieve gedachten moet creëren, dat ik moet durven dromen, dat zij dit ook meegemaakt heeft, dat zij Estela heet. Zij lacht om mijn naam.
Zij heeft mijn fototoestel nog niet teruggeven. Estela staat op, vraagt of ik nog een keer bij de vijver wil staan. Met de kennis van een kwartier terug, maakt zij snel een paar foto’s en bekijkt elke foto op het schermpje. Jij leert snel, zegt ze.
Met haar eigen compactcamera maakt zij twee foto’s van mij. Zij zegt dat zij de foto’s meeneemt, niet mijn verhalen. En dat zij verhalen verzint over die droeve man, dromen gaat maken. En dat ik die dromen moet waarmaken. Dat wil ik.

About the author

Harm Dessens - Hakkoer (1955) is in zijn dagelijks leven docent Nederlands. Na zijn scheiding werkt hij ook als fotograaf en hij exposeerde de laatste jaren in diverse plaatsen. Na zijn reis naar Dublin startte hij zijn schrijversbestaan. Zijn werk als leraar, fotograaf en schrijver hebben de overeenkomst, dat het vooral om de ontmoetingen gaat. Authentieke mensen die door hun verschijning, hun zijn en door hun verhaal Harm raken, worden door hem op unieke wijze in diverse vormen vastgelegd.

Reviews

2017-03-14 09:21:47 | By: Brigitte | Rating:
Leuk om een boek te lezen dat door mijn (ex) collega is geschreven!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Transitie - Co Ni Mire Rium

Author:

Harm Dessens - Hakkoer

Category:

Stories

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

03-03-2017

ISBN:

978-94-022-3379-7 / 9789402233797

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)