Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Fesa ini a kukru!

Auteur

Diana Donau

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (12 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ala mamantem wan pikin blaw fowru e si fu dorosei fa wan bigi fesa e bigin ini a kukru fu nomru erfu. A wani poku owktu, ma a fes’doro noiti e opo gi en. Sosrefi a libisma di abi a oso no e meki en kon na in’sei. A pikin fowru e proberi ala dei fu kon na ini. Yu kan si fu yu srefi efu a o psa disi leisi, ini a buku fu Diana Donau: “Fesa ini a kukru!”.

Een blauw vogeltje moet elke morgen vanaf de straat toezien hoe er een gigantisch feest losbarst in de keuken van nummer elf. Hij wil graag meedoen, maar de feestgangers doen nooit open. Ook de bewoonster van het huis laat hem niet binnen. Toch blijft het vogeltje het elke morgen weer proberen. Zal het hem vandaag wel lukken? Maak het feest in de keuken zelf mee in het tweede kinderboek van Diana Donau.

Over de auteur

Diana Donau (1969) lobi fu skrifi èn a e feni prisiri ini bori owktu. A no e bori fu wan buku, ma a e luku san de ini a kukru fu meki wan switi patu. Awinsi omeni wrokosani Diana e kebroiki, a kukru noiti e panya soleki ini a buku “Fesa ini a kukru!” A ben denki a tori disi di a ben meki wiwirisupu. Diana skrifi ini juli 2013 en fosi buku gi pikin “Urei gi a wiwirisupu!”.

Een grote hobby van Diana Donau (1969) is verhalen schrijven, maar ze kookt ook graag. Zonder kookboek, want Diana kijkt gewoon wat voor producten ze in huis heeft en maakt daar dan wat lekkers mee. Hoeveel ingrediënten ze ook gebruikt, het wordt nooit zo’n rommel als in haar boek ‘Feest in de keuken!’. Dit verhaal bedacht ze trouwens tijdens het bereiden van peterseliesoep. Diana debuteerde in juli 2013 met haar kinderboek 'Lang leve de peterseliesoep!'."

Productinformatie

ISBN
9789464687804 / 978-94-646-8780-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Sranan Tongo, Surinaams

Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 4
Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Reinier (Kofi) Fosch op 06-02-2024
De taal, de kleurrijke illustraties en het plezier dat de lezer mag ervaren tijdens het lezen. Maar bovenal natuurlijk het kijkje in het creatieve brein van Diana Donau!

Een aanrader!
door Sherwin op 05-02-2024
Mooi en feestelijk
omschreven en duidelijk voor kinderen
door JoanLi op 04-02-2024
Goed geschreven èn in diverse talen, makkelijk inleven, pluspunten
door Marijke van der Veen op 04-02-2024
Bijzonder dat het meertalig is
door Edwin op 03-02-2024
Het vrolijke feest in de keuken, de mooie illustraties. En geweldig dat het in 3 talen is. Kan ik een beetje Sranan Tongo oefenen.
door Harry Maas op 02-02-2024
Levendig geschreven
door Safae op 02-02-2024
De samenvatting maakt me nieuwsgierig, en ik denk dat het ook goed is voor kinderen om te leren je omgaat met afwijzing, en als je iets wilt je erachteraan moet gaan
door Mw. R. Blikslager op 02-02-2024
Een lust om te lezen
door Xiomara op 02-02-2024
Heel leuk kinderboek, het onderwerp, rijmende taal die gebruikt wordt, de kleuren, tekeningen, opdrachtjes en het Sranantongo maken het verhaal tot een spannende beleving.
door Lucenda op 02-02-2024
Interessant boek in het Sranang tongo voor jong en oud. Zo leren ook de Jongeren de taal begrijpen. Chapeau Diana
door Maurice van Hulst op 02-02-2024
Het is een leuk meertalig boek om voor te lezen aan de kinderen.
door Mildred Luijdjens op 01-02-2024
Leuk om een keer iets te lezen waar Surinaamse kinderen zich in kunnen herkennen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Lang leve de peterseliesoep!

Diana Donau

Ken je de muis Benjamin al? En heb je zijn nieuwe vrienden weleens ontmoet? Zij weten wel wat helpt tegen een prik van de harde stekels van Rufus de egel. Maar wat moeten ze doen als de altijd zo vriendelijke Benjamin alleen nog maar kan snauwen? Zijn nicht Stella weet wel raad, maar als zij in de problemen raakt, moet Benjamin zelf naar een oplossing zoeken. Ga mee op avontuur met Benjamin en de andere bosbewoners en volg de spannende belevenissen van zijn muizenfamilie in de stad.
16,99
Voorkant cover

Feest in de keuken!

Diana Donau

1 reviews

Een blauw vogeltje moet elke morgen vanaf de straat toezien hoe er een gigantisch feest losbarst in de keuken van nummer elf. Hij wil graag meedoen, maar de feestgangers doen nooit open. Ook de bewoonster van het huis laat hem niet binnen. Toch blijft het vogeltje het elke morgen weer proberen. Zal het hem vandaag wel lukken? Maak het feest in de keuken zelf mee in het tweede kinderboek van Diana Donau.

16,50
Voorkant cover

De ballen!

Diana Donau

Kun jij je inleven in andere mensen? Dat is soms best wel lastig. Zou het lukken om je in te leven in een bal? Wat zou een basketbal zeggen als hij kon praten? Waarschijnlijk hoor je het niet eens, omdat je het te druk hebt met dribbelen. En wat dacht je van een pingpongbal? Die vindt het vast ook drie keer niks om heen en weer geslagen te worden. Gelukkig hoef je het niet zelf mee te maken om hen toch te begrijpen, maar kun je het nalezen in het boek De ballen!. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat jij precies weet hoe een bal zich voelt! En wie weet, misschien lukt het nu ook iets makkelijker om je in te leven in andere mensen!
18,99
Voorkant cover

De wraak van de extra billen

Diana Donau

De wraak van de extra billen vertelt het verhaal van een heel schattig hondje. Hij zou een goede vriend kunnen zijn voor zijn baasje Pori. Hij snapt dan ook niet waarom Pori iedere dag weer zo naar tegen hem doet. Het is toch veel leuker om samen te spelen? Op een dag, als Pori weer eens gemeen is, pikt het hondje het niet meer. Hij besluit wraak te nemen. Zal het hem lukken?
20,99
Voorkant cover

Party in the Kitchen

Diana Donau

Every morning a little blue bird stands in the street and witnesses a huge party erupting in the kitchen of number 11. He wants to join in, but the partygoers never open the door to him. Even the owner of the house doesn’t let him in. Even so, every morning the little bird tries to get in. Will he manage to get in today? Experience the party in the kitchen for yourself, with Diana Donau’s second children’s book.

16,50