Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lang leve de peterseliesoep!

Auteur

Diana Donau

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ken je de muis Benjamin al? En heb je zijn nieuwe vrienden weleens ontmoet? Zij weten wel wat helpt tegen een prik van de harde stekels van Rufus de egel. Maar wat moeten ze doen als de altijd zo vriendelijke Benjamin alleen nog maar kan snauwen? Zijn nicht Stella weet wel raad, maar als zij in de problemen raakt, moet Benjamin zelf naar een oplossing zoeken. Ga mee op avontuur met Benjamin en de andere bosbewoners en volg de spannende belevenissen van zijn muizenfamilie in de stad.

Over de auteur

"Toen ik klein was, lazen mijn broers me vaak sprookjes voor. Als het verhaal was afgelopen, vroeg ik me altijd af wat er daarna gebeurde, ook al leefden ze 'nog lang en gelukkig'. Ik schreef zelf eerst alleen korte verhalen, maar Benjamin en zijn vriendjes beleefden zoveel dat ik een heel boek kon vullen. Terwijl ik hun belevenissen opschreef, gingen de avonturen gewoon door. Vandaar dat dit pas het eerste deel is…"

Productinformatie

ISBN
9789402200942 / 978-94-022-0094-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-07-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
50
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

"Goedemorgen, Pelle", zegt Benjamin vriendelijk tegen Pelle. "Kun je deze brief vanavond nog bij mijn nicht Stella bezorgen?"
Verbaasd kijkt Pelle naar de muis voor hem.
"Wat heb jij om je kop gebonden?", snauwt de specht. "Heb je het koud?"
"Het is een verbandje. Ik heb mijn hoofd gestoten", zegt Benjamin.
"Je ziet er gek uit!", snauwt Pelle hem toe.
En plotseling snauwt hij tegen Benjamin dat hij wel wat beters te doen heeft dan post te bezorgen. De muis schrikt ervan.
"Pardon?", zegt hij. "Je bent toch postbode?"
"Nou en?", snauwt Pelle.
"Weet je wel hoeveel tijd het me kost, elke keer weer heen en weer vliegen?"
Hij pakt de brief van Benjamin vast en geeft er een ruk aan.
De muis valt bijna om.
"Wat krijgen we nou!", roept Benjamin.
Toen hij van huis vertrok, was hij vrolijk. De specht verpest zijn goede bui.
"Ik kan er niets mee als jij de brief vast blijft houden!", snauwt Pelle. "Hier met dat ding!"
Met tegenzin geeft Benjamin de brief aan de specht.
Snauwend leest Pelle de brief voor. Als hij klaar is, gooit hij het stuk papier weg. De brief komt op de tak voor het postloket terecht.
"Wat een onzin, zeg. Kom maar terug als je een beter verhaal hebt", snauwt hij.
"Dit gaat te ver!", roept de muis.
Boos stampt hij op de tak die naar het postloket leidt.
"Naar de stad vliegen voor dit soort onzin is pas ver", snauwt Pelle. "En niet zo stampen, straks stort alles in."
"Hoe krijg ik mijn brief terug?", roept Benjamin boos.
"Probeer eens te vliegen", snauwt Pelle. "Wel uitkijken dat je nergens tegenaan botst als het donker is!"

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Feest in de keuken!

Diana Donau

1 reviews
Een blauw vogeltje moet elke morgen vanaf de straat toezien hoe er een gigantisch feest losbarst in de keuken van nummer elf. Hij wil graag meedoen, maar de feestgangers doen nooit open. Ook de bewoonster van het huis laat hem niet binnen. Toch blijft het vogeltje het elke morgen weer proberen. Zal het hem vandaag wel lukken? Maak het feest in de keuken zelf mee in het tweede kinderboek van Diana Donau.
16,50
Voorkant cover

De ballen!

Diana Donau

Kun jij je inleven in andere mensen? Dat is soms best wel lastig. Zou het lukken om je in te leven in een bal? Wat zou een basketbal zeggen als hij kon praten? Waarschijnlijk hoor je het niet eens, omdat je het te druk hebt met dribbelen. En wat dacht je van een pingpongbal? Die vindt het vast ook drie keer niks om heen en weer geslagen te worden. Gelukkig hoef je het niet zelf mee te maken om hen toch te begrijpen, maar kun je het nalezen in het boek De ballen!. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat jij precies weet hoe een bal zich voelt! En wie weet, misschien lukt het nu ook iets makkelijker om je in te leven in andere mensen!
18,99
Voorkant cover

De wraak van de extra billen

Diana Donau

De wraak van de extra billen vertelt het verhaal van een heel schattig hondje. Hij zou een goede vriend kunnen zijn voor zijn baasje Pori. Hij snapt dan ook niet waarom Pori iedere dag weer zo naar tegen hem doet. Het is toch veel leuker om samen te spelen? Op een dag, als Pori weer eens gemeen is, pikt het hondje het niet meer. Hij besluit wraak te nemen. Zal het hem lukken?
20,99
Voorkant cover

Party in the Kitchen

Diana Donau

Every morning a little blue bird stands in the street and witnesses a huge party erupting in the kitchen of number 11. He wants to join in, but the partygoers never open the door to him. Even the owner of the house doesn’t let him in. Even so, every morning the little bird tries to get in. Will he manage to get in today? Experience the party in the kitchen for yourself, with Diana Donau’s second children’s book.

16,50
Voorkant cover

Fesa ini a kukru!

Diana Donau

12 reviews

Ala mamantem wan pikin blaw fowru e si fu dorosei fa wan bigi fesa e bigin ini a kukru fu nomru erfu. A wani poku owktu, ma a fes’doro noiti e opo gi en. Sosrefi a libisma di abi a oso no e meki en kon na in’sei. A pikin fowru e proberi ala dei fu kon na ini. Yu kan si fu yu srefi efu a o psa disi leisi, ini a buku fu Diana Donau: “Fesa ini a kukru!”.

Een blauw vogeltje moet elke morgen vanaf de straat toezien hoe er een gigantisch feest losbarst in de keuken van nummer elf. Hij wil graag meedoen, maar de feestgangers doen nooit open. Ook de bewoonster van het huis laat hem niet binnen. Toch blijft het vogeltje het elke morgen weer proberen. Zal het hem vandaag wel lukken? Maak het feest in de keuken zelf mee in het tweede kinderboek van Diana Donau.

16,50