Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Transitie
Co Ni Mire Rium

Auteur

Harm Dessens - Hakkoer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De hoofdpersoon – Harm, een pas gescheiden man - zit midden in zijn transitie. Vanuit zijn single bestaan vindt hij zonder zoeken zichzelf en ruimte voor nieuwe liefde. Zijn verleden en nieuwe twijfels spreken boekdelen.
Harm heeft het voornemen zichzelf te hervinden en een nieuw en gelukkiger bestaan te creëren. Zijn verblijf in Dublin brengt veel levenslessen. Door toevallige flirts en ontmoetingen ontdekt de man een nieuwe levenswijze waarin geluk en liefde kans krijgen. Het hoogtepunt van zijn reis en zoektocht naar zichzelf is de ontmoeting met Maureen in een bar. Door Maureen worden in korte tijd twee nieuwe mensen geboren.

Over de auteur

Harm Dessens - Hakkoer (1955) is in zijn dagelijks leven docent Nederlands. Na zijn scheiding werkt hij ook als fotograaf en hij exposeerde de laatste jaren in diverse plaatsen. Na zijn reis naar Dublin startte hij zijn schrijversbestaan. Zijn werk als leraar, fotograaf en schrijver hebben de overeenkomst, dat het vooral om de ontmoetingen gaat. Authentieke mensen die door hun verschijning, hun zijn en door hun verhaal Harm raken, worden door hem op unieke wijze in diverse vormen vastgelegd.

Productinformatie

ISBN
9789402233797 / 978-94-022-3379-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-03-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Zij bedankt mij voor de foto’s, lachend meldt zij dat zij weet dat ik niet in Ierland woon, en dat ik mijn best doe mij verstaanbaar te maken. Zij vraagt wat ik in Dublin doe, wil zien en heb gezien. Zij vertelt dat ik op de eerste foto’s die zij van mij maakte een eenzame, droeve man was, een man die nu vrolijker kijkt. Op de eerste foto’s zag zij een bange man, die ondanks strak aankijken geen contact maakte, zij vertelt dat het nu anders voelt.
Zij pakt mijn fototoestel, vraagt of ik even tijd heb en gaat op de groene bank zitten. Zo’n bank die door de ronde vormen en kleine planken antiek aanvoelt, vanuit een andere tijd. Zij zoekt de foto’s, zoomt in op mijn gezicht en laat zien wat zij bedoelt. Ik snap het.
Ik kijk niet graag naar die man op de foto’s, ik luister niet graag naar wat die donkere ogen mij vertellen. Maar het is waar.
Zij vertelt dat het voor haar niet belangrijk is waardoor ik zo somber kijk, dat zij niet wil weten waardoor ik een gezicht draag vol met treurnis. Zij zegt dat ik mij moet richten op dat wat ik wil, dat ik positieve gedachten moet creëren, dat ik moet durven dromen, dat zij dit ook meegemaakt heeft, dat zij Estela heet. Zij lacht om mijn naam.
Zij heeft mijn fototoestel nog niet teruggeven. Estela staat op, vraagt of ik nog een keer bij de vijver wil staan. Met de kennis van een kwartier terug, maakt zij snel een paar foto’s en bekijkt elke foto op het schermpje. Jij leert snel, zegt ze.
Met haar eigen compactcamera maakt zij twee foto’s van mij. Zij zegt dat zij de foto’s meeneemt, niet mijn verhalen. En dat zij verhalen verzint over die droeve man, dromen gaat maken. En dat ik die dromen moet waarmaken. Dat wil ik.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Brigitte op 14-03-2017
Leuk om een boek te lezen dat door mijn (ex) collega is geschreven!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Maureen litreacha, brieven over dichtbije afstand

Harm Dessens - Hakkoer

Dit autobiografische verhaal start met de eerste brief van de Ierse Maureen, waarin zij zich afvraagt hoe het zou zijn wanneer Harm en zijzelf niet zouden zijn “begrensd door de levens die zij nu leiden”. Een interessante gedachte, die direct al verwijst naar een centraal thema: de afstand, het verstrijken van de tijd en de dynamiek tussen het verleden en de toekomst. De briefvorm en monologues intérieur zetten de tijd even stil.
De schrijver Harm creëerde een bijzonder werk, persoonlijke ervaringen zorgen voor een interessant en één- en meerzijdig perspectief. De lezer krijgt brief bij brief en in de gebeurtenissen rondom de brieven een intiem inkijkje in hun liefdesverhaal waarbij de stad Dublin als fraai decor fungeert.

22,99
Voorkant cover

Amandelkern Toenaderen of vermijden

Harm Dessens - Hakkoer

1 reviews

Het verhaal start met de docent die tijdelijk in zijn klaslokaal verblijft. De lezer heeft nog geen idee wat hij van het verhaal kan verwachten. Het eerste hoofdstuk heeft een intrigerende werking, wat is Koens achtergrond? Hoe komt hij in deze situatie terecht en sterker nog; hoe gaat het verder met hem? Wat is er precies veertig jaar geleden gebeurd? Waardoor verlangt hij terug naar Maryam?
Koen raakt verwikkeld in een duivels dilemma, dat de spanning tot de allerlaatste zin opbouwt. De uitkomst noemt de schrijver niet direct en dit maakt het tot een indrukwekkend einde dat nog even zal blijven nagalmen in de gedachten van de lezer.

22,50