Bevroren water - Of: de markante bewoners van het Kastanjeplein

Johan Sinke

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze roman is een parodie op het leven van ons allemaal. De schrijver, die in de pers vaak een rasverteller wordt genoemd, neemt ons mee naar de markante bewoners van het fictieve Kastanjeplein, ergens in een kleine provinciestad. Elk persoon draagt zijn eigen masker waarachter hij zich veilig waant. Niemand durft dat masker af te zetten. Dat valt pas af bij de dood wanneer het leven zo gestold is als bevroren water. Een boeiend verhaal over kleinburgerlijkheid, onmacht, overspel, jaloezie maar ook liefde. De rode draad in dit spannende, soms thrillerachtige, maar zeker ook humoristische boek is de kleine Wimpy, een kind met het Syndroom van Down. Hij wil zo graag bellen blazen maar mag van de andere kinderen niet meedoen. Als hij toch zijn zin wil doordrijven wordt hem dat op een dag noodlottig. Een bonte stoet van andere, grillige, bizarre bewoners van het Kastanjeplein trekt aan ons voorbij. Sinke maakt van elke figuur een karikatuur, wat zelfs in hun namen tot uitdrukking komt en wat tot kostelijke momenten leidt. Een boek ook waarin iedereen zichzelf zal herkennen. Ook nu staan er, zoals in de vorige boeken van Sinke, weer enkele van zijn gedichten in. ‘Bevroren water’ is een roman van een schrijver met oog voor detail dat je gelezen moet hebben.

From the book

De volgende avond zit Leen Zijdeglans, de schilder, nog tot laat in café ‘De Kastanjeboom’. Hij heeft best veel gedronken, wat niet zijn gewoonte is. Maar hij heeft het duidelijk ook niet naar zijn zin. Zoals gewoonlijk zit zijn vriend Ben Hoedendoos tegenover hem en deze geniet de laatste tijd een grote populariteit op het pleintje en krijgt zo af en toe zelfs consumpties aangeboden. Dat heeft natuurlijk allemaal met Kolle van Varik te maken en hij is daardoor de held van de buurt geworden. Hij praat tegen zijn vriend over de straf die Kolle heeft gekregen en is trots dat hij de tipgever is geweest. Leen vindt het allemaal best, maar niets kan hem vanavond opmonteren. Hij blijft somber en dat heeft een reden. Leen heeft namelijk gezien hoe Sakko Vaag de dag daarvoor met zijn fiets aan de hand en op de bagagedrager een grote kist, over het pleintje liep. Nieuwsgierig is hij voor het raam gaan kijken en heeft tot zijn verbazing gezien dat Sakko bij Tilly van Ossewaarde aanbelde en daar met kist en al naar binnen ging. Wat had dat te betekenen? Hij was een tijd voor het raam blijven zitten en het werd steeds later maar geen Sakko die weer uit het huis kwam. Ja, toch! Op een bepaald moment zag Leen hem naar buiten komen. Opgelucht ging hij in zijn gemakkelijke stoel een boek ziten lezen. Straks was het tijd om naar ‘De Kastanjeboom’ te gaan, maar nu nog niet. Maar wat was dat? Hij zag een schim voorbij gaan die wel een beetje op Sakko leek. Als door een hond in zijn kont gebeten veerde hij overeind en rende naar het raam. In het spionnetje zag hij nu hoe Sakko weer bij Tilly aanbelde en met een grote plastic zak, die er uitzag als een zak van een Chinees restaurant, opnieuw naar binnen ging. Nou moest het toch niet te gek worden! Leen was niet meer voor het raam weg te slaan en moest tot zijn grote ergernis ervaren dat Sakko niet meer naar buiten kwam.

About the author

Bevroren water is het zesde boek van de Middelburgse romanschrijver, fotograaf en Jazzmuzikant Johan Sinke (1940). Hij begon al vroeg met het schrijven van detectiveverhalen, richtte een schoolkrant en een Jazzclub op en werd eerst verslaggever bij een Zeeuwse krant. Later koos hij voor het vak van fotograaf waarmee hij bekend werd. Twee jaar geleden begon hij aan Bevroren water.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bevroren water - Of: de markante bewoners van het Kastanjeplein

Author:

Johan Sinke

Category:

Novels

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-09-2019

ISBN:

978-94-6389-584-2 / 9789463895842

Price:

€ 21,50

Language

Dutch